sobota, 24. december 2011

Napoved zmagovalcev, W16, sobota

Na predbožični večer nas čaka kar 13 tekem, 11 od teh bo vplivalo na končnico. Tadej (twitter: @PaintballCelje) je ta teden gostujoči napovedovalec. Do konca rednega dela je le še osem dni, sedaj je vsaka napaka lahko usodna.

Browns @ Ravens

Jure: Ravensi igrajo doma, divizije še niso osvojili, vendar so na dobri poti. Te priložnosti enostavno ne smejo izpustiti. Brownsi so v napadu neučinkoviti že celo sezono, tudi tokrat bo podobno. Zmaga ostaja doma.

Tadej: Ravensi bodo že začeli taktično varčevati z močmi in zdravjem igralcev, tako da nekateri ne bodo zaigrali, na drugi strani pa bo za Brownse zaigral Seneca Wallace, tako da drugo kot zmaga Ravensem, čeprav ne z prvo postavo, bo presenečenje.

Broncos @ Bills

Jure: Nikakor se ne morem odločiti pri tej tekmi. Billsi bi lahko odigrali dobro, saj je to še zadnja priložnost, da malce popravijo vtis. Broncosi bi lahko izgubili in naslednji teden še vedno sami odločali o svoji usodi. Obramba domačih po tleh sodi med slabše v ligi, zato po dolgem premisleku zmago namenjam Denverju.

Tadej: Denver potrebuje zmago in sedaj vsi čakajo, kako se bo odrezal Tebow in celotna ekipa, potem ko je potrebno zmagati ter so favoriti v tekmi. Sam pričakujem in upam na zmago Denverja, saj imajo s takšno obrambo veliko možnosti v končnici. Pri Billsih je pa vse na napadu, žal je obramba veliko preslaba in s tem, ko dovolijo več kot 32 točk na tekmo, ko zgubijo.

Buccaneers @ Panthers

Jure: Tampa bi težko imela več težav, vse gre narobe. Tokrat jih čaka gostovanje pri Carolini, ki v zadnjih tednih igralo zelo solidno. Newton počasi končuje prvo sezono, to bo njegova zadnja zmaga letos.

Tadej: Še ena tekma, ki nima boja za končnico, ampak samo za zmago in ob dejstvu, kako igra Newton s Panthersi in slabe Buccaneerse letos, pričakujem domačo zmago. Statistika pravi, da če Newton ne vrže prestrežene žoge, Panthersi dobijo tekmo.

Cardinals @ Bengals

Jure: Poražena ekipa bo ostala brez vseh možnosti na napredovanje. Cardinalsi v zadnjih igrajo zelo dobro, Bengalsi počasi popuščajo. Kljub tako pomembni tekmi stadion domačih ni razprodan, po še eni dramatični končnici bo zmagala Arizona.

Tadej: Bengalsi z upanjem na končnico pričakujejo vroče Cardinalse, ki odlično igrajo v drugem delu sezonw in imajo 4 zaporedne zmage. Žal so prepozno začeli zmagovati, ampak vseeno bodo za Bengalse ogromna ovira, sploh glede na težave Daltona v zadnjih tekmah, ampak kljub temu pričakujem, da bo obramba Bengalsov uspela pomagati napadu v tej meri, da bodo dobili to tekmo.

Raiders @ Chiefs

Jure: Še ena zelo težka tekma za napovedati. Bodo Chiefsi igrali tudi ta teden ali je bil zadnjič samo preblisk? Raidersi se borijo za končnici in potrebujejo zmago. Zaradi prednosti domačega terena naj bo Kansas City.

Tadej: To bo mesarsko divizijsko klanje, kjer imajo obe ekipi možnost dobiti divizijo, če Denverju ne uspe zmagati, tako da bo šlo res na nož. Ampak sam mislim, da je Orton za centrom prevelika utež na tehnici, tako da bodo Chiefsi dobili to tekmo in tako ostali v igri za divizijo in končnico. Edino upanje za Raiderse je, da bi uspeli vsiliti svoj tek in bi tako s tekom nadzorovali potek tekme.

Dolphins @ Patriots

Jure: Dolphinsi zadnji mesec igrajo zelo dobro, ta tekma utegne biti zelo zanimiva, vendar so Patiotsi še vedno boljši. Bitka za prvo mesto v AFC je še vedno odprta in na domačem terenu si prvaki vzhoda ne bodo prvoščili spodrsljaja.

Tadej: Patriotsi si v primeru zmage zagotovijo, da bodo do konca sezone igrali doma in tukaj imamo glavni motiv ob sami tekmi zakaj bodo danes Patriotsi vpisali novo zmago. Dolphinsi so vedno nevarni za divizijske rivale in kažejo, kako bi Saintsi morali uporabljati Busha in zakaj je bil izbran tako visoko na draftu.Poškodovan in posledično slab secondary ne daje Patriotsem veliko upanja, ampak ko imaš Bradyja za centrom je dovolj podpovprečna obramba. Pričakujem zmago Patriotsev, upam pa na upset in zmago Dolphinsov.

Giants @ Jets

Jure: Velika bitka za New York, ki je hkrati izjemno pomembna za uvrstitev v končnico. Jetsi letos nikoli niso igrali res dobro, premagovali so le slabše ekipe, vse skupaj daleč od napovedi Ryana pred sezono. Giantsi so nekaj tekem odigrali na zelo visokem nivoju, tokrat pričakujem, da se bodo v tej tekmi temu približali in zmagali.

