nedelja, 18. december 2011

NFL scenariji, W15, 18/12

Dallas je zmagal in tako si San Francisco še ni zagotovil tretjega mesta v NFC, obstaja pa še en scenarij, po katerem si to uvrstitev danes lahko zagotovijo. Edina sprememba pri scenarijih spodaj glede na zadnji pregled je pri 49ersih, ostalo je za zdaj vse enako.

New England

divizijski naslov:
1) W
2) NYJ L

Preprosto, NE je 2-krat premagal NYJ. Na koncu mora torej NE imeti vsak enako zmag za divizijski naslov. Če se uresniči eden od zgornjih scenarijev, bo razlika v zmagah vsaj dve dva tedna pred koncem in NE bo prvak divizije.

#3:
W

Kot vemo, divizijski naslov prinaša vsaj četrto mesto na končni lestvici konference, NE si lahko ta teden zagotovi vsaj tretje mesto. Z zmago bi bil NE 11-3, na koncu najmanj 11-5. DEN bi bil na koncu največ 10-6, OAK tudi največ 10-6. NE bi tako bil pred prvakom zahoda. Prvakov severa in juga NE ta teden še ne more dokončno prehiteti.

#6:
CIN L + TEN L + OAK L

Obstaja scenarij, po katerem se NE uvrsti v končnico in hkrati še ne osvoji divizije. Lahko pride do šestega mesta, do petega seveda še ne, saj sta PIT in BAL še vedno zelo visoko in ene od teh dveh ekip NE ta teden še ne more prehiteti. Za šesto mesto mora NE prehiteti vse ostale ekipe, ki se še borijo za Wild Card. To so CIN, TEN in drugouvrščena ekipa zahoda. V tem primeru bo to OAK. S porazom ta teden si NE prednosti pred DEN ne more zagotoviti. Če NE zmaga pa že osvoji divizijo in ta scenarij ni pomemben. Gledamo torej NE, CIN, TEN in OAK ter možnost, da vsi končajo pri 10-6. Znotraj konference bi imeli take rezultate: 7-5 (NE), 7-5 (CIN), 8-4 (TEN), OAK (7-5). TEN bi tu osvojil zadnji Wild Card. Zato po tem scenariju NE potrebuje poraz TEN. Ostanejo ostali trije. Imajo enake rezultate znotraj konference, gledala bi se moč zmag, ta danes še ni dokončna, NE torej potrebuje tudi poraza ostalih dveh ekip, da si zagotovi končnico ta teden.

Pittsburgh

#6:
1) NYJ L
2) DEN L
3) OAK L
4) TEN L

PIT je 10-3, na koncu najmanj 10-6. V bitki za Wild Card ga lahko prehitijo le NYJ (na koncu največ 11-5), DEN (11-5) in TEN (10-6). OAK lahko tudi pride do 10-6, vendar ima že sedaj 5 porazov znotraj AFC, PIT jih bo imel na koncu največ 4. Imamo torej 4 ekipe, PIT mora prehiteti dve od njih, da si zagotovi končnico. Poglejmo sedaj, zakaj je vsak od zgornjih scenarijev dovolj za šesto mesto za PIT. Če NYJ izgubi, bo največ 10-6 in 7-5 znotraj AFC, PIT bo najmanj 8-4. Ostanejo DEN, PIT in TEN. DEN mora kasneje izgubiti 1-krat, da pride v krog za Wild Card, saj ima OAK sedaj že 6 porazov. PIT, DEN in TEN niso igrali vse med sabo, odločal bi torej moč zmag, ena od ekip bi zasedla prvi Wild Card. Ostali dve bi ostali v bitki za drugi Wild Card. PIT ima prednost pred obema, premagal je TEN, od DEN je boljši, ker ima več zmag proti skupnim nasprotnikom (po tem scenariju bi bilo 5-0 proti 3-2). PIT bi torej zasedel vsaj šesto mesto v AFC. Poraz DEN je dovolj, ker bi moral ta kasneje izgubiti še enkrat, da bi ga OAK prehitel, med njima bi odločale zmage znotraj divizije. DEN tako ne bi imel 10 zmag, v bitki za zadnji Wild Card bi bila PIT in TEN (NYJ tu ne gledamo, saj bi pri 11-5 bil boljši od obeh), PIT je dobil medsebojno tekmo in bi tako napredoval. Poraz OAK prinese isti razplet, znova drugouvrščeni na zahodu ne bi prišel v krog ekip z 10-6 in znova bi bil PIT pred TEN. Poraz TEN pomeni, da je TEN že takoj izločen iz kroga 10-6 ekip. Ostaneta torej DEN in PIT, PIT je boljši, ker ima več zmag v tekmah proti skupnim nasprotnikom.

#5:
1) W
2) NYJ L + TEN L
3) NYJ L + DEN L
4) NYJ L + OAK L

Scenariji za peto mesto so korak naprej od zgornjih scenarijev, tu mora PIT prehiteti vse ekipe, ki so v bitki za Wild Card. To se seveda zgodi z zmago. PIT bi bil najmanj 11-5. NYJ je edina ekipa, ki lahko pride do 11-5 in ne postane prvak svoje divizije, vendar ima slabši izkupiček znotraj AFC. Ostali trije scenariji sledijo iz razlogov, ki so napisani pri scenarijih za šesto mesto. PIT bi bil 10-6, NYJ torej ne sme biti več kot 10-6 in še ena ekipa mora izgubiti ta teden, da ne pride do kroga ekip, ko bi odločala moč sporedov, ki danes še ni znana.

