torek, 20. december 2011

Torkov komentar #33

V današnjem Torkovem komentarju o presenečenjih v nedeljo, o tekmi v ponedeljek, o Titansih in nekaj malega o college bowlih.

Brez popolne sezone
15. teden je bil usoden za Packerse, ki tako ne bodo ponovili dosežka Patriotsov, ki so pred šitirimi leti končali redni del brez poraza. Zanimivo, da so tri ekipe v zgodovini lige po naslovu prvakov dobile prvih 13 tekem v naslednji sezoni. Vse tri so izgubile 14. tekmo. Znova se je potrdilo, da je za popolno sezono poleg odlične ekipe treba imeti tudi ogromno sreče. Igrati odlično vseh 16 tekem je res nemogoče in tudi Packersi so doživeli svoj slab dan, ko so jih premagali sicer dokaj nebogljeni Chiefsi. Poleg tega so na isti dan svojo prvo zmago zabeležili Coltsi in tudi dejstvo, da je zelo težko končati sezono brez zmage, se je tokrat potrdilo.

Kako premagati Green Bay?
Packersi so še vedno najboljša ekipa lige in še vedno prvi favoriti za naslov Super Bowl prvakov, vendar sedaj so Chiefsi pokazali, da so premagljivi. Morda zimsko vreme malce ustavi Rodgersa in kakšna dobra ekipa bi v končnici to lahko izkoristila. Green Bay bo prvo in morebitno drugo tekmo končnice igral doma, torej na prostem, in vreme ne bo naklonjeno odličnim napadom. Verjetno bi te okoliščine lahko izkoristila le kakšna ekipa, ki igra domače tekme v podobnih okoliščinah, teh pa bo v NFC končnici bolj malo, verjetno največ ena. Saintsi, 49ersi, Cowboysi, Lionsi in Falconsi vsi igrajo na toplem oz. pod streho.

Trenerji zapravili sezono
Vedno je treba biti previden pri obtoževanju trenerjev za zapravljene sezone, na koncu vendarle igrajo igralci. Pri Titansih smo letos videli lep primer, ko je bilo napak trenerskega štaba preveč. Celo sezono poskušajo izvleči nekaj iz Chrisa Johnsona, čeprav je vse bolj jasno, da letos enostavno ne gre. Drugi problem je QB. Hasselbeck je sezono zelo dobro začel, v drugi polovici pa se očitno pozna njegova starost in igra več ni prava, tudi poškodbe se nabirajo. Locker, letošnji novinec, je vsako priložnost zelo dobro izkoristil in pokazal, da lahko igra (rating sezone: 99,4). Trenerji so vseeno vztrajali s Hasselbeckom (rating sezone: 80,9) in izgubili še zadnje realno upanje za končnico, ko jih je v nedeljo premagal Indianapolis.

Bila je tema in bila je luč
Znova se je pokazalo, da 49ersi res rabijo nov stadion. Ponoči je kar dvakrat zmanjkalo elektrike in tako smo bili priča prekinitvi, ki pa v NFL niso tako redke kot se zdi na prvi pogled. Spomnimo se, da so imeli podobne težave lani na tekmi med Giantsi in Cowboysi na MetLife Stadiumu, prekinitev je takrat trajal le nekaj minut. Precej dlajša prekitnitev je bila prav tako lani na tekmi med Jetsi in Ravensi zaradi nevihte. Nedolgo nazaj so Vikingsi igrali domačo tekmo v Detroitu, ko se jim je podrla streha, Eaglesi pa svojo tekmo v torek, ki so jo prestavili z nedelje zaradi močnega sneženja. V NFL je torej vedno pestro.

San Francisco bo letos zelo nevaren
Bolj kot težave z napeljavo je bil pomemben razplet na tekmi. 49ersi so z zmago ostali na drugem mestu v NFC in imajo sedaj lepo priložnost, da tu ostanejo tudi do konca rednega dela. Ta dosežek bi jim prinesel teden počitka v končnici, nato pa tekmo doma, kjer igrajo zelo dobro, finale konference NFC je torej zelo blizu.

Pittsburgh naredil korak nazaj
Po porazu Ravensov so imeli Steelersi v rokah prvo mesto konference AFC, po tem porazu pa so verjetno obsojeni na peto mesto, ki prinaša tri tekme v gosteh januarja, če se želijo vrniti na Super Bowl. Zmagati trikrat v gosteh ni nemogoče, a v januarju zelo težko. Morda je letos res leto Baltimorja.

Super začetek sezone bowlov
V soboto smo videli tri bowle, na prvi pogled noben od njih ni obetal kaj veliko, vendar pa se je zgodilo ravno obratno. Kar dve tekmi nista bili odločeni vse do zadnjih sekund, videli smo dva kar velika povratka. Za začetek torej super, upajmo, da se bo tako tudi nadaljevalo. Na teh bowlih pred božičem dobre ekipe ne igrajo in vsak tak dramatičen zaključek pride še kako prav. Vse skupaj so v soboto popestrili še sodniki (posnetek spodaj).


0 x komentirano:

Objavite komentar