sobota, 10. december 2011

Heismanova nagrada

Danes oz. ob 2.00 v noči na nedeljo bodo v New Yorku podelili nagrado najboljšemu igralcu college footballa v tej sezoni. Znanih je pet finalistov in letos je bitka izenačena kot že dolgo ne. Ponavadi imamo dva ali tri  res dobre kandidate in eden od njih izstopa. Tokrat se zdi, da bi katerikoli od peterice lahko zmagal pa ne bi bilo nič narobe. Čez nekaj ur bomo izvedeli, kdo je zmagovalec, sedaj pa moj pogled na kandidate.

Finalisti:
QB Andrew Luck, Stanford
QB Robert Griffin III, Baylor
RB Trent Richardson, Alabama
RB Montee Ball, Wisconsin
CB Tyrann Mathieu, LSU

Po moje mora iti nagrada nekomu, ki je izstopal celo sezono, ne le nekaj tekem. To je Trent Richardson. V močni konferenci SEC je bil odličen vsak teden, čeprav so bile nasprotnikove obrambe osredotočene predvsem nanj. Napad Alabame po zraku tudi letos ni blestel in do finala so se morali prebiti predvsem po tleh. V edinem porazu v sezoni je Richardson dosegel 89 yardov proti fantastični obrambi, za poraz so krivi predvsem zgrešeni prosti streli.

Oba QB-ja lahko damo v isti koš. Večino sezone sta bila zelo dobra, vendar to ni dovolj. Luck je bil poražen v tekmi proti Oregonu. V zadnji četrtini sem pričakoval, da bo odigral bolj pogumno in tvegal več, vendar se to ni nikoli zgodilo, v tisti tekmi res ni dajal občutka, da je zmagovalec. Griffin je nekaj tekem odigral neverjetno, vendar pa v oči bodeta tekmi proti Texas A&M in Oklahomi State. Res je, da je za oba poraza kriva predvsem obramba, vendar Griffin dva tedna zapored ni bil tisti Griffin, ki smo ga gledali v nekaterih drugih dvobojih.

Montee Ball je dosegel kar 32 TD-jev po tleh v letošnji sezoni. Razlog, da danes ne bo zmagal, sta dva poraza. Wisconsin ni več v bitki za najvišja mesta in tudi Ball takrat ni bil najbolj prepričljiv. Vsekakor je prav, da je med prvih pet, na vrh ne sodi. Takot kot v NFL, tudi tu je lahko en poraz ekipe preveč usoden, ko se izbira najboljšega igralca sezone.

Tyrann Mathieu je dokazal, da lahko tudi igralci obrambe pridejo zelo visoko, vendar morajo biti res odlični. Mathieu je to bil, vendar ne dovolj za sam vrh. Pri Tigersih bo ostal še vsaj eno sezono, naslednje leto pa res lahko poseže na vrh.


0 x komentirano:

Objavite komentar