nedelja, 2. oktober 2011

NCAA, week 5, dan 2

Končan je peti teden, ki je znova prinesel nekaj odličnih tekem, nekaj presenečenj in nekaj odgovorov na vprašanja o tem, katere ekipe so res dobre in katere so le izkoristile slabši začetni spored. Izgubilo je ogromno rangiranih ekip.

Od nerangiranih velja omeniti tekmo med Michigan State in Ohio State. V bitki obramb je 10-7 zmagal Michigan State in tako tudi letos dosegel zelo pomembno zmago v bitki za ubranitev naslova prvaka konference.

uspešnost rangiranih ekip: 13/22
uspešnost rangiranih ekip proti ostalim: 8/12

#1 Alabama: @ #10 Florida. Alabama je neverjetna. Tudi tokrat skoraj brez napake. Igra te ekipe je za zdaj veliko bolj zanesljiva kot pred dvema letoma, ko so bili državni prvaki. Florida je do te tekme igrala zelo dobro, a proti Alabami ni zmogla skoraj nič. W, 38-10.

#2 LSU: vs. Kentucky. Kot Alabama tudi LSU igra na polno vsako tekmo od začetka do konca. Obramba in napad znova zelo dobro. W, 35-7.

#3 Oklahoma: vs. Ball State. Tudi tretja ekipa vodilnega trojčka ni imela težav. W, 62-6.

#4 Wisconsin: vs. #12 Nebraska. Zgodilo se je točno to, kar sem napovedoval že nekaj tednov. Wisconsin igra zelo dobro, Nebraska pa je precenjena. Na začetku je sicer gostom nekaj uspevalo, kasneje pa so pokazali svoj pravi obraz in Wisconsin jih je dobesedno povozil in tako ostaja v bitki za državnega prvaka. W, 48-17.

#5 Boise State: vs. Nevada. Broncosi so se uspešno maščevali za lanski poraz. W, 30-10.

#6 Stanford: vs. UCLA. Stanford še naprej dosega visoke zmage. W, 45-19.

#7 Oklahoma State: bye.

#8 Virginia Tech: vs. #13 Clemson. Sama tekma tu ni bila zelo zanimiva, veliko bolj dejstvo, da je Virginia Tech veliko slabša kot smo mislili. V napadu niso naredili nič. Clemson, ki je pred mesecem veljal za povprečno ekipo, jih je na brez težav premagal in stanje v ACC je sedaj zelo premešano. L, 3-23.

#9 Oregon: bye.

#11 South Carolina: vs. Auburn. South Carolina je zapravila izjemno priložnost, da bi ostala sama na vrhu divizije. Igra v napadu je bila tokrat katastrofalna, to so izkoristili Auburn Tigersi in dosegli še eno nepričakovano zmago. L, 13-16.

#14 Texas A&M: - #16 Arkansas. Neverjetno, Texas A&M je še drugi teden zapravil veliko prednost po prvem polčasu. Vse skupaj se je odvijalo zelo podobno kot prejšnjič. Arkansas v prvem polčasu ni mogel narediti nič v obrambi. V drugem delu pa nenadni preobrat in Aggiesi so znova izgubili. L, 38-42.

#15 Baylor: @ Kansas State. Baylorju se je hitro zataknilo. Griffin je naredil napako v najslabšem možnem trenutku in upanja za res visoko uvrstitev je konec. L, 35-36.

#17 Texas: @ #25 Iowa State. Texas ni tokrat nič prepustil naključju. Od začetka so igrali zelo dobro in si kmalu nabrali visoko prednost, kasneje pa tekmo varno pripeljali do konca. W, 37-14.

#18 Michigan: vs. Minnesota. Še enkrat več smo videli, kako malo je vredna Minnesota. Michigan je tekmo dobil brez težav. W, 58-0.

#19 TCU: vs. Southern Methodist. TCU letos ni več tisti TCU, ki smo ga gledali v zadnjih letih. Predvsem obramba je daleč od lanske. Tokrat so izgubili po podaljšku. L, 33-40.

#20 South Florida: @ Pittsburgh. Panthersi so v zadnjih dveh tekmah delovali zelo neprepričljivo, tokrat je bila slika povsem drugačne. Bilo je nekaj velikih napak, a kljub temu je napad dosegel ogromno točk. Bullsi pa so kljub dobremu začetku sezone sedaj 0-1 znotraj konference, kar vsekakor ni dobro. L, 17-44.

#21 Georgia Tech @ North Carolina State. Ni bilo vse gladko, a zmaga Jacketsov realno ni bila nikoli ogrožena. W, 45-35.

#22 Florida State: bye.

#23 West Virginia: vs. Bowling Green. Brez težav. W, 55-10.

#24 Arizona State: vs. Oregon State. Devilsi so dosegli še eno pomembno zmago znotraj konference. W, 35-20.


0 x komentirano:

Objavite komentar