torek, 13. december 2011

Torkov komentar #32

Tokrat nekaj o povratkih v NFL in glavnih trenerjih.

Tebow znova, Manning tudi
Povratek v zadnji četrtini je dokaj neznan statistični podatek. Gre za dosežek podajalca, ko njegova ekipa na začetku ali nekje v zadnji četrtini zaostaja in potem QB popelje ekipo do zmage. Če ekipa naredi preobrat večinoma z napadom po tleh ali s kaznimi nasprotnika, se podajalcu tak povratek ne šteje. Enega takih povrakov je v nedeljo izvedel Tebow, Broncosi so zaostajali za 10 točk. Le nekaj ur kasneje je podobno uspelo tudi Manningu, Giantsi so zaostajali za 12 točk.

Oba s petimi povratki
Tebow in Manning imata po pet povrakov v letošnji sezoni, kar je izjemen dosežek. V zgodovini lige je le sedmim QB-jem uspelo zrežirati več povratkov v eni sezoni. To so Peyton Manning (2-krat), Ed Brown, Norm Van Brocklin, John Elway, Dan Marino in Dan Pastorini. Sledi pregled vseh povratkov omenjenih dveh podajalcev v letošnji sezoni.

TebowManning
tekmazaostanekna koncutekmazaostanekna koncu
@ MIA0-1518-15@ PHI14-1629-16
vs. NYJ10-1317-13@ ARI10-2031-27
@ SD10-1316-13vs. MIA10-1720-17
@ MIN21-2935-32@ NE3-1024-20
vs. CHI0-1013-10@ DAL22-3437-34

Sezona povratkov
Letošnje leto v NFL je vsekakor v znamenju povrakov. Rekordi na tem področju padajo že celo sezono, ta teden je padel še en. Prvič v zgodovini lige je kar pet ekip zmagalo, ko so zaostajale za vsaj 12 točk. Uspelo je Falconsem, Jaguarsem, Texansom, Cardinalsom in Giantsom. Če se po jutru dan pozna, nas čaka izjemna končnica in nobena prednost ne bo varna.

Trije trenerji že zaključili
Kot vsako leto bo tudi letos kar nekaj ekip zamenjalo svojega glavnega trenerja. Tri mesta so že prosta. Jacksonville, Kansas City in Miami so naredili čistko. Pri Dolphinsih in Jaguarsih je bilo že nekaj časa jasno, da je le vprašanje časa. Precej bolj zanimiva je zgodba pri Chiefsih, ki so bili lani na vrhu divizije, letos pa kljub poškodbam ključnih igralcev pokazali več kot smo pričakovali.

Štrije trenerji v 12 letih
Kansas City prehitro menja svoje trenerje. Zadnji štirje so povprečno zdržali tri sezone. Tako enostavno ne gre, potreben je nek čas, da se uveljali sistem trenerja in potem lahko sledijo uspehi. Zadnja dva Super Bowl prvaka sta oba čakala na svoj naslov do vsaj četrte sezone (McCarthy do pete), prej pa imela vsak le eno zmago v končnici. Čez noč enostavno ne gre, najboljše ekipe zelo nerade menjajo trenerje in kot kaže je prav tako.


1 x komentirano:

Kaj da rečemo druzga :>

Objavite komentar