sreda, 21. december 2011

NFL scenariji, W16, 21/12

16. teden je pred vrati, dobili bomo še nekaj udeležencev končnice. Spodaj so vsi scenariji, tokrat je zraven tudi Denver, ki končnice ni videl že šest let, tokrat pa je zelo blizu. Zanimivi so scenariji za DET in ATL, kjer je v bitki za Wild Card še precej gneče. Zanimivo bo tudi pri tistih ekipah, ki so že v končnici, a se borijo za čim bolše pozicije.

New England

#1:
W + PIT L + BAL L + HOU L

NE je že prvak divizije in ima zagotovljeno 3. mesto v AFC, prvak zahoda ga ne more več prehiteti. Ta teden si lahko NE že zagotovi 1. mesto, torej dokončno prehiti vse prvake divizij. Z zmago bi NE imel 12 zmag, torej bi končal najmanj 12-4. HOU ima danes 10 zmag, torej lahko končna pri 12 zmag. Odločal bi rezultat znotraj konference, NE bi imel 9-3, HOU 10-2. HOU mora torej ta teden izgubiti, da dokončno zaostane za NE. PIT ima 10 zmag in lahko konča pri 12 in bi v primeru izenačenja (če bi PIT dobil divizijo) bil pred NE zaradi medsebojne zmage. Torej mora tudi PIT izgubiti, da dokončno zaostane za NE. BAL prav tako lahko konča pri 12 zmagah, odločal bi izkupiček proti skupnim nasprotnikom. BAL bi imel prednost, 5-0 proti 4-1. Torej mora tudi BAL izgubiti, da dokončno zaostane za NE.

#2:
1) W + HOU L
2) W + PIT L + BAL L

Za dokončno drugo mesto v AFC mora NE prehiteti poleg zahodnege še prvaka enega od preostalih dveh divizij, južne ali severne.

Baltimore

divizijski naslov:
W + PIT L

BAL ima 10 zmag, PIT prav tako. BAL ima prednost, ker je dobil obe medsebojni tekmi. Z zmago in porazom PIT bi bila prednost en teden pred koncem ena zmaga, kar bi bilo do konca neulovljivo.

#3:
W + PIT L

Isti scenarij kot zgoraj. Z zmago bi imel BAL 11 zmag, kar je več kot jih lahko v najboljšem primeru zbere prvak zahoda.

#2:
W + PIT L + HOU L

Poleg tretjega mesta si lahko BAL zagotovi tudi drugo mesto. Z divizijsko zmago je BAL torej vsaj tretji, za kaj več mora prehiteti prvaka juga, pred NE seveda še ne more, Patsi imajo že danes 11 zmag. BAL bi imel z zmago v 16. tednu 11 zmag, HOU bi s porazom ostal pri 10 zmagah. BAL je dobil medsebojno tekmo in bi tako dokončno prehitel HOU.

Houston

#3:
1) W
2) DEN L

HOU je že prvak divizije, torej ima zagotovljeno 4. mesto v AFC. Pred NE ta teden še ne more, pred BAL prav tako ne, lahko pa prehiti prvaka zahoda. HOU ima 10 zmag, torej ga lahko le DEN prehiti. DEN lahko prehiti HOU le, če dobi obe tekmi, HOU pa obe izubi. V tem primeru bi obe ekipi imeli 10 zmag, DEN bi imel prednost zaradi boljšega rezultat v tekmah proti skupnim nasprotnikom (4-1 proti 3-2). Če bo torej prednost 1 teden pred koncem ostala vsaj 2 zmagi, bo HOU že imel vsaj 3. mesto.

Denver

divizijski naslov:
W + OAK L

Z zmago bi imel DEN 9 zmag. Dohitela bi ga lahko le SD ali OAK. SD ga ne bi mogel prehiteti, ker ima slabši izkupiček proti skupnim nasprotnikom. OAK bi lahko pri 9 zmagah prehitel DEN, ker bi imel boljši rezultat znotraj divizije (4-2 proti 3-3). Če OAK izgubi, do 9 zmag več ne more in DEN bi že bil prvak.

#6:
W + NYJ L + CIN L + TEN L

DEN si lahko zagotovi končnico in hkrati ne osvoji divizije. Do petega mesta ne more, to je že rezervirano za PIT ali BAL, ostane torej šesto mesto. Z zmago bi imel DEN 9 zmag, kar bi pomenilo na koncu najmanj 9-7. Ekipe, ki bi še lahko prehitele DEN v bitki za Wild Card so NYJ, CIN in TEN. NYJ bi s porazom bil 8-7 in pred DEN več ne bi mogel, ker je izgubil medsebojno tekmo. CIN bi s porazom bil 8-7 in pred DEN več ne bi mogel, ker je izgubil medsebojno tekmo. TEN je DEN premagal torej si mora DEN nabrati prednost 2 zmag 1 teden pred koncem. S porazom bi TEN že imel 8 porazov in do 9 zmag več ne bi mogel.

