sobota, 26. november 2011

Zmešnjava v Big East

Bilo je že nekaj zelo izenačenih razpletov po konferencah v zadnjih letih, a tole, kar spremljamo letos v Big East je res nekaj posebnega. Tekme bodo potekale le še danes in prihodnji teden in v igri za naslov prvaka so še vedno štiri ekipe (od osmih). Še več, nobena od teh štirih ekip ne odloča o svoji usodi sama. Vsaka potrebuje ob svojih zmagah tudi ugoden razplet na ostalih srečanjih, kar je neverjetno.

V ostalih BCS konferencah je še 13 ekip (2 v SEC, 2 v Big 12, 3 v Pac-12, 3 v Big Ten, 3 v ACC) v borbi za prvaka in vse razen ene (Stanford) same odločajo osvoji usodi. Za vseh teh 12 torej velja, da morajo zmagati preostale tekme in naslov prvak konference bo njihov.

Nazaj v Big East. Tu je tabela ekip, ki so še v borbi za prvo mesto.
ekipa izkupičekpreostanek sezone
Louisville
5-2
/
Rutgers
4-2
@ Connecticut
West Virginia
4-2
@ South Florida
Cincinnati
3-2
@ Syracuse, vs. Connecticut
Glede na ta spored je povsem možno, da bodo vse štiri ekipe končale pri 5-2, a lahko se zgodi tudi karkoli drugega. Pravilo pravi, da se v primeru izenačenja pogledajo medsebojne tekme, nato pa uvrstitev na BCS lestvici. Trenutno ni nobena ekipa uvrščena na to lestvico, tako da utegne nastati kar nekaj problemov. Poglejmo vse možne scenarije. Kot je razvidno iz tabele, med seboj te štiri ekipe več ne igrajo, Rutgers in West Virginia lahko končata pri 4-3 ali 5-2, Cincinnati pa pri 3-4, 4-3 ali 5-2. V spodnjih tabelah so napisana vsa možna izenačenja pri 5-2 na koncu. Louisville je že 5-2, torej morajo ostale tri zmagei vse preostale tekme, da se lahko vmešajo v bitko za naslov.

Scenarij 1
Samo Louisville konča pri 5-2. Tu dileme ni, Louisville bi bil prvak.

Scenarij 2
Louisville in Rutgers končata pri 5-2. Prvak bi bil Louisville, ker je dobil medsebojno tekmo.

Scenarij 3
Louisville in Cincinnati končata pri 5-2. Prvak bi bil Cincinnati, ker je dobil medsebojno tekmo.

Scenarij 4
Louisville, Rutgers in Cincinnati končajo pri 5-2. Sedaj postane vse skupaj res zanimivo. V medsebojnih tekmah imajo vsi 1-1 in tako bi odločala uvrstitev na BCS lestvici, na kateri ni trenutno nobene od teh ekip. Če bi Rutgers ali Cincinnati dosegla ob koncu kakšno visoko zmago, bi jim to utegnilo zelo pomagati.

Scenarij 5
Louisville in West Virginia končata pri 5-2. Prvak bi bil Louisville, ker je dobil medsebojno tekmo.

Scenarij 6
Louisville, Rutgers in West Virginia končajo pri 5-2. Prvak bi bil Louisville, ker je obe ekipi premagal v medsebojni tekmi.

Scenarij 7
Louisville, West Virginia in Cincinnati končajo pri 5-2. V medsebojnih tekmah imajo 1-1 in spet bi odločala BCS lestvica. Kdo bi od teh treh bil najvišje na lestvici, je danes zelo težko reči.

Scenarij 8
Vsi štirje končajo pri 5-2. V tem primeru bi bil prvak Louisville. V medsebojnih tekmah imata Louisville in West Virginia 2-1, ostala dva 1-2. Louisville je premagal West Virginio.

Louisville ima torej največ možnosti, en scenarij postavlja na prvo mesto Cincinnati, ostali dve ekipi pa morata imeti kar nekaj sreče z razpletom, noben pa sam ne odloča o svoji usodi. Čaka nas torej izjemno zanimiv zaključek, prvak morda ne bo znan niti potem, ko bodo vse tekme odigrane.


0 x komentirano:

Objavite komentar