nedelja, 6. november 2011

Napoved zmagovalcev, W9, nedelja

Spet je tu nedelja in z njo čas za napovedi NFL tekem. Tokrat se mi je pridružil Luka (twitter: @molekovsky). Ta teden počivata dve ekipi manj, torej bomo videli 14 tekem, 13 danes, eno jutri.

Jets @ Bills

Jure: Jetsi me doslej niso prepričali, v gosteh so še brez zmage. Billsi igrajo dobro, vendar morajo izsili vsaj eno izgubljeno žogo, da bodo imeli možnost za zmago. To bi jim lahko uspelo. BUF, 24-21.

Luka: Napad Billsov je v dosedanjih tekmah pokazal več, a obramba je na strani Jetsov. Prednost dajem Jetsomtudi zaradi lovljenja zadnjega vlaka. Prav tako jim gre v korist domače igrišče BUF 17 – 21 NYJ.

Seahawks @ Cowboys

Jure: Seattle ima ogromno težav z doseganjem točk. Cowboysi so pri tem bolj uspešni in bodo na domačem terenu dosegli pomembno zmago. DAL, 28-13.

Luka: Vrnitev Travarisa prinaša okrepitev napada, a vseeno bodo točke Seahawksov odvisne tudi od napak pri Dallasu. Po porazu proti Eaglesom bo na videz lažja tekma za Cowboyse prišla prav in zmaga ostaja doma. SEA 13 – 17 DAL.

Browns @ Texans

Jure: Hillis znova ne bo igral, sezona Clevelanda se počasi sesuva. Houston vse bolj napreduje, tokrat bodo vpisali še eno zmago. HOU, 24-13.

Luka: Brownsi na zadnjih dveh tekmah niso presegli 10 točk, kar kaže na probleme v napadu. Brez točk zmage ne more biti. Texansi bodo dobili dvoboj, tudi če ne bodo igrali obrambe. HOU 24 – 9 CLE.

Falcons @ Colts

Jure: Atlanta napada končnico, Indianapolis ne ve, kaj bi sam s sabo. Lahko delo za Falconse. ATL, 34-10.

Luka: Atlanta je po slabem začetku vse boljša in proti Coltsem ne bi smeli imeti težav. V vseh pogledih igre so Falconsi boljši. ATL 31 – 6 IND.

Dolphins @ Chiefs

Jure: Kansas City po slabem začetku zelo lepo napreduje. Tokrat doma proti Dolphinsom ne bi smeli imeti težav. To bo že peta zaporedna zmaga. KC, 17-7.

Luka: Obramba Kansasa lahko odigra odlično, a to ne bo potrebno. V napadu so boljši tako po tleh kot po zraku. Čeprav je Miami bil konkurenčen Giantsom v prejšnjem krogu, to ni bila njihova zasluga. MIA 9 – 24 KC.

Buccaneers @ Saints

Jure: Zelo težko delo ta Tampo Bay. Saintsi so prejšnji teden grdo zgubili, v prvi medsebojni tekmi so zgubili proti Bucsom in igrajo doma. Poleg tega ima še Freeman nekaj težav s poškodbo in vse to pomeni, da bodo Saintsi vpisali novo zmago. NO, 27-10.

Luka: Saintsi lahko odigrajo tudi zanič. V prejšnjem krogu so izgubili tekmo, ki bi jo morali dobiti. Proti vsem ekipam ne morejo dosegati lahkih točk. Tampa je dobila prvo tekmo, a ta teden bodo s poškodbami v napadalnih vrstah težko presenetili. TB 16 – 24 NO.

49ers @ Redskins

Jure: San Francisco znova potuje daleč na vzhod, a to jim letos ne predstavlja velikih težav. Washington ima ogromno težav in tu bodo zelo težko karkoli izsilili. SF, 24-9.

Luka: Redskinsi bodo brez podajalca in prvega tekača težko dosegli veliko točk. Dodaten problem pa jim bo predstavljala tudi ena najboljših obramb lige. V napadu 49ersov pa ima letos tudi Smith dovolj časa da poišče lovilce. SF 27 – 0 WAS.