NY Jets

#6:
W + OAK L + CIN L + TEN L

NYJ divizije več ne more dobiti, 5. mesto je rezervirano za PIT ali BAL. Ostane torej le bitka za šesto mesto, ki pa si ga lahko NYJ ta teden že zagotovi. Z zmago bi bil NYJ 9-6. Ekipe, ki bi lahko prehitele NYJ v bitki za Wild Card so DEN, OAK, CIN in TEN. NYJ si prednosti pred DEN ta teden ne more zagotoviti, lahko pa si zagotovi prednost pred OAK. NYJ bi torej imel 9 zmag. OAK bi s porazom že imel 8 porazov, do 9 zmag več ne bi mogel (v tem primeru DEN ne bi bil kandidat za Wild Card, ker bi bil pri 9 zmagah prvak divizije). Enako velja za TEN (poraz prinaša največ 8 zmag na koncu). CIN bi s porazom imel 7 porazov, do 9 zmag bi torej še lahko prišel, vendar bi imel NYJ prednost zaradi boljše moči zmag.

Green Bay

#1:
1) W
2) SF L

GB že ima vsaj drugo mesto v NFC, prehiti ga lahko le SF. Trenutna prednost je 2 zmagi. Če ta ostane tudi 1 tekmo pred oncem, bo GB imal prvo mesto in zagotovljene vse tekme NFC končnice na domačem igrišču.

San Francisco

#2:
W + NO L

SF in NO imata oba 11 zmag. Z zmago ta teden bi SF bil 12-3 (9-2 znotraj NFC), NO pa s porazom 11-4 (7-4). NO torej pred SF več ne bi mogel v zadnjem tednu sezone.

New Orleans

divizijski naslov:
W

NO ima 2 zmagi prednosti pred ATL. Zmaga torej prinaša divizijski naslov.

#3:
W

Z zmago bi bil NO 12-3, kar je neulovljivo za prvaka vzhoda in NO bi si zagotovil vsaj tretje mesto.

Dallas

divizijski naslov:
W + NYG L

Z zmago bi bil DAL 9-6, PHI 6-9, NYG pa s porazom 7-8. DAL bi imel neulovljivo prednost. Če NYG obdrži zaostanek 1 zmage, lahko v zadnjem tednu prehiti DAL, saj bi v primeru zmage dobil obe medsebojni tekmi.

Detroit

#6:
1) W
2) CHI L + ARI L + SEA L + ATL W
3) CHI L + ARI L + SEA L + NYG L
4) CHI L + ARI L + SEA L + DAL L

Z zmago bi DET dosegel 10 zmag in od vseh ekip, ki so v bitki za Wild Card bi ga lahko prehitela le drugouvrščena ekipa z juga, DET bi torej imel vsaj šesto mesto in uvrstitev v končnico. DET si lahko zagotovi končnico tudi v primeru poraza. V bitki za Wild Card ga lahko prehitijo CHI (lahko ima boljši izkupiček znotraj divizije), ARI ali SEA (boljši izkupiček znotraj konference) in tudi DAL, če pride do izenačenja DAL, DET in ATL. Pri tem izenačenju bi se gledal rezultat znotraj konference in DET lahko izpade. Porazi prvih treh ekip pomeniju neulovljivo prednost za DET. DET pred ATL ta teden še ne more, lahko pa si zagotovi, da DAL ne more biti del izenačenja DAL, DET in ATL. Če ATL zmaga, bo ta že imela 10 zmag. DAL bi v primeru 10 zmag bil prvak divizije in ne bi bil v bitki za Wild Card. V primeru izenačenja z DET pri 9 zmagah pa bi bil boljši DET zaradi medseboje zmage. Če NYG ali DAL izgubi, prav tako DAL več ne more v bitko za Wild Card. DAL lahko v bitko za Wild Card namreč poseže le, če konča pri 9 zmagah in je NYG prav tako pri 9 zmagah prvak divizije.

Atlanta

#6:
1) W
2) DAL L + ARI L + CHI L
3) NYG L + ARI L + CHI L

Podobno kot DET lahko tudi ATL doseže 10 zmag ta teden in tako prehiti vse otale konkurente v bitki za Wild Card. Prav tako si lahko ATL zagotovi končnico tudi s porazom. V bitki za Wild Card jo lahko prehitijo DAL (več zmag znotraj NFC), ARI (več zmag znotraj NFC) in CHI (medsebojna zmaga). SEA ne, ker je izgubil medsebojno tekmo. S porazom NYG ali DAL je DAL izločen iz bitke za Wild Card (razloženo pri scenarijih za DET), poraza ostalih dveh ekip pa zagotavljata, da bo ATL končala na vsaj 6. mestu.

#5:
W + DET L

Ker je ATL dobila medsebojno tekmo proti DET, si lahko ATL ta teden zagotovi poleg končnice tudi prednost pred DET in s tem vsaj peto mesto. Z zmago bi imela ATL 10 zmag, DET bi s porazom ostal pri 9 zmagah in tako pred ATL ne bi več mogel.

V spodnji tabeli je trenutni pregled ekip, ki so uvrščene v končnico, vsaka je napisana na mestu, ki si ga je doslej zagotovila.

uvrstitevAFCNFC
1

2
GB
3NESF
4HOU
5BAL, PITNO
6


0 x komentirano:

Objavite komentar