Tadej: Tekma leta v NEY YORKU, ostali se pa samo smejijo okoli te tekme, kako se razpisujejo mediji in jo želijo prikazat kot ne vem kaj. Obe ekipi potrebujeta zmago, a samo ena jo lahko vpiše in to bodo pomojem Giantsi, saj sta tek, povprečno več kot 3 y, in Eli za centrom dobitna kombinacija proti povprečni Jets obrambi.

Rams @ Steelers

Jure: Steelersi so spoznali, da letos prvega mesta v diviziji ne bo, Roethlisberger danes ne bo igral. Vseeno bodo Ramsi v gosteh proti zelo dobri obrambi težko karkoli iztržili, napad je letos zelo nebogljen. Pittsburgh bo dosegel zmago, ki na koncu verjetno ne bo odločala o ničemer.

Tadej: Batch kot starter za Steelerse, navkljub temu dejstvu so še vedno Steelersi veliki favoriti proti Ramsem, za katere bo metal tretji QB Clemens. Jackson bo pri Ramsih zelo zaposlen s teki, ampak sam pričakujem zmago Steelersov, ki si bodo z zmago zagotovili wild card.

Jaguars @ Titans

Jure: Jaguarsi komaj čakajo na konec sezone, ki je bila precej slabša od pričakovanj. Računica z menjavo QB-jev tik pred začetom sezone se ni izšla. Titansi prav tako v zadnjih tednih ne morejo biti zadovoljni, vendar ti imajo še nekaj malega možnosti za napredovanje in tokrat bodo prikazali dovolj, da vpišejo osmo zmago sezone.

Tadej: Hasselbeck bo najbrž starter za Titanse in z drugo postavo v secondaryju za Jaguarse (poškodbe) bo imel lahko res pravi predbožični žur. Titansi še lahko vedno upajo na končnico in zato jim tudi dajem prednost pred Jaguarsi, ki so svoje možnosti zapravili 2 tedna preden se je sezona začela. MJD bo najbrž edina svetla točka pri Jaguarsih kot že celo sezono, ampak upanje umira zadnje in kaj je lepše kot uničiti sanje divizijskemu rivalu, tako da upam na zmago Jaguarsov, čeprav ni realna.

Vikings @ Redskins

Jure: Ena redkih tekem danes, ki ne odloča o končnici. Vikingsi končujejo eno najslabših sezon v zgodovini ekipe, tudi Redskinsi ne morejo biti preveč zadovoljni, vendar v zadnjih tednih igrajo sprejemljivo. Danes bodo dosegli drugo zaporedno zmago.

Tadej: Tekma, ki nima drugega pomena, kot da vpiše zmago ali poraz ter posledično boljši/slabši rezultat ob koncu sezone. Težko je napovedati zmagovalca zaradi taktičnega razmišljanja gleda na draft za prihodnji sezono, ampak glede na predstave letos so Redskinsi favoriti za zmago.

Chargers @ Lions

Jure: Chargersi so se prebudili, to se je sicer zgodilo veliko prepozno, a trenutno se zdi, da jim nihče ni kos. Lionsi še vedno iščejo formo iz začetka sezone, ki pa je nikakor ne morejo najti. Dokaj zanesljiva zmaga za goste.

Tadej: Tekma v kateri si lahko Lionsi z zmago zagotovijo končnico in s tem bo pozabljenih tistih zadnjih 12 let od zadnjega igranja v končnici. Obe ekipi sta dokaj vroči, a kaj ko Chargersi brez pomoči drugih končnice ne bodo videli, ampak Rivers ima izjemno statisko v zadnjih tekmah, tako da pričakujem zmago Chargersov, na drugi strnai pa bodo Lionsi zapravili prvo zaključno žogico za končnico.

Eagles @ Cowboys

Jure: Že nekaj let ekipe vzhodne divizije niso igrale tako slabo. Eaglesi imajo tako še vedno možnosti za končnico. V zadnjih tednih igrajo zelo dobro in proti Cowboysem ne bo pretežko. Dallas tudi letos v decebru ni pokazal kaj veliko in tudi tokrat bo poražen.

Tadej: Dallas je v poziciji, ko sam odloča o svojo usodi, nasproti bodo Eaglesi, ki potrebujejo mali čudež, da pridejo do prvega mesta divizije, a vseeno ni nemogoč. Tako da bo tekma izjmeno tesna, ampak sam upam na dobro igro Romota in zmago Dallasa proti divizijskim rivalom. Glede da Jonesa najbrž ne bo, bo za Dallas sama zadeva še veliko težja.


49ers @ Seahawks

Jure: Še ena zelo zanimiva in pomembna tekma. 49ersi se borijo za prost teden v januarju in si poraza ne smejo privoščiti. Seahawksi se še vedno borijo za končnico in morebitni poraz bi že bil usoden. San Francisco ima boljšo ekipo in kljub gostovanju verjamem, da jim bo uspelo.

Tadej: Divizjski dvoboji so vedno zanimivi, pa tudi če igrajo za kikirikije, tako bo tudi v tem primeru. 49ersi so že prvi v diviziji in želijo zmagati proti Seahawksom. Slednji imajo teoretične možnosti za končnico in ob tej možnosti bodo še dodatno "napaljeni z 12. igralcem." Tako da pričakujem in držim pesti za zmago domačinov.


0 x komentirano:

Objavite komentar