torek, 11. oktober 2011

Torkov komentar #23

Tokrat nekaj o sezoni Falconsev, ki je trenutno daleč pod pričakovanji in o razmerjih moči v ligi med divizijami in konferencama.

Atlanta Falcons (2-3)
Falconse sem letos že velikokrat omenil, a ta zgodba v letošnji sezoni si zasluži še pozornosti. Vemo za vse zgrešene poteze pred sezono. Vemo, da so strokovnjaki napovedovali Super Bowl tej ekipi ali vsaj nekaj blizu. Ne vem, zakaj. In nato se je začela sezona in po petih tednih ima Atlanta enako porazov kot lani v celi sezoni.

Poraz v nedeljo
Tokrat so izgubili proti najboljši ekipi lige, kar ponavadi ni nič tragičnega, a tokrat je. V obrambi so bili res dobri, izvajali so dober pritisk na Rodgersa, nekaj napak so naredili tudi Packersi sami in tako dosegli le 25 točk. Tudi tega darila domači niso izkoristili. Znova slabo v obrambi. Poglejmo razporeditev napadalnih akcij v prvih petih tednih. Podatki so v procentih.

teden
podaje
teki
rezultat
1
77,4
22,6
poraz
2
52,8
47,2
zmaga
3
78,3
21,7
poraz
4
56,8
43,2
zmaga
5
64,0
36,0
poraz

"Run the ball!"
Ameriški nogomet je velikokrat precej zapleten. Tu je zgodba preprosta. Falconsi so 2-krat tekli v več kot 40 % akcij in obakrat zmagali. Tako je ekipa zmagovali v zadnjih letih. Res ne vem, kdo se je letos spomladi odločil, da se bo toliko podajalo brez temeljitega razmisleka.

NFC 7, AFC 6
Doslej je bilo odigranih 13 tekem med konferencama. NFC ima eno zmago več. Razlika je torej zelo majhna. V preteklih letih je večkrat bila bolj uspešna konferenca AFC, vendar se sedaj morda res razmerja moči na tem področju spreminjajo. Veliki trije v AFC (NE, PIT, IND) imajo vsi nekaj težav, medtem v NFC blestijo Packersi, Lionsi in Saintsi.

Najmočnejša divizija v ligi
Predvsem v drugi polovici sezone je ta tema zelo popularna. Ko se počasi ve, kdo bo igral v končnici, se velikokrat debatira, katere divizije so najboljše. Zadnja leta so bile na vrhu NFC East, NFC South in AFC South. Sedaj pa vse kaže, da se puščica obrača na sever. NFC Sever ima trenutno 13 zmag in je z Lionsi in Packersi za zdaj prva divizija letošnje sezone.


0 x komentirano:

Objavite komentar