Baltimore

#6:
1) NYJ L + TEN L
2) NYJ L + OAK L
3) OAK L + TEN L

Pri BAL je precej podobno kot pri PIT. Divizijskega naslova si ta teden še ne more zagotoviti, lahko pa si končnico. BAL bo na koncu najmanj 10-6 in 7-5 znotraj AFC. Ekipe, ki lahko pridejo do 10-6 in prehitijo BAL so NYJ, TEN, DEN in OAK. CIN lahko pride do 10-6, vendar lahko zbere največ 3 zmage znotraj divizje, BAL ima že sedaj 4. V bitki za Wild Card bi torej bile štiri ekipe. Z zahoda seveda le ena, druga bi bila prvak. DEN ima sedaj 6-3 znotraj AFC in BAL (7-2) si dokončne prednosti pred DEN tu še ne more zagotoviti. Ostanejo torej BAL, TEN, NYJ in OAK. BAL mora prehiteti 2 od treh, da si zagotovi končnico. Če NYJ izgubi, bo največ 10-6, vendar je izgubil proti BAL. TEN ima sedaj 4 poraze znotraj AFC, BAL jih ima na koncu lahko 5. TEN mora torej izgubiti, da ostane zadaj. OAK lahko konča pri 10-6 in bi imel boljši rezultat proti skupnim nasprotnikom. BAL torej potrebuje poraz vsake ekipe, da jo prehiti. Poraza dveh ekip sta torej dovolj, da prehite dve ekipi. Vsi trije scenariji so napisani zgoraj.

#5:
1) W
2) NYJ L + OAK L + TEN L

Drugi scenarij za peto mesto je korak naprej od scenarijev za šesto mesto. Porazi vseh treh ekip pomenijo, da BAL prehiti vse konkurente za morebitni Wild Card in tako slabši kot peti v AFC ne more biti. Enako seveda naredi tudi z zmago. V tem primeru bo najmanj 11-5 in prehiti vse neprvake divizij.

Houston

#3:
W + DEN L

HOU je edini AFC ekipa, ki je že v končnici. Ta teden si lahko zagotovi tretje mesto v AFC. Z zmago bo HOU najmanj 11-5. DEN bo s porazom največ 10-6 in OAK bo največ 10-6. HOU bi tako imel dokončno prednost pred prvakom zahoda. Zgolj izenačenje ni dovolj, saj je HOU izgubil proti OAK, v primeru izenačenja z DEN pa bi odločala moč zmag (ekipi bi imela enak izkupiček proti skupnim nasprotnikom), ki danes še ni znana.

Green Bay

#1:
1) W
2) SF L

GB ima 13 zmag, na koncu bo torej najmanj 13-3, dosežeta ga lahko le SF in NO. NO ga pri 13-3 ne more prehiteti, ker je GB dobil medsebojno tekmo. Ob izenačenju s SF bi bi boljši slednji, saj bi imel boljši izkupiček proti skupnim nasprotnikom. Danes je razlike med SF in GB 3 zmage. Če ista razlika ostane tudi po tem tednu bo za zadnja dva tedna to neulovljiva razlika in GB bo že imel prvo mesto v NFC.

San Francisco

#3:
W

SF si je do zdaj zagotovil četrto mesto v NFC. Pred NO ta teden dokončno še ne more, lahko pa gre pred prvaka vzhoda. V primeru izenačenja je boljši od NYG (medsebojna zmaga) in slabši od DAL (medsebojni poraz). NYG bo največ 10-6, SF najmanj 10-6 in NYG pred SF torej ne more več. SF ima trenutno 2 zmagi prednosti pred DAL. Če bo po današnji tekmi prednost 3 zmage, bo ta razlika neulovljiva, do konca bosta ostala le še dva tedna.

New Orleans

#5:
1) W
2) DET L

NO si lahko ta teden zagotovi peto mesto v NFC in hkrati še ni prvak divizije. Kot vemo, NO ima sedaj že vsaj šesto mesto. V morebitni bitki za Wild Card je NO pred vsemi možnimi kandidati, le DET ga še lahko prehiti. CHI lahko doseže največ 10 zmag, vendar je izgubil medsebojno tekmo, vsi ostali ne morejo do 10 zmag in hkrati ne dobijo divizije. NO in DET torej. NO ima 2 zmagi prednosti in dobljeno medsebojno tekmo. Če razlika ostane enaka tudi po tem tednu, bo ta že neulovljiva, ostaneta le dva tedna.

V spodnji tabeli je trenutni pregled ekip, ki so uvrščene v končnico, vsaka je napisana na mestu, ki si ga je doslej zagotovila.

uvrstitevAFCNFC
1

2
GB
3

4HOUSF
5

6
NO


0 x komentirano:

Objavite komentar