sobota, 10. december 2011

Army - Navy

Pred začetkom bowlov je ostala le še ena tekma v FBS. Kot del velikega rivalstva se bosta spopadla Army in Navy. Kot že nekaj zadnjih let, tudi letos tekma ne odloča o ničemer, a je za obe ekipe daleč najpomembnejša v letu. V NCAA je kar nekaj rivalstev, vendar je vse manj tistih, ko res lahko rečemo, da je ena tekma bolj pomembna od razpleta sezone. Tukaj je to nedvomno res. Army in Navy letos ne bosta igrala bowla, obe ekipi sta izgubili proti Air Force in se za Commander-in-Chief's Trophy več ne potegujeta.

Vseeno bodo vsi igralci danes igrali na polno, mnogi bodo še zadnjič igrali na tako visokem nivoju. Po zaključku šolanja vse igralce teh dveh šol čaka vsaj 2-letno služenje ameriški vojski. Z igralnega stališča tekma ne dosega večine ostalih v FBS, vse ostalo je vredno ogleda.

To bo že 112. srečanje teh dveh ekip. Prva tekma je bila leta 1890, od 1930 je tekma na sporedu vsako leto. Navy ima 55 zmag, Army 49, 7-krat je bilo neodločeno, nazadnje leta 1981. Navy je dobil zadnjih 9 srečanj, tudi danes je favorit. Kraj tekme ni stalen, zadnje tri so bile v Philadelphii, danes bodo igrali na FedEx Fieldu.


0 x komentirano:

Objavite komentar