nedelja, 27. november 2011

Napoved zmagovalcev, W12, nedelja

Dvanajsti teden se bo danes nadaljeval, danes in jutri bomo videli še zadnje tekme pred decembrom. Znova je na sporedu nekaj zelo zanimivih dvobojev. Poglejmo, kaj nas čaka danes. Pri napovedih tokrat sodeluje Sebastian.

Odprto je tudi glasovanje za zmagovalce vseh preostalih tekem 12. tedna: klik.

Vikings @ Falcons

Jure: Minnesota ima že tako en kup težav, tokrat bodo še brez Petersona, kar bo še precej bolj otežilo vse skupaj. Atalnta ne blesti, a tokrat bo treba pokazati le nekaj volje in zmaga bo ostala doma. ATL, 35-10.

Sebastian: Brez APja so Vikingsi še slabša ekipa kot so že tako. Atlanta na drugi strani počasi a zanesljivo lovi formo iz lanskega leta, poleg tega pa doma že tako ali tako redko izgubi. Pričakujem tako blowout sredi Georgie. ATL, 35-9.

Browns @ Bengals

Jure: Cincinnati bo po dveh porazih dobil to tekmo in ostal v bitki za Wild Card. Cleveland je veliko slabši. Ima sicer štiri zmage, vendar so vse tesne in proti slabim ekipam. Bengalsi potrebujejo dva TD-ja in zmaga bo zagotovljena. CIN, 23-6.

Sebastian: Zadnja letošnja bitka za Ohio, v kateri bodo imeli Bengalsi priložnost, da sweepnejo Brownse. Cleveland se sicer zadnje tedne pobira, vendar pa mislim, da je njihov napad preslab, da bi lahko konkuriral mladeničem v napadu Cincinnatija. Tekma bo trda, na koncu pa bodo slavili Bengalsi. CIN, 27-10.

Panthers @ Colts

Jure: Po lepem začetku Carolina v zadnjih tednih ni razlog za navdušenje, še vedno imajo le dve zmagi. Tokrat se bo to spremenilo. Indianapolis komaj doseže kakšno točko in tudi proti slabši obrambi Panthersov ne bo nič drugače. CAR, 20-10.

Sebastian: Coltsi so še brez zmage in tekma proti Carolini predstavlja eno najlepših priložnosti v letu, da se izognejo izenačenju »perfektne« sezone Lionsov. Carolina namreč igra izrazito neprepričljivo, poleg tega pa tudi Newton ne kaže več predstav iz začetka sezone. Homefield advantage in pa premagljiv nasprotnik; prva zmaga za Coltse. IND, 27-24.

Texans @ Jaguars

Jure: Leinart se bo predstavil prvič po nekaj sezonah. Mnogi pravijo, da tokrat vse skupaj jemlje precej bolj resno. Videli bomo, kako je s tem. Tudi s precej slabo igro bi Jaguarsi morali pasti. Domači imajo slab napad, gostje odlično obrambo in še boljši napad po tleh. HOU, 17-9.

Sebastian: Na delu bomo videli Leinarta, kar lahko predstavlja za Houston precejšen problem. Tudi zgodovina drugega dela sezone za Texanse ni ravno spodbudna. Na drugi strani Jacksonville že dolgo ne blesti, vendar pa pod vodstvom Gabberta in MJDja lahko premagajo hendikepirane Texanse. JAC, 31-17.

Bills @ Jets

Jure: Pri Buffalu smo videli, kako hitro se lahko vse spremeni v NFL. Še nekaj tednov nazaj so bili na vrhu cele konference, sedaj vse skupaj razpada. Jetsi se še držijo, čeprav igra prav tako ni dobra. V New Yorku pravijo, da bodo dobili pet od naslednjih šestih dvobojev. Tole bo težko, danes jim bo uspelo. NYJ, 20-17.

Sebastian: Jetsi so v zadnjih tekmah izrazito neprepričljivi, vendar pa imajo to srečo, da Buffalo kolapsira še bolj. V vsakem primeru pričakujem precej napak na obh straneh. Tekma se bo igrala v Jerseyju, zato zmago namenjam Jetsom. NYJ, 15–13.

Cardinals @ Rams

Jure: Obe ekipi sta odigrali dve ali dri dobre tekme, vse ostalo je za pozabo. V zadnjih tednih se mi zdijo Cardinalsi malce manj "mrtvi" in morda jim uspe sestaviti nekaj akcij za zmago. ARI, 13-10.

Sebastian: Tekma znotraj divizije, ki pa je pomembna zgolj zaradi prestiža. Arizona še vedno išče predstave iz časa Kurta Warnerja, St. Louis pa se že celotno sezono sprašuje, kdo je ukradel lanskega Bradforda? St. Louis igra doma, poleg tega pa je Kolb daleč od 100% pripravljenosti. STL, 21–7.

