torek, 25. oktober 2011

LSU in Alabama v finalu?

Odkar se igra BCS po sedanjem sistemu je bila vsakič v finalu ena ekipa iz konference SEC in najboljša ekipa iz drugih konferenc. Po porazih Oklahome in Wisconsina se zdi, da se letos lahko prvič zgodi, da bosta v finalu dve SEC ekipi. Do tam je seveda še dolga pot. Poglejmo, kakšni so scenariji.

Najprej je tu BCS lestvica najboljših 10 ekip. Kot vemo, ekipi, ki bosta na koncu na prvih dveh mestih, bosta igrali v finalu.
LSU 0,9702
Alabama 0,9627
Oklahoma State 0,9240
Boise State 0,8302
Clemson 0,8240
Stanford 0,8124
Oregon 0,6877
Kansas State 0,6681
Oklahoma 0,6642
Arkansas 0,6581
Torej: če Alabama premaga LSU, ta ne bi smel pasti nižje od Oregona, saj ga je v prvi tekmi sezone premagal. Oklahoma State bo težko ostala nepremagana, zadnji teden jih čaka srečanje proti Oklahomi. Stanford bo igral proti Oregonu, ki ga je vedno zelo težko premagati. Clemson izrazito težkega nasprotnika na svojem sporedu nima, vendar glede na način igre težko verjamem, da bodo ostali nepremagani. Torej je povsem možno, da bi v bitki za drugo mesto v finale ostala LSU in Boise State in odločale bi točke, če bo Boise State letos ostal brez poraza

Scenarijev je še veliko, tekem še več, a dobro je vedeti, da tudi ta z dvema ekipama iz SEC ni izključen. Zdi se, da bi bil ta dvoboj od vseh možnih še najbolj zanimiv.

Kakorkoli, gotovo je, da bodo zadnji tedni še zelo zanimivi in ekipe, ki so blizu se vsekakor zavedajo, kakšno priložnost imajo in z vsako tekmo bo pritiska več.


0 x komentirano:

Objavite komentar