torek, 27. december 2011

NFL scenariji, W17, 27/12

Zadnji teden je pred nami, devet ekip je že v končnici. Tri mesta so še prosta, kandidatov je precej več, natančneje sedem. Spodaj vsi scenariji za zadnji teden, ko bodo vse tekme odigrane v nedeljo. Med tistimi, ki so že v končnici, jih je kar nekaj, ki si še lahko izboljšajo pozicijo za končnico. Obeta se torej zelo zanimiv zaključek rednega dela.

New England

#1:
1) W
2) BAL L + PIT L

NE že ima vsaj drugo mesto, prehiti ga lahko le prvak severa. Z zmago bi NE prišel do 13 zmag, kar je več kot jih bo imel kdorkoli drug  v AFC. Če ostane NE pri 12 zmagah, morata PIT in BAL izgubiti, da ostaneta za NE. Oba imata namreč prednost pred NE. PIT je dobil medsebojno tekmo, BAL ima boljšo moč zmag.

Baltimore

divizijski naslov:
1) W
2) PIT L

BAL in PIT imata enako zmag, BAL je dobil obe medsebojni tekmi, torej mora ostati vsaj izenačen s PIT in je prvak.

#1:
W + NE L

Z zmago v diviziji bo BAL najmanj drugi v AFC. Za prvo mesto mora zmagati in NE izgubiti. Oboji bi imeli 12 zmag, BAL ima prednost, ker ima boljšo moč zmag.

Pittsburgh

divizijski naslov:
W + BAL L

PIT in BAL imata enako zmag, BAL je dobil obe medebojni tekmi. PIT mora torej imeti več zmag za divizijski naslov.

#1:
W + BAL L + NE L

Z zmago v diviziji bo PIT najmanj drugi v AFC. Če izgubi NE, bosta PIT in NE imela 12 zmag, PIT je dobil medsebojno tekmo in bi tako končal na prvem mestu v AFC.

Denver

divizijski naslov:
1) W
2) OAK L

SD je že izpadel, ker ima slabši rezultat v tekmah proti skupnim nasprotnikom, ostaneta torej DEN in OAK. DEN ima prednost, ker ima boljši rezultat proti skupnim naprotnikom. Na lestvici mora DEN torej ostati vsaj izenačen po zmagah z OAK in bo prvak. To je edina možnost za DEN, za Wild Card več ne more tekmovati, ker bi v primeru poraza imel 8 porazov, kar je več kot jih bo imel CIN v najslabšem primeru.

Za zadnji Wild Card so v borbi štiri ekipe, poglejmo najprej bitko v celoti. CIN ima 9 zmag, ostali (NYJ, OAK, TEN) po 8. Če CIN zmaga, gre v končnico. Če CIN izgubi, bomo verjetno videli izenačenje pri 9 zmagah. Najprej odločajo medsebojne tekme, nato pa rezultat znotraj konference. Pri izenačenju na 9-7 bi CIN imel 6-6 znotraj AFC, ostali pa 7-5. Poglejmo sedaj za vse štiri ekipe, kakšno izenačenje potrebujejo, da gredo naprej. Več ali manj za vse velja, da v primeru poraza CIN nobena ne nadzira svoje usode.

NY Jets

#6:
1) W + CIN L + TEN L + OAK L
2) W + CIN L + TEN L + DEN L

NYJ mora zmagati in CIN izgubiti, da oboji pridejo do 9-7. Če tudi TEN pride do 9-7 je boljši od NYJ, ker ima več zmag proti skupnim nasprotnikom. Če OAK pride do 9-7 in TEN ne, je OAK boljši, ker je dobil medsebojno tekmo. V obeh teh krogih treh ekip CIN prvi izpade, ker ima najmanj zmag znotraj konference. Če pride do kroga vseh štirih ekip, gre naprej OAK, ker ima najvišjo moč zmag. Pri drugem scenariju je napisan poraz DEN, ker bi v tem primeru OAK pri 9-7 bil prvak divizije in ne bi konkuriral za Wild Card.

