petek, 2. december 2011

Big East: WVU, Louisville, Cincinnati

Tu so zadnje tekme, v nobeni BCS konferenci še ni znan prvak, čez nekaj dni bo povsem drugače. Prva odločitev bo padla že danes, v konferenci Big East. Tukaj je pregled vsega zanimivega. Tri ekipe so še v bitki za naslov. Louisville je že končal s svojimi tekmami, West Virginia in Cincinnati morata odigrati še po eno tekmo. Sledi tabela, ki prikazuje trenutno stanje, napisane le ekipe, ki še imajo možnosti za prvo mesto.
ekipa izkupičekpreostanek sezone
Louisville
5-2
/
West Virginia
4-2
@ South Florida
Cincinnati
4-2
vs. Connecticut
Ena, dve ali tri ekipe bodo končale pri rezultatu 5-2. V primeru izenačenja se najprej pogleda medsebojne tekme, nato pa uvrstitev na BCS lestvici. Sledijo vsi možni scenariji.

Scenarij 1
Samo Louisville konča pri 5-2. Tu dileme ni, Louisville bi bil prvak.

Scenarij 2
Louisville in Cincinnati končata pri 5-2. Prvak bi bil Cincinnati, ker je dobil medsebojno tekmo.

Scenarij 3
Louisville in West Virginia končata pri 5-2. Prvak bi bil Louisville, ker je dobil medsebojno tekmo.

Scenarij 4
Louisville, West Virginia in Cincinnati končajo pri 5-2. V medsebojnih tekmah imajo 1-1 in odločala bi BCS lestvica. Ne vemo še, kakšna bo lestvica v nedeljo, vendar je jasno, da je trenutno na njej le West Virginia. Če bodo Mountaineersi danes zmagali, jih skoraj gotovo ne bo nobena od preostalih ekip prehitela na lestvici in WVU bo prvak.

West Virginia @ South Florida
Tampa, 2. december, 2.00

Connecticut @ Cincinnati
Cincinnati, 3. december, 18.00

Cincinnati torej zelo težko računa na scenarij 4, Bearcasti imajo v glavi predvsem scenarij 2. Zmaga jutri in zmaga South Floride danes jim prinese naslov. Scenarij 4 torej odgovarja West Virginii. Ta mora za naslov zmagati in upati na zmago Cincinnatija. V ostali dveh primerih gre naslov Louisvillu.

Vsekakor zelo zanimivo, scenarij 4 je najbolj realen, vendar je Big East letos in v prejšnih letih postregel že s toliko presenečenji, da je res vse možno.


0 x komentirano:

Objavite komentar