ponedeljek, 26. december 2011

Zadnji MNF sezone

Čez nekaj ur se bo začela 17. in zadnja ponedeljkova tekma letošnje sezone. ESPN je letos verjetno precej razočaran nad sporedom, ki jim je prinesel manj odločilnih in pomembnih tekem kot v prejšnjih letih. Upali so, da bo vsaj današnji spopad neposredno odločal o prvaku južne divizije, vendar se jim tudi ta želja ni uresničila.

Kljub temu pa bo današnja tekma pomembna za razplet na lestvicah.

Saintsi bi si z zmago zagotovili divizijski naslov in še vedno lahko upali na drugo mesto v NFC, ki bi jim prinesel teden premora. Poraz bi pomenil, da višje kot do tretjega mesta ne morejo, poleg tega pa bi morali dobiti zadnjo tekmo sezone, da bi si zagotovili divizijski naslov.

Falconsi bi torej z zmago podaljšali odločitev o prvaku divizije (temu bi še vedno bili Saintsi precej bližje), hkrati pa bi ohranili peto mesto v NFC, ki v končnici prinaša gostovanje pri Giantsih ali Cowboysih. Če bodo Falconsi danes izgubili, bodo padli na šesto mesto, ki v končnici prinaša gostovanje pri Saintsih ali 49ersih, kar bo precej večji zalogaj.

Za divizijski naslov morajo Falconsi dobiti obe preostali tekmi, Saintsi pa obe izgubiti. V vseh ostalih primerih gre naslov Saintsom.


0 x komentirano:

Objavite komentar