sobota, 3. december 2011

BCS bowli: projekcije

Le še nekaj tekem je ostalo do konca, delijo se še zadnje vstopnice za BCS bowle. Southern Miss je nepričakovano premagal Houston in tako so Cougarsi ostali brez BCS bowla. Spodaj predstavljam, kdo bo najverjetneje igral v teh najbolj pomembnih tekem bowl sezone.

BCS ekipe
Najprej na hitro obnovitev pravil. V petih BCS bowlih igrajo prvaki vseh šestih BCS konferenc in še štiri ekipe, ki so uvrščene vsaj med prvih 14 na BCS lestvici. Iz ene konference so lahko med temi desetimi največ dve ekipi. Na odločilnih tekmah, ki še niso bile odigrane sem upošteval, da bodo zmagale ekipe, ki imajo po mojem mnenju več možnosti. Če je prvak katere od konferenc, ki ne spadajo med BCS konference, uvrščen med prvih 16, ta dobi eno od teh desetih mest in nato ostanejo tri prosta mesta za neprvake.

konferencaekipatreutno stanje
SECLSUverjetni prvak
Big 12Oklahomaverjetni prvak
Big TenWisconsinverjetni prvak
Pac-12Oregonprvak
ACCVirginia Techverjetni prvak
Big EastWest Virginiaverjetni prvak
non-BCSTCUMWC prvak

Povezave konferenc z bowli
Nekaj konferenc je povezanih z določenimi bowli. Prvaka Pac-12 in Big Ten igrata na Rose Bowlu, prvak konference Big 12 igra na Fiesta Bowlu, najboljša ACC ekipa na Orange Bowlu in prvak konference SEC na Sugar Bowlu.

Tekma za naslov prvaka
Tu je sistem nejlažji. V velikem finalu igrata ekipi, ki sta uvrščeni na prvih dveh mestih BCS lestvice. Trenutno sta to LSU in Alabama, to bi lahko spremenila le visoka zmaga Oklahome State proti Oklahomi.

BCS finale
New Orleans, 10. januar, 2.30

Rose Bowl
Kot že omenjeno zgoraj, to tekmo igrata prvaka konferenc Pac-12 in Big Ten. Oregon je že prvak Pac-12, Wisconsinu dajem nekaj več možnosti v tekmi za zmagovalca Big Ten.

Rose Bowl
Pasadena, 2. januar, 23.00

Fiesta Bowl
Oklahomi dajem več možnosti v današnji tekmi, zmaga bi jim prinesla to mesto. Za drugo mesto bodo organizatorji izbirali eno od ekip, ki je med prvih 14 na BCS lestvici. Stanford je najboljši izbor.

Fiesta Bowl
Glendale, 3. januar, 2.30

Sugar Bowl
Sugar Bowl bo izgubil prvaka konference, s katero je povezan. Bo pa igral tukaj prvak konference, ki ne sodi v BCS. TCU je trenutno na 18. mestu na lestvici, vendar bo po porazih Georgie in ene od ekip v finalu Big Ten napredoval na 16. mesto, kar bo dovolj za uvrstitev v BCS bowl. Za drugo mesto bodo organizatorji izbirali eno od ekip, ki je med prvih 14 na BCS lestvici. Oklahoma State je najboljši izbor.

Sugar Bowl
New Orleans, 4. januar, 2.30

Orange Bowl
Virginia Tech bo skoraj gotovo zmagala finale ACC. Ostane še en prvak BCS konferenc, to je West Virginia.

Orange Bowl
Miami, 5. januar, 2.00


0 x komentirano:

Objavite komentar