sobota, 10. december 2011

NFL scenariji, W14, 10/12

Po zmagi Pittsburgha proti Clevelandu so se malce spremenili scenariji za to ekipo, za vse ostale ni glede na zadnji pregled scenarijev nič novega. Še vedno velja, da sta dve ekipi že v končnici, še štiri pa si mesto med prvih 12 lahko zagotovijo to nedeljo.

New England

divizijski naslov:
W + NYJ L

NE bi z zmago dosegel 10 zmag in bil že neulovljiv za BUF in MIA. NYJ bi moral na koncu imeti eno zmago več kot NE za divizijski naslov, saj je izgubil obe medsebojni tekmi. S porazom ta teden bi NYJ imel 6 porazov in na vrh več ne bi mogel.

Houston

divizijski naslov:
W + TEN L

HOU bi z zmago dosegel 10 zmag in bil že neulovljiv za JAC in IND. Po zmagi ta teden bi končal v najslabšem primeru 10-6. TEN bi s porazom ta teden končal v najboljšem primeru 10-6. Po tem scenariju bi obe ekipi dobili po eno medsebojno tekmo, znotraj divizije bi oboji končali 4-2. Odločal bi rezultat proti istim nasprotnikom, HOU bi imel 8-4, TEN 7-5.

Pittsburgh

#6:
1) CIN L + NYJ L + DEN L + OAK L
2) CIN L + NYJ L + TEN L
3) CIN L + TEN L + OAK L + DEN L

Natančno razlago scenarijev za PIT pred 14. tednom poglejte tukaj: klik. Sedaj pa pregled nove situacije. PIT je 10-3 in 8-3 znotraj konference. Na koncu bo torej najmanj 10-6 in 8-4. CIN bi s porazom ta teden zbral 6 porazov in PIT več ne bi mogel prehiteti, ker je izgubil obe medsebojni tekmi. TEN, NYJ, DEN in OAK so edine preostale ekipe, ki bi lahko v bitki za Wild Card prehitele PIT. S porazom ta teden bi bil NYJ 7-6 in 5-6 znotraj AFC in tako pred PIT več ne bi mogel. TEN bi s porazom bil 7-6 in pred PIT več ne bi mogel, ker je izgubil medsebojno tekmo. Malce bolj komplicirano je glede zahoda. Le poraza obeh prvih dveh ekip zagotovi, da nobena od njiju ne more prehiteti PIT. S porazom ta teden bi OAK in DEN bila 7-6, na koncu največ 10-6. DEN bi bil prvak, OAK pa bi bil 7-5 znotraj AFC in tako na lestvici za PIT. Vsi porazi omenjenih ekip torej PIT zagotovi prvi Wild Card (5. mesto v AFC, scenarij spodaj), en poraz manj pa je dovolj za 6. mesto v AFC (scenariji zgoraj).

#5:
CIN L + NYJ L + TEN L + DEN L + OAK L

Green Bay

#2:
1) W
2) NO L

GB ima že neulovljivo prednost pred prvakom vzhoda, pred prvakom zahoda si prednosti ta teden še ne more zagotoviti, lahko si pa zagotovi 2. mesto v NFC, ki prinese prost prvi teden končnice. Z zmago GB ali porazom NO bi GB imel prednost treh zmag pred NO, kar bi bilo dovolj. NO bi lahko do konca izenačil, vendar je izgubil medsebojno tekmo in bi tako ostal zadaj.

San Francisco

#3:
W + DAL L

SF ima trenutno zagotovljeno 4. mesto v NFC. Ta teden lahko prehiti prvaka vzhoda. DAL je dobil medsebojno tekmo, torej si mora SF nabrati 4 zmage prednosti 3 tedne pred koncem. Z zmago ta teden bi imel SF na koncu največ 5 porazov. DAL bi s porazom prišel do 6. poraza in SF bi bil nedosegljiv.

New Orleans

divizijski naslov:
W + ATL L

Z zmago bi NO bil 10-3, na koncu najmanj 10-6. ATL bi s porazom prišla do 7-6, na koncu največ 10-6. Po tem scenariju bi ATL lahko največ izenačila izkupiček znotraj divizije pri 3-3. Odločal bi izkupiček proti istim nasprotnikom, kjer si je NO ze zagotovil prednost.

#6:
1) W + DET L
2) W + CHI L

NO si lahko zagotovi končnico brez divizijske zmage. Z 10 zmagabi bi že prehitel drugovurščeno ekipo z zahoda in vzhoda. NYG in DAL igrata še dve medsebojni tekmi in oboji do 10 zmag ne morejo. Ostaneta torej le CHI in DET. NO je obe ekipi premagal in enako zmag pomeni prednost za NO. CHI in DET imata trenutno 5 porazov. En poraz ene od ekip pomeni, da na koncu ta ekipa ne more biti več kot 10-6, NO bi bil z zmago ta teden najmanj 10-6 na koncu in NO je v končnici.

#5:
W + DET L + CHI L

Scenarij za 5. mesto v NFC je le korak naprej od scenarija za 6. mesto. Za 5. mesto mora NO prehiteti CHI in DET. Oba morata torej izgubiti in več kot do 10-6 več ne moreta priti.

V spodnji tabeli je trenutni pregled ekip, ki so uvrščene v končnico, vsaka je napisana na mestu, ki si ga je doslej zagotovila.

uvrstitevAFCNFC
1

2

3
GB
4
SF
5

6


0 x komentirano:

Objavite komentar