petek, 2. december 2011

Big East: WVU ali Louisville

West Virginia je premagala South Florido in tako končala sezono s petimi zmagami znotraj konference. Na vrhu sta trenutno dve ekipi, pridruži se jima lahko še Cincinnati. Bearcatsi so brez realnih možnosti za prvo mesto, bo pa njihova tekma zelo pomembna za končno odločitev. Sledi tabela, ki prikazuje trenutno stanje, napisane le ekipe, ki še imajo možnosti za prvo mesto.
ekipa izkupičekpreostanek sezone
Louisville
5-2
/
West Virginia
5-2
/
Cincinnati
4-2
vs. Connecticut
Dve ali tri ekipe bodo končale pri rezultatu 5-2. V primeru izenačenja se najprej pogleda medsebojne tekme, nato pa uvrstitev na BCS lestvici. Sledijo vsi možni scenariji.

Scenarij 1
Louisville in West Virginia končata pri 5-2. Prvak bi bil Louisville, ker je dobil medsebojno tekmo.

Scenarij 2
Louisville, West Virginia in Cincinnati končajo pri 5-2. V medsebojnih tekmah imajo 1-1 in odločala bi BCS lestvica. Ne vemo še, kakšna bo lestvica v nedeljo, vendar je jasno, da je trenutno na njej le West Virginia. Skoraj gotovo se to ne bo spremenilo in West Virginia bi dobila vstopnico za BCS bowl.

Connecticut @ Cincinnati
Cincinnati, 3. december, 18.00

Zmaga Cincinnatija torej pomeni prvo mesto za West Virginio, zmaga Connecticuta ustreza Louisvillu. Vsekakor je bolj verjetna zmaga domačih, a v Big East je vse možno. Jutri bomo dobili zadnji odgovor.


0 x komentirano:

Objavite komentar