Cincinnati

#6:
1) W
2) NYJ L + OAK L
3) NYJ L + DEN L

Zmaga je seveda dovolj, to sledi iz zgornjega uvoda. V primeru poraza bi imel torej CIN najmanj zmag znotraj konference, torej pri vsakem trojnem ali četvornem izenačenju izpade. NYJ in OAK torej ne smeta biti del tega izenačenja, lahko pa je tu TEN, saj ga je CIN premagal in v primeru tega dvojnega izenačenja napreduje CIN.

Oakland

divizijski naslov:
W + DEN L

Kot že napisano zgoraj, DEN ima prednost v primeru izenačenja, OAK mora torej za divizijski naslov zbrati več zmag.

#6:
1) W + CIN L + TEN L
2) W + CIN L + NYJ W

OAK mora zmagati in CIN izgubiti, da oboji pridejo do 9-7. OAK ima nato prednost pred vsemi ekipami (7-5 znotraj konference in najvišja moč zmag), prednost izgubi le, če izenačena sama ostaneta OAK in TEN. V tem primeru je TEN boljši, ker ima več zmag proti skupnim nasprotnikom. Če TEN izgubi, so izenačeni CIN, NYJ in OAK in OAK napreduje. Če NYJ zmaga, bo NYJ gotovo del izenačenja in OAK in TEN ne ostaneta sama in tako znova OAK napreduje.

Tennessee

#6:
1) W + CIN L + NYJ W + OAK L
2) W + CIN L + NYJ W + DEN L
3) W + CIN L + NYJ L + OAK W + DEN W

TEN mora zmagati in CIN izgubiti, da oboji pridejo do 9-7. TEN je izgubil proti CIN, torej mora NYJ zmagati, da pride do kroga treh ekip, zraven pa ne sme biti OAK, ker ima prednost proti vsem, kot piše zgoraj. Poraz OAK ali poraz DEN seveda pomeni, da OAK pri 9-7 ne more konkurirati za Wild Card. Imamo torej krog treh ekip (CIN, NYJ, TEN). CIN izpade prvi, ker ima najmanj zmag znotraj AFC, nato zmaga TEN, ker ima več zmag proti skupnim nasprotnikom kot NYJ. Zanimiv je še tretji scenarij. Če se ta zgodi, bodo izenačeni CIN, TEN in OAK. CIN takoj izpade, ker ima najmanj zmag zotraj AFC, nato zmaga TEN, ker ima več zmag proti skupnim nasprotnikom kot OAK.

San Francisco

#2:
1) W
2) NO L

SF ima enako zmag kot NO, SF ima prednost, ker ima več zmag znotraj NFC. Ostati mora vsaj izenačeno, da NO doseže drugo mesto.

New Orleans

#2:
W + SF L

NO ima že divizijski naslov in vsaj tretje mesto. Za drugo mesto mora imeti več zmag kot SF.

Dallas

divizijski naslov:
W

NYG in DAL imata oba 8 zmag, zmagovalec medsebojne tekme bo prvak.

NY Giants

divizijski naslov:
W

NYG in DAL imata oba 8 zmag, zmagovalec medsebojne tekme bo prvak.

Detroit

#5:
1) W
2) ATL L

DET bo na koncu peti ali šesti v NFC. Trenutno ima eno zmago več kot ATL, vendar je izgubil medsebojno tekmo. Za peto mesto mora torej ohraniti prednost ene zmage.

Atlanta

#5:
W + DET L

ATL zaostaja za eno zmago proti DET in je dobila medsebojno tekmo. Za peto mesto mora torej dohiteti DET.

V spodnji tabeli je trenutni pregled ekip, ki so uvrščene v končnico, vsaka je napisana na mestu, ki si ga je doslej zagotovila. GB in HOU v zadnjem tednu nimata scenarijev, ker se ne moreta premakniti višje ali nižje.

uvrstitevAFCNFC
1
GB
2NE
3HOUSF, NO
4

5BAL, PIT
6
DET, ATL


0 x komentirano:

Objavite komentar