nedelja, 18. december 2011

Napoved zmagovalcev, W15, nedelja

Dve tekmi 15. tedna sta za nami, naslednjih 13 bo na sporedu danes. Znova bo nekaj zelo pomembnih dvobojev v bitki za mesta v končnici, kjer so si štiri ekipe že zagotovile svoja mesta. Tudi tokrat pri napovedih sodeluje Jan.

Dolphins @ Bills

Jure: Dolphinsi so v drugi polovici sezone kar solidna ekipa, tudi tokrat pričakujem nekaj podobnega. Obramba bo znova odigrala dobro, kar proti Billsem zadnje čase ni ravno težko. Dolphinsi bodo dobili še eno tekmo. MIA, 24-14.

Jan: Ali bo šokterapija v Miamiju delovala? Billsi imajo preveč težav, da bi lahko premagali Delfine. Matt Moore naj bi igral. To in dobra obramba bo dovolj, da gre nova zmaga v Miami. MIA, 24-16.

Seahawks @ Bears

Jure: Navijači Chicaga so sedaj spoznali, kaj tej ekipi pomeni Cutler. Tudi danes bodo Bearsi brez njega in znova se bo treba zanesti na obrambo. V goste prihajajo Seahawksi, ki bodo naredili ravno dovolj, da bodo dobili tekmo. SEA, 10-9.

Jan: Kljub dobri dobri igri Seahawksov in izjemnemu Lynchu to ne bo dovolj za zmago. Obramba Medvedov bo rešila napad, ki brez Cutlerja in Forteja meji na nesposobnost. CHI, 16-13.

Panthers @ Texans

Jure: Panthersi so letos prikazali nekaj izboljšanj, vendar so njihove misli usmerjene predvsem v prihodnje sezone. Texansi mislijo predvsem na letos, ko bodo igrali v končnici. Z napadom po tleh in odlično obrambo bodo še enkrat zmagali. HOU, 27-21.

Jan: Poškodbe so nekje morajo poznati, ali pač?? Izjemna in opurtunistična obramba Texansev ter presenetljivo zanesljivi rookie QB Yates bosta pripeljala Texanse še korak bližje prvemu mestu v AFC. HOU, 23-13.

Titans @ Colts

Jure: Coltsi komaj čakajo, da se ta mučna sezona konča. Tokrat bodo zabeleželi še en poraz, premagali jih bodo Titansi, ki se še vedno borijo za končnico, vendar potrebujejo nekaj pomoči drugih ekip. TEN, 27-14.

Jan: Res neverjetno, da lahko en igralec toliko pomeni ekipi, Coltsi bodo z novim porazom zabili še en klin proti sezoni brez zmage. Po zadnjih podatkih bo Locker spet samo rezerva. Škoda, ker je prejšnjo tekmo odigral super. TEN, 28-10.

Packers @ Chiefs

Jure: Najboljša ekipa lige proti eni najslabših. Zmaga ni vprašljiva, zanimivo bo predvsem videti, kako hitro bodo Packersi postavili svoje najboljše igralce na klop. Sedaj si ne želijo nepotrebnih poškodb. GB, 42-9.

Jan: Nova tekma, nova simultanka Rodgersa in nova zmaga Packersev, ki marširajo proti 16. zmagi v rednem delu, poškodba Jenningsa je le manjša ovira. Chiefsi bodo igrali prvo tekmo z novim trenerjem in predvsem upali, da razlika ne bo prevelika. GB, 44-16.

Saints @ Vikings

Jure: New Orleans je v gosteh povsem druga ekipa kot doma. Kljub temu bodo tokrat igrali pod streho in večjih težav ne bi smelo biti. Na drugi strani bo Minnesota, ki ima letos le dve zmagi. Enostavno je razlika v kvaliteti med ekipama prevelika. NO, 35-21.

Jan: Kljub vrnitvi Petersona in Ponderja bodo Saintsi prevelika ovira za Vikinge. Napad z Breeseom na čelu je najbolši v ligi v yardih, kar bo pripeljalo do zanesljive zmage. NO, 32-24.

Redskins @ Giants

Jure: Giantsi so z zmago v nedeljo prevzeli vodstvo v diviziji. Redskinsi možnosti za končnico več nimajo, lahko pa prvič po letu 1999 dobijo obe tekmi proti New Yorku. To jim ne bo uspelo, zmaga bo ostala doma. NYG, 31-21.

