torek, 25. oktober 2011

Torkov komentar #25

Torek je tu in čas je za še en Torkov komentar. Tokrat nekaj o Tebowu in o NFL sezoni, ki morda ne bo tako šokantna kot se zdi.

Tebow
Po vseh teh dogodkih zadnjih tednov je morda najbolj zanimivo dejstvo, da je Tebow še vedno vse to, kar so pričakovali strokovnjaki in vse to, kar so pričakovali njegovi navijači. Pa čeprav se mnenji teh dveh skupin močno razlikujeta. Statistika je precej slaba, igra tudi večinoma ni impresivana, a Tebow je kot starter letos 1-0.

Več o štirih tekmah
Tebow je doslej v NFL karieri začel štiri tekme in tu so podatki o teh tekmah.
tekma podajeyardiTDINTrezultat
@ OAK8/16138 y1
L, 23-39
vs. HOU16/29308 y11W, 24-23
vs. SD16/36205 y22L, 28-33
@ MIA13/27161 y2
W, 18-15
Podatki torej kažejo, da Tebowu še veliko manjka, da bi lahko uspešno igral v NFL. Vsekakor pa ne gre spregledati, da ima že dve zmagi, obe po velikih preobratih. Proti Texansom so Broncosi zaostajali za 14 točk ob začetku zadnje četrtine, proti Dolphinsom še za točko več le tri minute pred koncem. John Elway, najbolj uspešen podajalec v zgodovini Broncosev, je imel v celi karieri dva taka povratka.

Kako naprej?
Kljub dvema velikima povratkoma še vedno ne verjamem, da bi Denver lahko redno zmagoval na ta način. Vemo, kako malo je Miami vreden. Za Houston je tudi znano, da lahko igra en teden odlično, drugi zelo slabo. Trajalo bo še nekaj časa, da Fox uredi vso zmedo, ki je v preteklih letih nastala v Denverju in potem, ko se bo to zgodilo, Tebowa ne vidim v Denverja. Tudi če se ta nekoliko izboljša, je sistem pri Foxu jasen. Odlična igra po tleh z dobrimi RB-ji in QB, ki ne naredi veliko napak. Tebowa tu enostavno ne vidim.

Konec presenečenj?
Po prvih treh ali štirih tednih so bile lestvice po divizijiah precej drugačne kot smo jih pričakovali, prav tako precej drugačne od lanskih. V nekem trenutku smo imeli na pozicijah za končnico kar 9 novih ekip glede na lansko sezono. Zadnji teden se je vse skupaj zasukalo na stare tirnice. Pittsburgh je znova na vrhu divizije, New England je na vrhu, San Diego je na vrhu, Jetsi ponovno igrajo solidno. Oakland je močno izgubil, Houston je močno zmagal. Zmagi sta dosegla Chicago in Atlanta, Detroit se zdi malce izgubljen, New Orleans je bil odličen, Washington povsem brez idej. Vse po starem torej. V prihodnjih tednih bomo videli, kako bo s tem, a dobili smo namig, da morda vse skupaj ne bo tako presenetljivo kot se je zdelo še nekaj tednov prej.


0 x komentirano:

Objavite komentar