nedelja, 4. december 2011

Napoved zmagovalcev, W13, nedelja

Trinajsti teden se bo nadaljeval čez 12 ur, danes in jutri bomo videli 15 tekem, kar nekaj jih bo pomembno vplivalo na uvrstitve v končnico. Pri napovedih ta teden sodeluje Dejan.

Odprto je tudi glasovanje za zmagovalce vseh preostalih tekem 13. tedna: klik.

Titans @ Bills

Jure: Billsi so po nekaj slabih tekmah pokazali malce življenje prejšnjo nedeljo. Ni jim uspelo, tokrat pričakujem precej manj odpora. Titansi sicer niso blesteča ekipa, vendar Johnson se je ogrel, tole bodo dobili. TEN, 23-10.

Dejan: CJ in Fitzpatrick sta se prejšni teden vrnila v pre-contract formo, ampak glede na to, da pri Johnsonu po vsaki dobri predstavi sledi ena katastrofalna, Hasselbeck pa počasi popušča, zmago namenjam Billsom, ki so prejšni teden pokazali igro, ki jih je nekaj časa držala na vrhu divizije. Če zaustavijo Johnsona, bodo zmagali. BUF, 27-17

Chiefs @ Bears

Jure: Chiefsi s Palkom ne morejo nič, sedaj imajo Ortona, ki bo prej ali slej moral stopiti na igrišče. Bearsi so brez Cutlerja povsem druga ekipa. Kljub temu bosta odlična obramba in prednost domačega igrišča dovolj za zmago. CHI, 17-7.

Dejan: Tekma, kjer bodo verjetno obrambi in special teami obeh ekip dosegli več točk kot oba napada. Dobri obrambi in slaba QBja pomenita veliko puntov in priložnosti za Devina Hesterja. Hanie je kljub slabi predstavi proti Raidersom boljši oz. manj slab game manager kot Palko, poleg tega pa ima še Matta Forteja.
CHI, 20-6

Falcons @ Texans

Jure: Texansi so proti Jaguarsem komaj preživeli, tokrat jih čakajo Falconsi, ki so po slabem začetku precej napredovali. Enostavno ne vidim scenarija, po katerem bo Houston samo z igro po tleh lahko dolgo konkuriral v tej tekmi. ATL, 20-10.

Dejan: Falconsi počasi prihajajo v pravo formo za playoff, pri Houstonu pa bo na poziciji podajalca debitiral novinec Yates. Odlična obramba in dva dobra tekača proti ekipi kot je Atlanta ne bodo dovolj za zmago. Bo pa tekma bolj izenačena kot si marsikdo misli. Letošnja ekipa Falconsov je na papirju boljša, na igrišču pa slabša od lanske ATL, 24-14

Raiders @ Dolphins

Jure: Zanimiva tekma. Raidersi so prva ekipa zahodne divizije, zadnjih nekaj tekem je bilo zelo uspešnih. Dolphinsi so nanizali tri zaporedne zmage in dobro igrali proti Cowboysem, a tesno izgubili. Pričakujem, da je bil zadnji poraz prelomen in da bodo sedaj le še čakali na konec sezone. OAK, 19-9.

Dejan: Carson Palmer ostaja brez glavnih orožij, Dolphinsi pa vsak teden igrajo boljšo obrambo, vendar na zadnji tekmi dveh prestreženih žog v obrambi niso izkoristili v napadu. Morajo izboljšati igro po tleh in napad v rdeči coni, Pouncey pa naj gre k bratu malo vaditi shotgun snape. Izenačena tekma, mislim da bodo zmagali Dolphinsi ki so trenutno v boljši formi. MIA, 24-21.

Broncos @ Vikings

Jure: Vikingsi zelo težko dosežejo veliko točk, proti obrambi Broncosev bo še toliko težje. Verjetno bo na odločitev o zmagovalca spet potrebno čakati na zadnje minute, kjer se ve, kdo je boljši. DEN, 13-10.

Dejan: Broncosi so prvič letos v vlogi favoritov. Bomo videli. kako se Tim Tebow znajde v tej vlogi. Vikingi imajo brez poškodovanega Petersona bolj malo možnosti da bi proti odlični obrambi Denverja dosegli dovolj točk, da Denver prisilijo, da tekmo igra po zraku. Pa tudi, če bi jim to uspelo je secondary verjetno preslab, da bi ustavil Tebowa. DEN, 20-9.

Colts @ Patriots

Jure: Ob takih priložnostih postane jasno, da so rivalske tekme lahko le znotraj divizije. Letos Peytona ni in razen navijačev obeh ekip ta tekma ne zanima nikogar, Patriotsi bodo slavili brez težav. NE, 45-9.

Dejan: Coltsi so Painterja odrešili muk in ga posadili na klop, namesto njega bo igral Orlovsky, ki je na dobri poti, da postane prvi igralec, ki je igral za dve 0-16 ekipi. Morda dočakamo debi Ryana Malleta v zadnji četrtini, kar bi znala biti edina zanimiva stvar na tej tekmi. NE, 35-10.

Bengals @ Steelers

Jure: Zelo zanimivo srečanje, še ena vrhunska bitka za ljubitelje obramb. Bengalsi se še vedno držijo visoko na lestvici, vendar morajo dobiti tudi kakšno težko tekmo. Danes jim to še ne bo uspelo. Steelersi igrajo doma, še vedno lovijo Ravense, potrebujejo to zmago. PIT. 20-13.

