nedelja, 30. oktober 2011

NCAA, week 9, dan 2

Deveti teden je končan, znova sta padli dve neporaženi ekipi in v bitki za državnega prvaka ostaja le še pet šol. Zelo zanimivo je bilo tudi na nekaterih drugih srečanjih, kar nekaj ekip iz Top 25 je izgubilo. Eno večjih presenečenj je pripravila Minnesota, ki je premagala Iowo. Slednja je tako sedaj skoraj brez možnosti za prvo mesto v diviziji.

uspešnost rangiranih ekip: 15/21
uspešnost rangiranih ekip proti ostalim: 13/17

#1 LSU: bye.

#2 Alabama: bye.

#3 Stanford: @ USC. Nora tekma. V prvem polčasu zelo malo točk, v nadaljevanju precej več. Ob koncu rednega dela je USC neumno zapravil lepo priložnost za vsaj izvedbo FG-ja. Gledali smo kar tri podaljške, v zadnjem so Trojansi izgubili žogo in Stanford tako ostaja nepotažen. W, 56-48

#4 Oklahoma State: vs. Baylor. Kot rečeno, Baylor ni ekipa, ki bi lahko ogrozila nepremaganost Oklahome State. Cowboysi so vodili celo tekmo. W, 59-24.

#5 Clemson: @ Georgia Tech. Poraz Clemsona se je že nekaj tednov napovedoval in tu je. Georgia Tech je v obrambi igrala precej bolje kot v preteklih tednih. L, 17-31.

#6 Boise State: bye.

#7 Oregon: vs. Washington State. Morda na koncu malce manjša razlika kot smo jih od te ekipe vajeni, vendar zmaga Oregona nikoli ni bila v resni nevarnosti. W, 43-28.

#8 Oklahoma: @ #10 Kansas State. Kansas State se je kar nekaj časa uspešno upiral, na koncu je kvaliteta Oklahoma vendarle prevladala. W, 58-17.

#9 Arkansas: @ Vanderbilt. Zelo zanimiv dvoboj. Arkansas ni našel svojega ritma, Vanderbilt je imel tekmo trdno v rokah, a je v drugem delu naredil preveč nepotrebnih napak, na koncu so še neuspešno izvedli FG in Arkansas je odnesel srečno zmago. W, 31-28.

#11 Michigan State: @ #16 Nebraska. Michigan State je bil tokrat predvsem v napadu zelo slab in tako tekme nikakor ni mogel dobiti. Na lestvici so sedaj pri vrhu divizije izenačene tri ekipe in preostanek sezone bo še zelo zanimiv. L, 3-24.

#12 Wisconsin: @ Ohio State. Wisconsin je po porazu prejšnji teden očitno izgubil vso motivacijo v letošnji sezoni. Ohio State je vodil večino tekme, v zadnjih minutah so Badgersi le povedli, a 20 sekund pred koncem je Buckeyesom uspela neverjetna akcija za TD in zmago. L, 29-33.

#13 Texas A&M: vs. Missouri. Missouri je celo sezono igral zelo solidno, vendar boljših ekip nikakor ni mogel premagati. Tokrat se je to spremenilo, po povratku v četrti četrtini in podaljšku so Aggiesi padli. L, 31-38.

#14 Virginia Tech: @ Duke. Hokiesi so znova prikazali zelo malo proti slabi ekipi, a nekako izvlekli zmago. W, 14-10.

#15 South Carolina: @ Tennessee. Kljub precej slabi igri kot v začetku sezone je South Carolina zmagala še enkrat. W, 14-3.

#17 Houston: vs. Rice. Rice je na začetku grozil, v nadaljevanju je večinoma igral le Houston. Keenum je podal za neverjetnih 9 TD-jev. W, 73-34.

#18 Penn State: vs. Illinois. Bitka dveh močnih obramb. V prvem polčasu točk nismo videli. V nadaljevanju je bolje začel Illinois, malo pred koncem pa je Penn State z odličnim napadom dosegel svoj edini TD in se tako še enkrat več izvlekel. W, 10-7.

#19 Texas Tech: vs. Iowa State. Neverjetno, po izjemni zmagi prejšnji teden je tokrat Texas Tech povsem odpovedal. Iowa State je bila boljša od začetka do konca. L, 7-41.

#20 Michigan: vs. Purdue. Michigan se je po prvem porazu uspešno vrnil in zanesljivo odpravil Purdue. W, 36-14.

#21 Arizona State: vs. Colorado. Sun Devilsi niso imeli nobenih težav. W, 48-14.

#22 Georgia: - Florida. Končni rezultat je pričakovan, vmes se je dogajalo precej več. Georgia je začela slabo, Florida si je nabrala kar nekaj prednosti. V nadaljevanju je napad Gatorsev znova odpovedal in Bulldogsi so počasi prešli v vodstvo in zmagali. W, 24-20.

#23 Auburn: vs. Ole Miss. Auburn je imel v prvem polčasu kar nekaj težav, v nadaljevanju je igral precej bolje. W, 41-23.

#24 West Virginia: @ Rutgers. Rutgers je vodil večino tekme, ob koncu so več pokazali gostje. W, 41-31.

#25 Cincinnati: bye.


0 x komentirano:

Objavite komentar