torek, 15. november 2011

Torkov komentar #28

Torek prinaša še en Torkov komentar. Tokrat o možnostih Houstona za končnico, o izenačenosti lige in o podaljšku v tekmi na jugu.

Texansi v težavah
Houston je bil na odlični poti v končnico. Sedem zmag v desetih tekmah in prva uvrstitev v končnico v zgodovini te franšize je res blizu. Letos je bilo nerazumljivo slabih tekem manj, tokrat so udarile poškodbe. Najprej Foster, nato Williams in Johnson, sedaj še Schaub. Vsi štirje so zelo pomembni del te ekipe. Schauba bo nadomestil Leinart, ki bo zelo težko naredil kaj dobrega. Vseeno pa ni vse izgubljeno. Houston ta teden ne igra in imeli bodo malce več časa za pripravo novega podajalca, prav tako se spomnimo zadnje tekme v NFL, ki jo je Leinart začel. Ta je bila dve sezoni nazaj in nastop je bil zelo soliden (21/31, 220 y, 0 TD, 0 INT).

Prednost je majhna
Houston bo v zadnjih šestih tednih torej moral z Leinartom in zelo dobrim napadom po tleh braniti majhno prednost pred Titansi v boju za zmago v diviziji. Jaguarsi in Colsti so že predaleč. Texansi so trenutno 7-3, Titansi 5-4. Poglejmo sporeda za obe ekipi.

tedenTexansTitans
11-ATL
12JACTB
13ATLBUF
14CINNO
15CARIND
16INDJAC
17TENHOU

Veliko dela za Titanse
Texansi bi tudi brez Schauba morali premagati Jaguarse in Coltse, morda tudi Pantherse. Proti Falconsem in Bengalsom bi morala obramba igra zares odlično, da bi dobili ti dve tekmi. Titansi imajo kar veliko možnosti v tekmah proti Bucsom, Billsom, Coltsem in Jaguarsom. Proti Saintsem bo zelo težko, tudi proti Falconsem ne bo lahko, a tu bi zmago lahko iztržili.  Recimo, da jim uspe proti Billsem, proti Falconsem ne. Po tej napovedi bi v zadnjo tekmo Texansi šli z izkupičkom 10-5, Titansi 9-6. Zadnje tekma v tem primeru ne bi odločala v ničemer, saj bi bil Houston že prvak. Če bi Titansi tekmo dobili, bi oboji imeli enako zmag, enako zmag v medsebojnih tekmah, vendar bi imeli Texansi eno zmago več znotraj divizije in bi tako prvič postali prvaki divizije. Titansi torej potrebujejo 11 zmag ali popoln razpad sistema pri Texansih. Houston ima torej še vedno zelo lepe možnosti za napredovanje.

Še vedno zelo tesno
Po desetih tednih je še vedno zelo veliko ekip v borbi za najvišja mesta. Kar 18 ekip je na vrhu divizij ali imajo največ en poraz več kot vodilna ekipa. Najbolj tesno je na zahodu konference AFC, kjer prvo in zadnjo ekipo loči le ena zmaga razlike. Do konca sezone bo torej bitka za končnico še zelo zanimiva.

Atlanta in 4th down
Znova sem pri Falconsih, ki so bili letos v teh Torkovih komentarjih največkrat omenjeni. Zadnji razlog je odločitev glavnega trenerja v podaljšku na tekmi proti Saintsom. Tekma je bila seveda zelo pomembna. Z zmago bi se Atlanta prebila na vrh divizije, poraz jih je znova malce oddaljil od željenih pozicij. Falconsi so tvegali ogromno, preveč.

Tveganje na lastnih 30 yardih
Atlanta je imeli četrti poskus na lastnih 30 yardih. Punter je imel v nedeljo povprečje 45 yardov, New Orleans je imel povprečje pri vračanjih štiri yarde. Saintsi bi torej najverjetneje začeli naslednji napad na svojih 29 yardih. Res je, da so Saintsi zelo dobri v napadu, vendar so jih v tej tekmi Falconsi zelo dobro ustavljali. Saintsi so zbrali le 23 točk in tudi v podaljšku že imeli en "3 and out." Falconsi so tvegali, ni se jim izšlo in gostje so izkoristili lepo darilo. Neumna poteza Atlante v sezoni, ko so naredili že ogromno napak.


3 x komentirano:

Eni smo bili pa veseli, da so bili pri Atlanti 'pogumni'.

Verjamem, kdo pa ne bi bil vesel tako lepega darila.

Ja, Matty boy ma zdaj verjetno eno najlepših šans, da se izkaže, ampak vseeno mislim, da grejo texansi letos vseeno v playoffse, spored imajo kar kul. Tista odločitev atlante HC igrati na 4th and 1 pa je tk fail tedna.

Objavite komentar