torek, 18. oktober 2011

Torkov komentar #24

Tu je že 24. Torkov komentar. Tokrat o neverjetni menjavi med Raidersi in Bengalsi (Palmer v zameno za izbor prve runde (2012) in izbor druge runde (2013); če OAK zmaga tekmo drugega kroga končnice, sta oba izbora prve runde), o Cowboysih in nekaj o BCS rankingu.

Palmer v Oakland
Kje sploh začeti? Tako zgrešene poteze že dolgo nismo videli. Pri Bengalsih so gotovo veseli, letos se jim je res nasmehnila sreča. Najprej jim je v roke padel eden najboljših WR-jev zadnjih let, nato so v drugi rundi izbrali Daltona, ki za zdaj kaže, da bo podajalec, ki bo še dolgo lahko začenjal tekme v NFL. Ne moremo še reči, če bo odličen, vendar za zdaj je gotovo boljši kot smo mnogi pričakovali. Danes so oddali igralca, ki ne igra, za dva zelo kvalitetna izbora. Poleg tega pa so pri ligi še zmanjšali kazen Bensonu na prepoved igranja le ene tekme.

Zakaj Palmer?
Carson Palmer bo letos star že 32 let, pred njim je torej le še nekaj let igranja. Več kot tri težko pričakujem. Palmer je soliden, vendar ne odličen. Raidersi niso ekipa, ki se zanaša na odličnega QB-ja, precej bolj na tek in obrambo. Poleg tega ta ekipa ni eden od glavnih kandidatov za najvišja mesta. Če bi se poškodoval Rodgers, bi razumel, da bi pri Packersih naredili nekaj takega, saj imajo vse sestavljeno za ubranitev naslova in brez vsaj solidnega QB-ja pri njih ne gre. Oakland lahko pride v končnico, to je pa tudi vse.

Trije izbori za QB-je
Izbori prve, tretje in četrte runde iz prihodnjega drafta so Raidersi že porabili za podajalce. Prvi za Palmerja, tretji za Pryorja in četrti za Campbella. To je vsekakor preveč vloženih izborov v podajalce, ko je v ekipi dovolj drugih pozicij, ki jih morajo izboljšati. Zdi se, da so si zadali, da je nastop v končnici letos nujen, v naprej pa kar bo, bo. Če bi v ekipi razmišljali trezno in delali v dobro moštvo na dolgi rok, te poteze ne bi nikoli naredili.

Dallas Cowboys
Pustimo za trenutek debato o QB-ju, o trenerju ali o lastniku. Tu je še en neverjeten podatek o Cowboysih. Po katastrofalni tekmi proti Packersom lani so v Dallasu zamenjali trenerja, sledili sta dve dokaj visoki zmagi. Od takrat pa do danes je bila končna razlika na vseh tekmah manjša od petih točk, nabralo se je že 11 teh tekem. Po eni strani je dobro za ekipo, da niso nikoli popustili in močno izgubili. Po drugi strani je pa slabo, da ta eksplozivna ekipa nikoli ni uspela visoko zmagati. Kaj točno vse to pomeni, ne vem. Podatek je vsekakor zelo zanimiv. Tukaj so vse omenjene tekme.

teden
nasprotnik
rezultat
12
vs. NO
27-30
13
@ IND
38-35
14
vs. PHI
27-30
15
vs. WAS
33-30
16
@ ARI
26-27
17
@ PHI
14-13
teden
nasprotnik
rezultat
1
@ NYJ
24-27
2
@ SF
27-24
3
vs. WAS
18-16
4
vs. DET
30-34
5
bye

6
@ NE
16-20

BCS rankingi
BCS je predstavil svojo prvo lestvico letos. Marsikaj bi se dalo komentirati, vendar pustimo obrobne stvari. Ena stvar je, ki me precej moti, in sicer rangiranje konferenc s strani računalnikov. Vemo, ekipe iz močnejših konferenc igrajo več težjih tekem in imajo tako več možnosti za višjo uvrstitev. Vendar, katera konferenca je najtežja. Vsak, ki je pet minut svojega časa posvetil college footballu, ve, da je konferenca SEC tista z največ močnimi ekipami. Računalniki na vse to gledajo malce drugače. Ekipe konference Big 12 so letos izgubile manj izvenkonferenčnih tekem kot ekipe konference SEC in zato je po njihovo Big 12 najboljša konferenca v državi. Zato ima Oklahoma State toliko točk in je trenutno na četrtem mestu, čeprav realno ta ekipa ni tako dobra. Na koncu to verjetno bistveno ne bo vplivalo na razplet, a je vseeno tak način točkovanje precej nesmiseln.


0 x komentirano:

Objavite komentar