sreda, 7. december 2011

NFL scenariji, W14, 7/12

Tokrat manjši dodatek pri scenarijih za Pittsburgh. Izkaže se, da si Steelersi že ta teden lahko zagotovijo vsaj peto mesto v AFC po rednem delu. To peto mesto utegne biti zelo pomembno za Pittsburgh, saj bi jim v najslabšem primeru prineslo gostovanje pri prvaku zahodne divizije na začetku končnice. Steelersi morda ne bodo prišli med prve štiri, tudi če dobijo vse preostale tekme. Razen tega dodanega scenarija je vse ostalo isto kot včeraj.

New England

divizijski naslov:
W + NYJ L

NE bi z zmago dosegel 10 zmag in bil že neulovljiv za BUF in MIA. NYJ bi moral na koncu imeti eno zmago več kot NE za divizijski naslov, saj je izgubil obe medsebojni tekmi. S porazom ta teden bi NYJ imel 6 porazov in na vrh več ne bi mogel.

Houston

divizijski naslov:
W + TEN L

HOU bi z zmago dosegel 10 zmag in bil že neulovljiv za JAC in IND. Po zmagi ta teden bi končal v najslabšem primeru 10-6. TEN bi s porazom ta teden končal v najboljšem primeru 10-6. Po tem scenariju bi obe ekipi dobili po eno medsebojno tekmo, znotraj divizije bi oboji končali 4-2. Odločal bi rezultat proti istim nasprotnikom, HOU bi imel 8-4, TEN 7-5.

Pittsburgh

#6:
1) W + CIN L + NYJ L + DEN L + OAK L
2) W + CIN L + NYJ L + TEN L
3) W + CIN L + TEN L + OAK L + DEN L

PIT si lahko zagotovi končnico. Z zmago bi imel 10 zmag (na koncu najmanj 10-6), kar seveda ne bi bilo dovolj za divizijski naslov, ampak po natančnem pregledu se izkaže, da bi bilo dovolj za Wild Card mesto. Vse ekipe, s katerimi bi se PIT pri 10-6 lahko boril za Wild Card so CIN, NYJ, TEN, DEN in OAK. Ker sta mesti za Wild Card ekipi dve, ga lahko prehiti le ena od teh ekip, da bo dovolj za končnico. Ta ena ne sme biti CIN, ker je ta že izgubil z DEN in bi bil ta lahko na koncu #5 in CIN #6, ker bi končal pred PIT. PIT mora torej prehiteti CIN in še 3 od ostalih štirih ekip. PIT je dobil obe medsebojni tekmi s CIN, torej je enako število zmag ob koncu že dovolj, da je PIT v prednosti. Po vseh treh zgornjih scenarijih bi PIT končal najmanj 10-6, CIN pa največ 10-6. Z zmago ta teden bi bil PIT 10-3 in 8-3 znotraj konference, na koncu najmanj 10-6 in 8-4. NYJ bi bil s porazom 7-6 in 5-6 znotraj konference (na koncu največ 10-6 in 6-6) in pred PIT več ne bi mogel priti. TEN bi s porazom bil 7-6, na koncu največ 10-6, vendar je izgubil tekmo proti PIT in ga tako ne bi mogel več prehiteti. Na zahodu bo ena ekipa prvak, PIT si prednosti pred DEN ta teden še ne more zagotoviti. Edina možnost, da si PIT zagotovi prednost pred drugouvrščeno ekipo z zahoda je, da DEN in OAK ta teden izgubita. V tem primeri bi obe ekipi končali največ 10-6, DEN bi bil prvak zaradi boljšega rezultata proti skupnim nasprotnikom, OAK bi bil drugi in bi bil slabši od PIT, ker bi imel OAK več porazov znotraj konference. Poleg CIN morajo torej izgubiti NYJ in TEN ali NYJ in OAK in DEN ali TEN in OAK in DEN. Vse to in zmaga proti CLE bi PIT ponesla v končnic. BAL ima sicer trenutno prednost pred PIT, vendar si ta teden končnice še ne more zagotoviti, ker ima slabši rezultat znotraj konference in si ne more zagotoviti boljšega končnega izkupička od vseh ekip, ki se borijo za Wild Card.

#5:
W + CIN L + NYJ L + TEN L + DEN L + OAK L

Vsi zgornji scenariji dopuščajo možnost, da v bitki za Wild Card ena od ekip prehiti PIT. Če združimo vse scenarije v enega, nobena ekipa (NYJ, TEN, DEN, OAK, CIN) ne more prehiteti PIT in ta ima zagotovljeno peto mesto v AFC.

Green Bay

#2:
1) W
2) NO L

GB ima že neulovljivo prednost pred prvakom vzhoda, pred prvakom zahoda si prednosti ta teden še ne more zagotoviti, lahko si pa zagotovi 2. mesto v NFC, ki prinese prost prvi teden končnice. Z zmago GB ali porazom NO bi GB imel prednost treh zmag pred NO, kar bi bilo dovolj. NO bi lahko do konca izenačil, vendar je izgubil medsebojno tekmo in bi tako ostal zadaj.

San Francisco

#3:
W + DAL L

SF ima trenutno zagotovljeno 4. mesto v NFC. Ta teden lahko prehiti prvaka vzhoda. DAL je dobil medsebojno tekmo, torej si mora SF nabrati 4 zmage prednosti 3 tedne pred koncem. Z zmago ta teden bi imel SF na koncu največ 5 porazov. DAL bi s porazom prišel do 6. poraza in SF bi bil nedosegljiv.

New Orleans

divizijski naslov:
W + ATL L

Z zmago bi NO bil 10-3, na koncu najmanj 10-6. ATL bi s porazom prišla do 7-6, na koncu največ 10-6. Po tem scenariju bi ATL lahko največ izenačila izkupiček znotraj divizije pri 3-3. Odločal bi izkupiček proti istim nasprotnikom, kjer si je NO ze zagotovil prednost.

#6:
1) W + DET L
2) W + CHI L

NO si lahko zagotovi končnico brez divizijske zmage. Z 10 zmagabi bi že prehitel drugovurščeno ekipo z zahoda in vzhoda. NYG in DAL igrata še dve medsebojni tekmi in oboji do 10 zmag ne morejo. Ostaneta torej le CHI in DET. NO je obe ekipi premagal in enako zmag pomeni prednost za NO. CHI in DET imata trenutno 5 porazov. En poraz ene od ekip pomeni, da na koncu ta ekipa ne more biti več kot 10-6, NO bi bil z zmago ta teden najmanj 10-6 na koncu in NO je v končnici.

#5:
W + DET L + CHI L

Scenarij za 5. mesto v NFC je le korak naprej od scenarija za 6. mesto. Za 5. mesto mora NO prehiteti CHI in DET. Oba morata torej izgubiti in več kot do 10-6 več ne moreta priti.

V spodnji tabeli je trenutni pregled ekip, ki so uvrščene v končnico, vsaka je napisana na mestu, ki si ga je doslej zagotovila.

uvrstitevAFCNFC
1

2

3
GB
4
SF
5

6


0 x komentirano:

Objavite komentar