nedelja, 30. oktober 2011

Napoved zmagovalcev, W8, nedelja

Spet je tu nedelja in z njo čas za napovedi NFL tekem. Tokrat se mi je pridružil Gregor (49er). Kot prejšnji teden bo tudi tokrat na sporedu 13 tekem, 12 danes, ena jutri. Šest ekip počiva.


Cardinals @ Ravens

Jure: Cardinalsem letos ne gre nič po načrtih, danes bodo gostovali pri Ravensih, ki bodo po porazu v ponedeljek skušali prikazati kar največ in tokrat si še enega poraza ne bodo privoščili. BAL, 34-12.

Gregor: Po prvem porazu v sezoni Baltimore Ravensov je takrat kot naročen prišel dvoboj z Ramsi, tokrat bo za ponoven dvig samozavesti Baltimorja poskrbel še en član NFC West divizije. Ravens, 27-16.

Vikings @ Panthers

Jure: Newton je v začetku sezone navdušil vse, v zadnjih tekmah je naredil nekaj napak več. Tokrat mu bo nasproti stala Minnesota, ki bo prav tako igrala z novincem na položaju podajalca. Verjetno bo tesno vse do konca, ko bo Ponder dosegel prvo zmago v karieri. MIN, 27-26.

Gregor: Nov dvoboj rookie podajalcev. Tokrat Ponder: Newton. Za Newtona se zdi, kot da je v ligi že nekaj sezon, za Ponderja na drugi strani bo to drugi start in prvi v gosteh. Zmaga za Newtona, ki bo nadaljeval z nabiranjem yardov, tako po zraku kot po tleh. Panthers, 30-24.

Jaguars @ Texans

Jure: Dve ekipi, ki sta v prejšnjem tednu prikazali nekaj povsem drugega od mojih pričakovanj. Sploh za Texanse vemo, da lahko premagajo vsakogar in prav tako izgubijo proti vsakomur. V napadu je Houston veliko boljši od Jacksonvilla in to bi tokrat moralo biti dovolj. HOU 24-14.

Gregor: S prepričljivo zmago v gosteh proti divizijskemu rivalu so pri Houstonu dokazali, da so glavni favoriti v svoji diviziji. Poraz doma proti Jacksonvillu bi izničil uspeh pretekle nedelje, zato si tega pri Houstonu ne bodo privoščili. Zmaga bo ostala doma, čeprav bo obramba Jacksonvilla zopet pokazala zobe. Texans, 20-13.

Dolphins @ Giants

Jure: V tem dvoboju prav vse kaže na zmago domačih. Giantsi so prejšnji teden počivali, kar nekaj igralcev se je pozdravilo in bodo sedaj pripravljeni za igro. Dolphinsi imajo ogromno težav, seznam odsotnih igralcev je še malce daljši in zmage tu ne bo. NYG, 35-9.

Gregor: Giantsi so enkrat v sezoni že razočarali in s porazom doma proti Seattlu zagrenili življenje marsikateremu iskalcu sreče na stavnicah. Proti Miamiju se to tudi slučajno ne bo ponovilo. Giantsom se v ekipo vrača RB B. Jacobs, tudi brez njega so vsaj za razred boljši nasprotnik od Delfinov. Giants, 33-14.

Saints @ Rams

Jure: Saintsi so ena boljših ekip v ligi, Ramsi so ena slabših. Bradford še vedno ni pripravljen za igro, kar še zmanjšuje že tako majhne možnosti te ekipe. Brees bo sicer težko ponovil predstavo iz tekme proti Indianapolisu, a na koncu štejejo le zmage. NO, 31-10.

Gregor: Brutalen razpored Ramsov se nadaljuje. Na sporedu jih čaka New Orleans, ki je prejšnji teden doma ponižal Indianapolis. Dejstvo, da bo za Ramse na mestu podajalca zopet začel A.J. Feely tudi ne pomaga. Še ena lahka zmaga za New Orleans, ki si bo tako utrdil pozicijo na vrhu NFC South divizije. Saints, 34-10.

Colts @ Titans

Jure: Dobra novica za Coltse je, da so najnižjo točko sezone že doživeli. Težko si predstavljam, da bi jih kdo ponožil še bolj kot Saintsi pred enim tednom. Tokrat bodo gostovali pri Titansih, ki to zmago potrebujejo, da ostanejo v bitki za prvaka divizije. TEN, 30-10.

