torek, 29. november 2011

Torkov komentar #30

30. Torkov komentar. Tokrat nekaj o Suhu, o rekordu Dana Marina in o spremembah v Jacksonvillu.

Suh dve tekmi ne bo igral
Vsi vemo, kaj se je zgodilo v četrtek. Danes smo izvedeli za kazen. Suh je dobil prepoved igranja na dveh tekmah, za kateri bo ostal brez zaslužka. Po njegovi pogodbi to pomeni, da bo ostal brez 164.000 USD. Verjetno kar primerna kazen, a sedaj že več poznavalcev poroča, da se bo Suh na kazen verjetno pritožil. Na te, predvsem finančne, kazni se igralci zelo pogosto pritožijo. Večina protožb je neuspešnih, nekaj pa jih je vendarle rešenih v prid igralcev. Glede na vse, kar je bilo o Suhu rečenega in napisanega v zadnjem tednu, bi bilo bolje, da Suh lepo sprejmo to kazen in se čez dva tedna vrne z boljšim pristopom. Dejstvo je, da bi mu lahko dodelili precej daljšo odsotnost z igrišč. Terrelle Pryor je pred začetkom sezone dobil prepoved igranja na petih tekmah, ker je prekršil nekaj mini NCAA pravil. Prekršek Suha se zdi veliko bolj napačen.

Rekord še vedno v nevarnosti
Na začetku sezone je bil kar nekaj QB-jev v igri za povišanje rekordne znamke iz leta 1984, ko je Dan Marino podal za 5084 yardov (317,75 povprečno na tekmo). Sedaj sta nad magično mejo le še dva, vendar je prednost vse manjša. Spodaj je tabela petih QB-jev, ki imajo največ yardov letos, na desni je razlika v skupnih yardih glede na rekord. Breesu bi dejansko lahko uspelo. Do konca igra le še eno tekmo na prostem.
QByardipovprečjerazlika
Drew Brees3689335,4+194
Tom Brady3627329,7+132
Aaron Rodgers3475315,9-20
Eli Manning3358305,3-137
Philip Rivers3211291,9-284

Potres v Jacksonvillu
Pa se je zgodilo, odletel je prvi trener letos. Jack Del Rio ni več trener Jaguarsov. Letošnja sezona je res katastrofalna za to ekipo, sploh napad igra zelo slabo. Verjetno bi Del Rio moral končati že nekaj let prej. Letos bo četrta sezona zapored, ko Jacksonville ne bo imel več zmag kot porazov, končnice niso videli od sezone 2007. Prej ali slej se je ta sprememba morala zgoditi. Poleg tega je franšiza dobila novega lastnika, ki naj ekipe ne bi selil v Los Angeles ali kam drugam. Bomo videli, kako se bo vse to razpletlo, zanimivo bo tudi, kaj bo z Gabbertom. Letos se ni izkazal in z novim trenerjem bo najprej moral pokazati kaj konkretnega, da bo obdržal trenutno pozicijo.


0 x komentirano:

Objavite komentar