Buccaneers @ Titans

Jure: Tampa Bay je izgubila štiri tekme zapored, kar vsekakor ni dobro. Treba je vedeti, da so bili vsi nasprotniki zelo močni. Tokrat bo drugače, Tennessee ima en kup težav. Hasselbeck ni več tako zanesljiv kot na začetku, Johnson še vedno ne ve, če bi igral. Zmaga gostom. TB, 26-23.

Sebastian: V drugem delu sezone Tampa deluje vse prej kot prepričljivo. Prejšnji teden so se sicer dobro upirali Packersom, vendar pa se bojim, da je bila ta predstava dobra predvsem zato, ker niso bili pod nobenim pritiskom. V Tennesseeju se počasi prebuja tudi CJ, kar bo ob solidnem Hasselbacku in obrambi dovolj za zmago. TEN, 23–13.

Bears @ Raiders

Jure: Po poškodbi Cutlerja se začenjajo precej drugačne tekme za Chicago. Obramba je sicer še vedno dobra, a tako odlična ni, da bi dominirala. Oakland trenutna igra zelo soldino, Palmerja so lepo vpeljali v sistem in tudi tokrat bo naredil dovolj za zmago. OAK, 27-10.

Sebastian: Chicago prihaja v Oakland konkretno oslabljen brez Jaya Cutlerja, kar pomeni, da bo napad še bolj kot doslej odvisen od Matta Forteja. Oakland lahko one man band brez težav zaustavi, v svojem napadu pa ima dovolj orožij, da bo vsaj nekajkrat pretental Urlacherja in kompanijo. OAK, 30–14.

Redskins @ Seahawks

Jure: Washington morda do konca sezona ne bo več dobil tekme. Proti rivalom so se prejšnji teden zbrali, sicer pa je igra daleč od željene. Tokrat jih čaka dolgo potovanje v Seattle, kjer Seahawksi igrajo dokaj solidno in proti slabšim ekipam nimajo težav. SEA, 24-14.

Sebastian: Gostovanja pri Seattlu so vedno težka, zlasti za ekipe iz vzhodne obale, kar se je pokazalo pred dvema tednoma, ko je tam izgubil Baltimore. Washington nima niti približno dovolj zanesljive ekipe, da bi slavil na drugi strani ZDA. SEA, 28–6.

Patriots @ Eagles

Jure: Philadelphia še vedno igra za svoj obstanek. Dobili so tekmo proti Giantsom, vendar smo letos že navajeni, da dveh tekem zapored ne odigrajo dobro. New England počasi napada prvo mesto v AFC po rednem delu, letos so na vseh razen eni tekmi izsilili vsaj eno izgubljeno žogo nasprotnika. Tudi tokrat bo podobno in zmage se bodo veselili gostje. NE, 35-21.

Sebastian: Na začetku sezone je bila to na papirju tekma leta, vendar pa ne Eaglesi ne Patsi do sedaj niso upravičili vsega hypa. Zlasti Dream Team je daleč od igre, ki bi jih peljala v playoff in morajo, če želijo vsaj sanjati o končnici, nujno premagati Bradyja in kompanijo. Na drugi strani Patsi sicer vodijo v diviziji in so suvereno na poti v playoff, vendar pa njihova obramba niti slučajno ni na nivoju, ki bi si ga coaching staff želel. Menim, da so Eaglesi bolj lačni zmage in da bodo zato slavili. PHI, 24–20.

Broncos @ Chargers

Jure: Tebow je imel en mesec zase, sedaj je čas, da nekdo pokaže, kakšno je realno stanje. San Diego si poraza ne sme več privoščiti, recept je še vedno preprost. Dva hitra TD-ja odrežeta Broncose, ki se potem težko vrnejo. Rivers je tega sposoben, res pa je, da mu letos nič ne gre po načrtih. SD, 28-6.

Sebastian: San Diego doživlja klasično shizofreno sezono, v kateri fanbase ponovno bemti nad Turnerjem. V mile high cityju pa so po poraznem začetku našli rešitev v Timiboyju. Chargersem bo še enkrat več uspelo zakockati tekmo in Tebow bo še nekaj tednov bog v Coloradu. DEN, 31-27.

Steelers @ Chiefs

Jure: Pittsburgh bo brez težav vpisal osmo zmago sezone. Kansas City je trenutno daleč od konurenčne ekipe. PIT, 31-3.

Sebastian: Za Kansas City Orton naj ne bi začel, kar zna za že tako ne preveč suvereno ekipo Chiefsov povzročati precejšnje težave. Pittsburgh (za razliko od Baltimora) takih tekem ne izgublja in tudi tokrat bodo jeklarji pod vodstvom Big Bena slavili. PIT, 35–20.


0 x komentirano:

Objavite komentar