ponedeljek, 28. november 2011

NCAA pregled, W14

V štirih BCS konferencah se je redni del sezone končal, finalne tekme bomo gledali konec tedna. V ostalih dveh finala ni, prvak prav tako še ni znan. 13 ekip se še bori za šest naslovov prvakov. Tukaj je eden zadnjih NCAA pregledov letos.

SEC
LSU je brez dvoma najboljša ekipa v državi, v SEC finalu bo nasproti stala Georgia, ki je letos po nekaj letih končno odigrala dobro. Super sezona je tudi za Alabamo, Arkansasom in tudi South Carolino, ki je po poškodbi RB-ja in menjavi QB-ja malce presenetljivo ostala dokaj visoko. Vsi ostali so bili v ozadju, na Floridi česa takega že zelo dolgo niso videli.

ZAHOD VZHOD
EKIPA W-L EKIPAW-L
LSU 8-0 Georgia 7-1
Alabama 7-1 South Carolina 6-2
Arkansas 6-2 Florida 3-5
Auburn 4-4 Vanderbilt 2-6
Mississippi State 2-6 Kentucky 2-6
Ole Miss 0-8 Tennessee 1-7

Big Ten
V prvem finalu te konference bosta igrali ekipi, ki sta letos pokazali največ. Michigan State me na začetku ni najbolj prepričal, vendar je z super obrambo premagal skoraj vse. Wisconsin bi lahko ostal brez poraza in se boril za BCS finale, vendar so dopustili dve usodni podaji. Finalista sta se pred nekaj tedni že srečala v eni najboljših tekem letos. Michigan je prvič po nekaj letih konkuriral vrhu, kar je za njih dobr znak. Penn State je oddelal dobro sezono, tudi Nebraska je lepo začela bivanje v Big Ten. Pohvaliti je treba še Purdue, ki je dosegel nekaj lepih zmag. Ostali so ostali zadaj, neverjetna zgodba je Illinois, ki je bil 6-0 v vseh tekmah in končal 6-6. Northwester samo tri zmage letos, krivec predvsem neobstoječa obramba.

LEGENDS LEADERS
EKIPA W-L EKIPAW-L
Michigan State 7-1 Wisconsin 6-2
Michigan 6-2 Penn State 6-2
Nebraska 5-3 Purdue 4-4
Iowa 4-4 Ohio State 3-5
Northwestern 3-5 Illinois 2-6
Minnesota 2-6 Indiana 0-8

ACC
Virginia Tech je znova v finalu, igra je vsak teden boljša. Edini poraz sezone je bil proti Clemsonu, ki bo drugi finalist. Zmagovalci atlantske divizije igrajo trenutno zelo slabo in vse kot visoka zmaga Hokiesov bi bilo veliko presenečenje. Od ostalih so dobro delo opravili pri Virginii in Wake Forestu. Florida State je končala precej nižje od pričakovanj, Georgii Tech je na polovici kazalo precej bolje, Miami je pokazal nekaj dobrih trenutkov, konstantnosti še vedno ni.

ATLANTIC COASTAL
EKIPA W-L EKIPAW-L
Clemson 6-2 Virginia Tech 7-1
Wake Forest 5-3 Virginia 5-3
Florida State 5-3 Georgia Tech 5-3
North Carolina State 4-4 Miami (FL) 3-5
Boston College 3-5 North Carolina 3-5
Maryland 1-7 Duke 1-7

Big 12
Oklahoma in Oklahoma State se bosta udarila v zadnjem tednu, zmagovalec bo prvak konference. Kansas State lahko izenači oboje po številu zmag, vendar je izgubil proti obema. To je kljub temu super uvrstitev za to ekipo. Tudi Baylor težko verjame, kaj vse jim je letos uspelo. Texas A&M je veliko razočaranje, predvsem drugi polčasi so bili katastrofalni. Texas še vedno išče pot na vrh. Kansas je bil ena slabših ekip cele države.

EKIPA W-L
Oklahoma State 7-1
Oklahoma 6-2
Kansas State 6-2
Baylor 5-3
Missouri 5-4
Texas 4-4
Texas A&M 4-6
Iowa State 3-5
Texas Tech 2-7
Kansas 0-9

Pac-12
Oregon je še vedno najboljša ekipa v Pac-12. Ima sicer poraz proti USC, tisti dan je bil Barkley nepremagljiv. Trojansev zaradi kazni v finalu ne bo, tam bo UCLA, ki za naslov prvakov nima realnih možnosti, a že to je za njih vrhunska uvrstitev, USC pa je prav tako zadovoljen, po dveh letih so se vrnili na zmagovalna pota. Stanford je igral dobro, vendar v najpomembnejši tekmi ni bili niti blizu. Veliko razočaranje je Arizona State, ki je v prvi polovici igrala vrhunsko, kasneje pa vsak teden slabše in izpustili so zmago v južni diviziji iz rok.

NORTH SOUTH
EKIPA W-L EKIPAW-L
Oregon 8-1 USC 7-2
Stanford 8-1 UCLA 5-4
Washington 5-4 Arizona State 4-5
California 4-5 Utah 4-5
Oregon State 3-6 Colorado 2-7
Washington State 2-7 Arizona 2-7

Big East
Kot vsako leto, znova marsikaj odprto pred zadnjim tednom. V soboto sem pisal o osmih scenarijih. Po porazu Rutgersa so aktulani še štirje (1, 3, 5, 7). Napovedati v tej konferenci je karkoli skoraj nemogoče, a če bi se odločil, bi rekel, da se bo uresničil scenarij 7. Odločala bo torej uvrstitev z BCS lestvice. West Virginia je edina ekipa trenutno na lestvici in težko jo bo kdo prehitel. Vse tri ekipe so sicer precej enakovredne, glasovalci imajo nekako raje West Virginio. Verjetno zato, ker vlada vtis, da morajo biti uspešni. WVU je torej v kar solidnem položaju, v ostalih treh scenarijih bi bil prvak Louisville. Od ostalih je razočaral Pittsburgh, ki sem ga pričakoval na vrhu ali tik pod njim. South Florida prav tako ni igrala dobro v drugi polovici sezone.

EKIPA W-L
Louisville 5-2
Cincinnati 4-2
West Virginia 4-2
Rutgers 4-3
Pittsburgh 3-3
Connecticut 3-3
South Florida 1-5
Syracuse 1-5

BCS finale
Vse je več ali manj jasno. LSU in Alabama bosta igrala v velikem finalu. Edina ekipa, ki bi lahko to spremenila, je Oklahoma State. Cowboysi igrajo proti Oklahomi in ob viskoki zmagi bi dobili kar nekaj točk. Edino vprašaje je, kako visoka zmaga bo dovolj. Nekje 20 točk bi lahko bilo dovolj, čeprav bo verjetno bolj pomembno, kako se bo tekma odvijala. Če bo Oklahoma State na začetku druge četrtine povedla za več kot 2 TD-ja in Oklahoma nikoli ne bo ogrozila zmage, bi to lahko bilo dovolj, da bi glasovalci raje videli v finalu prvaka konference Big 12. Sicer močno dvomim, da so Cowboysi tega sposobni, vendar možnost obstaja.


0 x komentirano:

Objavite komentar