Gregor: Titansi so v letošnji sezoni odigrali precej po sistemu toplo hladno. Prejšnji teden so jih ohladili Texansi in jim pokazali, kdo je glavni v diviziji. Čas bi že bil, da se prebudi CJ in poskrbi za ponovno otoplitev razmer v Tennesseeju. Titans, 26-17.

Redskins @ Bills

Jure: Redskinsi imajo vsak dan več težav. Noben izmed dveh podajalcev ne blesti, na ostalih pozicijah je vse več odsotnih. Billsi na domačih tekmah v Toronto še niso zmagali, tokrat jim bo le uspelo. BUF, 27-10.

Gregor: V Toronto k Billsom prihajajo Redskinsi, katerih igra se sesuva kot hišica iz kart. Lista poškodovanih igralcev pri Washingtonu je vse daljša. To bo lahka zmaga za Buffalo, ki bo šel v ta dvoboj precej bolj svež in spočit. Bills, 35-9.

Lions @ Broncos

Jure: Kaj bo tokrat naredil Tebow? Danes bo prvič letos začel doma, kjer so ga navijači v tej vlogi želeli videti od prvih dni sezone. Lionsi so gotovo boljša ekipa od Dolphinsov in treba bo igrati nekaj več kot le tri minute. Predvidevam, da so se v tem tednu Broncosi malce bolje pripravili na nov način igre in tako bodo dosegli še eno zmago. DEN, 21-20.

Gregor: Kako hitro se stvari lahko obrnejo v drugo smer smo videli na primeru Lionsov. Po odličnem startu v sezono sta sledila dva poraza na domačem igrišču. Detroit se bo poskušal vrniti na zmagovalna pota proti Denverju v gosteh, kjer bodo vse luči uprte v Tima Tebowa. Agresivna obrambna linija Detroita bo zanj in njegove soigralce previsoka ovira na poti k novi zmagi. Lions, 21-17.

Patriots @ Steelers

Jure: Steelersi so po začetnih težavah nanizali nekaj zaporednih zmag, vendar se vsak niz enkrat konča. Patriotsi so primerna ekipa za prekinitev tega. Brady vedno dobro igra proti Pittsburghu. V tej tekmi bosta v ospredju oba napada, kar podajalcu New Englada še bolj ustreza. NE, 35-34.

Gregor: Brez dvoma tekma tedna. Tekma v kateri se lahko Pittsburgh oddolži za boleč lanski poraz. Steelersi tokrat ne bodo dovolili, da se ponovi lanski scenarij. Napad New Englanda ni toliko boljši, kolikor je slabša njihova obramba. Steelers, 24-23.

Bengals @ Seahawks

Jure: Če bi bila tekma na nevtralenm prizorišču, bi se brez težav odločil za Bengalse. V Seattlu utegne biti za napad Cincinnatija kar težko, a Seahawksi vseeno niso ekipa, ki prepriča. CIN, 13-6.

Gregor: Seattle je imel težave v napadu proti dobri obrambi Clevelanda. Slaba novica. Sedaj jih čaka Cincinnati, ki v obrambi igra še bolje. Andy Dalton bo še z eno racionalno igro več popeljal Bengalse do že 5. zmage v sezoni. Bengals, 17-13.

Browns @ 49ers

Jure: Brownsi so verjetno najslabša ekipa izmed tistih, ki nimajo več porazov kot zmag. Igra ne steče, sedaj jih čaka gostovanje pri letos zelo uspešni ekipi 49ersov. Bolj kot razmišljam težje vidim scenarij, po katerem bi Cleveland dolgo ostal blizu. SF, 21-9.

Gregor: San Francisco po bye tednu doma pričakuje Cleveland, ki po tleh dopušča 119 yardov na tekmo. Frank Gore jih rabi 110, da na večni lestvici rushing yardov 49ersov na drugem mestu prehiti Rogerja Craiga. Z formo zadnjih dveh tednov bi mu to lahko uspelo. 49ers, 24-10.

Cowboys @ Eagles

Jure: Cowboysi so zanesljivo odpravili Ramse, vendar Eaglesi bodo malce večji zalogaj. Ti so prejšnji teden počivali in tokrat bi lahko igrali malce bolje kot v prvih tednih. Če bodo pazljivi z žogo, lahko zmaga ostane doma. PHI, 24-17.

Gregor: S porazom bi se ena ali druga ekipa znašla v nezavidljivem položaju v boju za končnico. Še posebej to velja za Orle, ki v letošnji sezoni igrajo pod velikim pritiskom. Dallas bo s prevlado igre po tleh kontroliral tekmo in na koncu vpisal novo zmago. Cowboys, 27-20.


0 x komentirano:

Objavite komentar