Jan: Za Giantse je ta zmaga preveč pomembna, da bi se pustili premagati. Nič ne bo lepšega kot zmaga, lep korak proti zmagi v NFC East in maščevanje za poraz v prvem krogu. NYG, 31-20.

Bengals @ Rams

Jure: Ramsom napad letos nikakor ne steče, vsak teden je slabše. Bengalsi so si prejšnji teden skopali luknjo, vendar za zdaj še niso pokopani. Tokrat bodo zmagali in za en teden še ostali živi. CIN, 19-9.

Jan: Škoda za nesrečni poraz Bengalsev proti Houstonu, ki je zmanjšal možnosti za preboj v končnico. Na srečo tokrat igrajo proti Ramsom in bodo vpisali novo zmago in ostali v lovu za napredovanje. CIN, 21-13.

Lions @ Raiders

Jure: Obe ekipi sta trdno nadzorovali vstop v končnico, vendar je bilo napak v zadnjih tednih preveč. Poraz tukaj bi že lahko pomenil usodni korak nazaj. Lionsi ne igrajo dobro zadnje tedne, Raidersi prav tako ne, vendar bodo pred domačimi gledalci sestavili eno spodobno tekmo in ohranili upanje za napredovanje. OAK, 28-27.

Jan: Obe ekipi potrebujeta zmago, da ohranita upanje na končnico, kar zna pripeljati do tekme polne živčnosti in kazni. Kaj drugega pa lahko pričakujemo od dveh najbolj nediscipliniranih ekip v ligi? Vrnitev Suhega bo pripomogla k zmagi Detroita in ohranitev možnosti za končnico. DET, 31-27.

Browns @ Cardinals

Jure: Cardinalsi imajo še nekaj malo možnosti za končnico, igrajo doma, v zadnjem mesecu in pol so prikazali zelo solidne igre. Brownsi so že celo sezono slabi, predvsem napad ne naredi veliko, če sploh kaj. Zmaga bo ostala doma. ARI, 24-9.

Jan: Arizona je pripravila lepo presenečenje z zmago proti 49ersem, Skelton sploh ni zgledal slab. Tokrat bodo vknjižili novo zmago proti Brownsom, ki bodo brez prvega QB McCoya, ki še ni okreval po naletu Harrisona. ARI, 20-10.

Patriots @ Broncos

Jure: Recept je še vedno preprost, dva TD-ja hitro in tekma je skoraj dobljena. To ni skoraj nobenemu uspelo in Tebow se je lahko vrnil v tekmo. Tokrat bo napad Patriotsev poskrbel, da bo imel Tebow precej več dela, kar bo tokrat preveč. Poleg tega Denver prvič letos ne potrebuje zmage, da ostane na vrhu divizije. NE, 27-13.

Jan: Timi vs. Tomi, jing vs. jang, svetloba vs. tema ... Kljub izjemnim zadnječetrtinskim povratkom Denverja, izboljšani QB igri Tebowa in super obrambi (Miller bo kampiral v backfieldu), bo napad Patriotsov prevesil tehtnico in prinesel novo zmago. NE, 30-20.

Jets @ Eagles

Jure: Jetsi so iz 5-5 dokaj zanesljivo prišli do 8-5, vendar nasprotniki niso bili enakovredni. Tokrat bo drugače, Eaglesi so še vedno solidna ekipa in imajo nekaj malega možnosti za končnico. Jetsi me še vedno niso prepričali, tokrat jih čaka poraz. PHI, 27-17.

Jan: Eaglesi so trenutno ekipa, ki ima najslabše razmerje zmag in porazov od ekip, ki še lovijo končnico. Tokrat jim bodo Jetsi, z izboljšano igro Sancheza, zabili zadnji žebelj v krsto. Pa, pa, dream team. NYJ, 24-21.

Ravens @ Chargers

Jure: Chargersi so v zadnjih tednih precej boljša ekipa kot v prvih mesecih sezone, letos bo vse skupaj vseeno premalo. Ravensi se borijo za prvo mesto v AFC, vendar jih tokrat čaka gostovanje na zahodni obali. Kljub temu bodo tekmo dobili in ostali na vrhu divizije. BAL, 31-28.

Jan: Kaj si želim ali kaj je realnost?? Dejmo bit realni. Rivers je sicer zelo izboljšal svojo igro glede na to, kaj je kazal prejšni mesec, vendar San Diego nima obrambe, ki bi zaustavila Ricea, Flacco pa je tudi nekje izgubil svoje napake. BAL, 30-24.


0 x komentirano:

Objavite komentar