Broncos @ Raiders

Jure: Glede na prejšnjo tekmo enostavno ne morem zaupati v Broncose. Palmer je imel prejšnjo nedeljo prosto in morda se je naučil kaj več. Verjetno bo tesno, na koncu zmaga za domače, ki bi to morali dobiti tudi brez McFaddena. OAK, 17-14.

Luka: Divizijski dvoboj bo zagotovo izenačen, saj je poškodba McFaddena in Campbella velik minus in težko bodo presegli 20 točk, ki jih v povprečju dobivajo. Prvo tekmo so dobili Raidersi, a za nobeno ekipo ne bo igral isti podajalec kot takrat. Zmaga za Timmyja. DEN 17 – 14 OAK.

Bengals @ Titans

Jure: Cincinnati ima priložnost, da prvič v tem stoletju zmaga pet tekem zapored, a vsak niz se enkrat konča. Bengalsom v gosteh tokrat ne bo uspelo. Titansi bodo dosegli pomembno zmago, s katero bodo ostali v bitki za vrh divizije. TEN, 20-17.

Luka: Bengalsi se držijo presenetljivo dobro in naveza Dalton – Green deluje odlično, poleg tega pa se vrača še Benson. Titansi pa niso premagali nobene resne ekipe, če izvzamemo Ravense. Kljub temu, da ne igrajo doma, zmago namenjam Bengalsom. CIN 24 – 17 TEN.

Rams @ Cardinals

Jure: Začenja se lažji del sporeda za Ramse, ki so pokazali, da lahko igrajo. Tokrat bodo nasproti Cardinalsi, ki so povsem izgubljeni. Druga zaporedna zmaga za St. Louis, ki jih bo povlekla že na drugo mesto divizije, neverjetno. STL, 24-10.

Luka: Še en divizijski obračun. Cardinalsom je padla motivacija, ker so zapravili zlato priložnost v tekmi z Ravensi, pri Ramsih pa je ravno obratno. Zmaga nad Saintsi jih je dvignila, saj so dokazali da lahko zmagajo. To bodo tokrat le še potrdili. STL 17 – 13 ARI.

Giants @ Patriots

Jure: Ko Patriotsi zgubijo in naslednji teden igrajo doma, so skoraj nepremagljivi. Nazadnje so zgubili na tak način v sezoni 2002. Poleg tega imajo trenutno 20 zaporednih zmag doma v rednem delu, Giantsi pa ogromno poškodb. Vse to pomeni, da bo New York zelo težko kaj dosegel. NE, 31-24.

Luka: Patriotsi imajo težave v obrambi, a na drugi strani je poškodovanih tudi kar nekaj nosilcev igre pri New Yorku. Giantsi bodo z igro po zraku nevarni in s pritiskom na Bradyjaa so njihove možnosti dobre. Tekma se bo odločala v zadnjih minutah. Drugi zaporedni poraz za Patse. NYG 24 – 20 NE.

Packers @ Chargers

Jure: San Diego je vsako tekmo slabši, napak je vse več. Tokrat tekma proti Packersom, kjer si ne smejo privoščiti niti ene napake, a to se ne bo zgodilo. Green Bay je počival pri 7-0, sedaj bodo ta odlični izkupišek še povečali. GB, 37-20.

Luka: Po tednu počitka se vrača Rodgers, ki je letos neverjeten. Packersi imajo kar nekaj težav v obrambi, a Chargersi imajo v ekipi še večje probleme. Izgubljajo že dobljene tekme in tokrat ne bodo niti blizu temu, da bi tekmo lahko zapravili. GB 34 – 24 SD.

Ravens @ Steelers

Jure: Steelersi so bili poraženi na prvi tekmi, tokrat bodo izjemno motivirani. Poleg tega so v zadnjih tednih precej boljši kot na začetku. Vse to bi moralo biti dovolj, da dobijo to divizijsko tekmo. PIT, 13-9.

Luka: Steelersi imajo možnost maščevanja za obračun v prvem tednu, ki so ga gladko izgubili. Napad izgleda dobro, a nasproti jim bo stala proti njim vendo motivirana obramba Ravensov. Flacco je v nezavidljivi formi, zato zmaga ostaja doma. BAL 17-24 PIT.


0 x komentirano:

Objavite komentar