torek, 29. november 2011

NFL scenariji, W13, 29/11

Green Bay si je z zmago in porazom New York Giantsov že zagotovil končnico, ta teden si lahko zagotovi divizijski naslov, lahko pa tudi tretje mesto v NFC. San Francisco si prejšnji teden ni uspel zagotoviti divizijskega naslova, novo priložnost bo imel ta teden.

Green Bay

divizijski naslov:
1) W + DET L
2) DET L + CHI L

Z zmago bi bil GB 12-0, na koncu v najslabšem primeru 12-4. CHI in DET imata trenutno po 4 poraze, torej lahko oba končata pri 12-4. Če pride do tega izenačenja, se gleda rezultat znotraj divizije, vsi bi bili 4-2. Nato se glede rezultat v skupnih tekmah, to so dvoboji proti ekipam, ki jih imajo vsi na sporedu. Za te tri ekipe so to: MIN (2-krat), NO, ATL, TB, CAR, SD, OAK, DEN in KC. Če bi vsi končali pri 12-4, bi bil GB v teh tekmah 8-2, DET 9-1, CHI 8-2. DET ima torej tu prednost, za drugo mesto bi odločal rezultat znotraj konference, GB bi imel 10-2, CHI 9-3. GB pri 12-4 tores ze prehiti CHI, potrebuje pa en poraz DET. Pri drugem scenariju bi bil GB najslabše 11-5, DET in CHI pa v najboljšem primeru 11-5. Znova bi odločali rezultati v skupnih tekmah. GB bi imel 8-2, DET 8-2, CHI 7-3. CHI prvi izpade, za prvo mesto odloča rezultat znotraj konference. GB bi imel 9-3, DET 7-5 in GB je tudi po tem scenariju prvak.

#3:
W + DET L + DAL L

Kot vemo, vsi divizijski prvaki so razvrščeni med prve štiri na lestvici za končnico. Po zgornjih scenarijh (za divizijo) bi GB torej bil najmanj četrti, lahko pa si že ta teden zagotovi tudi tretje mesto. Torej mora biti prvak in prehiteti še vsaj enega prvaka ostalih divizij. SF bo imel po koncu tega tedna največ 3 poraze, njega še ne more prehiteti. Da bo GB prvak divizije, mora DET izgubiti proti NO in tako bo imel NO tri poraze in tudi te ekipe GB ta teden še ne more prehiteti. Ostane torej le zmagovalec vzhodne divizije. Vzemimo najprej prvi scenarij, s katerim si lahko GB zagotovi divijski naslov. Če zmaga ta teden, bo imel 12 zmag, NYG do 12 zmag več ne more. DAL je torej edina ekipa, ki bi lahko prehitela GB iz vzhoda. Z zmago ta teden bi bil GB najmanj 12-4, DAL tudi lahko pride do 12-4. Odločal bi rezultat znotraj konference, GB bi imel 10-2, DAL isto. Naslednji kriterij razlikovanja so skupne tekme. Oboji letos igrajo proti DET, NYG, TB, STL. V teh tekmah bi GB po tem scenariju končal 4-1, DAL isto. Naslednji kriterij je moč sporeda, ta se lahko do konca sezone še močno spremeni. DAL torej mora izgubiti, da ga GB gotovo prehiti. Po drugem scenariju za divizijski naslov GB-ja, bi GB končal najmanj pri 11-5, DAL s porazom ta teden največ pri 11-5. Tu bi bil DAL boljši, ker bi v skupnih tekmah ostal pri 4-1, GB bi bil 3-2. Ta scenarij torej odpade.

#5:
1) W
2) CHI L + NO L
3) CHI L + ATL L
4) DET L + ATL L

GB je že v koncnici, torej ima že najmanj šesto mesto. Ta teden si lahko zagotovi peto mesto, a hkrati ne divizijskega naslova (ta prinese vsaj četrto mesto). Zmaga pomeni najmanj 12-4 za GB. S tem v bitki za Wild Card prehiti drugouvrščeno ekipo iz vzhoda (NYG že 5 porazov), drugouvrščeno z juga (GB premagal NO in ATL) in drugouvrščeno z zahoda. Prav tako bi pri 12-4 bil pred CHI (razloženo zgoraj). DET bi po tem scenariju torej lahko bil prvak divizije, GB bi bil na petem mestu v NFC. Ostali trije scenariji so v primeru, da GB končna 11-5. Morebitne Wild Card ekipe z vzhoda in zahoda so še vedno slabše. NYG in DAL igrata še dvakrat med sabo in drugi bo imel tako vsaj 6 porazov. V bitki bi ostali GB, CHI, DET, NO, ATL. GB mora torej prehiteti po enega iz obeh divizij, ostala dva bi bila prvaka. Če pride do izenačenja, je GB pred vsemi štirimi. Za CHI in DET je razloženo zgoraj, pred NO in ATL je, ker ju je premagal v medsebojni tekmi. Scenariji 2, 3 in 4 zhoraj so torej vse kombinacije, ko izgubi po ena ekipa iz vsake divizije. Manjka kombinacija DET + NO, ker ti ekipi igrata ta teden med sabo in oba ne moreta izgubiti.

San Francisco

divizijski naslov:
1) W
2) SEA L + ARI L

SF je doslej igral le dve tekmi znotraj divizije in si tako še ne more zagotoviti prednosti ob enakem številu zmag, prehiteti mora vse ostale ekipe. Z zmago bi SF bil 10-2, na koncu vsaj 10-6. Vsi ostali imajo danes vsaj 7 porazov. Po drugem scenariju bi SEA in ARI prišla do osmih porazov in bi končala najbolje 8-8, STL pa 7-9. SF ima že sedaj 9 zmag in bi tudi v tem primeru postal prvak.


0 x komentirano:

Objavite komentar