Dejan: Bengalsi v Pittsburgh prihajajo s polomljenim secondary-om, na drugi strani pa ima Big Ben super lovilce. Če želijo Bengalsi to tekmo zmagati, mora novinec Dalton v decembru na Heinz fieldu odigrati perfektno, kar ni preveč verjetno, sploh zdaj, ko se po poškodbah vračata Woodley in Polamalu in je po dolgem času obramba Pittsburgha kompletna. PIT, 24-17.

Panthers @ Buccaneers

Jure: Kaj narediti s Tampo? Freeman morda ne bo igral, Bucsi že več kot en mesec niso zmagali. Vseeno je to boljša ekipa kot so Panthersi. Nazadnje so ti se namučili, da so premagali Coltse. Carolino v gosteh čaka še en poraz. TB, 24-20.

Dejan: Obramba Tampe vsak teden igra slabše, pri Carolini pa so prejšni teden ugotovili, da imajo dva zelo dobra tekača. Poleg tega pa bo zaradi poškodbe palca pri Tampi manjkal podajalec Josh Freeman, zato zmago namenjam gostom. Tampa se spet vrača v klet divizije. CAR, 35-24.

Jets @ Redskins

Jure: Zadnji dve tekmi so Redskinsi odigrali zelo solidno, vendar smo se letos že večkrat prepričali, da v tretje verjetno ne bo šlo. Jetsi veliko bolj potrebujejo to zmago. NYJ, 16-10.

Dejan: Sezona Redskinsov je že izgubljena, medtem ko so si Jetsi z zmago proti Billsom za nekaj časa rešili sezono. Obramba je dovolj dobra, da zaustavi napad Redskinsov, Sanchez pa dovolj dober, da ne zapravi tekme. NYJ, 27-10.

Ravens @ Browns

Jure: Med ekipa je ogromna razlika. Ravensi se borijo za prvo mesto v AFC, Brownsi o končnici že dolgo ne razmišljajo več. Če ne bo to spet ena tistih tekem, ko Baltimore povsem popusti, bo Cleveland doživel še en poraz. BAL, 31-12.

Dejan: Obramba Ravensov zadnje tedne igra odlično, tudi brez Raya Lewisa, na drugi strani pa imajo Brownsi enega slabših napadov v ligi. Ravensi so imeli dodatne tri dni za pripravo in se bodo z zmago utrdili na vrhu divizije. BAL, 28-10.

Cowboys @ Cardinals

Jure: December je čas, ko je tekme Cowboysev skoraj nemogoče napovedati. Tokrat bom poskusil z drugačno metodo. Dallas je boljša ekipa od Arizone na večini področij, torej bi v decemberu Arizona skoraj morala zmagati, a obrnimo vse skupaj še enkrat in videli bomo presenečenje znotraj presenečenja. DAL, 17-16.

Dejan: Začenja se veseli december, čas, v katerem Romo običajno ne blesti na igrišču. Tokrat Cowboysi potujejo v Arizono, ki je letos v razsulu. Po poškodbi se vrača Kolb, ki bi znal tekmo narediti zanimivo, ampak obramba in linija sta preslabi da bi lahko premagali Cowboyse, če Romo nebo delal res velikih neumnosti. DAL, 28-17.

Packers @ Giants

Jure: Šok leta. Velikokrat se je že zgodilo, da so Giantsi igrali najbolje, ko jim nihče ni pripisoval možnosti za uspeh. Ta tekma je odlična priložnost za kaj takega. Eli lahko poskrbi za še eno dobro tekmo napada. Če bo obramba naredila malce več kot v New Orleansu, bo zmaga ostala doma. NYG 38,-34.

Dejan: Giantsi obljubljajo boljšo igro v napadu ampak mislim, da z vsemi poškodbami v obrambi ne morejo zaustaviti Aarona Rodgersa, Eli(te) pa sam nebo zmogel premagati Packersev. GB, 35-21.

Rams @ 49ers

Jure: Kaj sploh reči o tej tekmi? Ramsi več kot 20 točk niso sposobni doseči. 49ersi so le še korak od divizijskega naslova. Na domačem igrišču ne bo težko. SF, 34-13.

Dejan: Ekipa Ramsov letos igra katastrofalno, 49ersi pa so po porazu proti Ravensom imeli malo dlje časa, da se pripravijo in z zmago tudi uradno osvojijo divizijo. Linija bo morala odigrati precej boljše kot proti Ravensom, pass rush je poleg Stevena Jacksona edina stvar, ki pri Ramsih deluje na nivoju. Treba bo ustaviti pass rush Ramsov in razviti igro po tleh, kar proti Ramsom letos ni težko, in zmaga bo ostala v San Franciscu. SF, 30-13.

Lions @ Saints

Jure: Saintsi v New Orleansu igrajo precej bolje kot na gostovanjih. To bodo tokrat občutili Lionsi, ki imajo tudi na domačih tekmah precej problemov. Za presenečenje bi morali vsi igrati fenomenalno in izsiliti vsaj tri izgubljene žoge napada domačih. NO, 33-13.

Dejan: Lionsem je po odličnem začetku zmanjkalo zagona, medtem ko Saintsi prihajajo v pravo formo. Možnosti, da bi Stafford in soigralci presenetili Saintse v Superdomu so zelo majhne. NO, 42-17.


1 x komentirano:

moja napoved: bills, bears, texans, raiders, vikes, pats, steelers, panthers, ravens, jets, cowboys, packers, niners, saints.

Pa da vidim, kako se bom odrezal proti vama, četrtkovo tekmo sn že trofo :P

Objavite komentar