četrtek, 17. november 2011

BCS bowli: projekcije, W12

Tudi v letošnji sezoni bo po koncu rednega dela na sporedu več kot 30 bowlov. Vse ekipe, ki bodo imele vsaj enako zmag kot porazov v rednem delu bodo odigrale to bowl tekmo, vendar pa je večina teh precej nepomembnih. Znova bomo vsi najbolj čakali pet BCS bowlov, kjer bodo igrale najboljše ekipe. V tem prispevku predstavljam postopek izbora ekip za teh pet tekem, in sicer tako da upoštevam stanje na lestvicah danes.

Deset najboljših
Najprej poglejmo, katerih je deset ekip, ki igrajo v teh BCS bowlih. Obstaja šest BCS konferenc, to so najmočnejše konference v državi. Vsi prvaki so neposredno uvrščeni v enega od BCS bowlov. Eno mesto dobi na BCS lestvici najvišje uvrščeni prvak konferenc, ki ne spadajo v BCS. Ostala tri mesta zapolnijo tako, da organizatorji povabijo tri ekipe, vendar med desetimi BCS ekipami ne smeta biti več kot dve iz iste konference. To pravilo ne velja, če v velikem finalu igrata ekipi iz oste konference.

BCS ekipe
Nekaj konferenc ima na koncu sezone finalno tekmo, tako da je tu vsaka napoved težka, zato sem se odločil za malce drugačen pristop. Med BCS ekipe bom dal tiste, ki so trenutno najvišje na lestvici znotraj konferenc. Kjer je izenačeno, bom upošteval uvrstitev na BCS lestvici.

konferencaekipatreutno stanje
SECLSUedina ekipa brez poraza
Big 12Oklahoma Stateedina ekipa brez poraza
Big TenMichigan Statedve ekipi z enim porazom,
MSU višje na BCS lestvici
Pac-12Oregonedina ekipa brez poraza
ACCClemsonedina ekipa s šestimi zmagami
Big EastCincinnatiedini ekipa z enim porazom
non-BCSHoustonnajvišje uvrščena ekipa (na BCS lestvici)
iz non-BCS konferenc

Povezave konferenc z bowli
Nekaj konferenc je povezanih z določenimi bowli. Prvaka Pac-12 in Big Ten igrata na Rose Bowlu, prvak konference Big 12 igra na Fiesta Bowlu, najboljša ACC ekipa na Orange Bowlu in prvak konference SEC na Sugar Bowlu.

Tekma za naslov prvaka
Tu je sistem nejlažji. V velikem finalu igrata ekipi, ki sta uvrščeni na prvih dveh mestih BCS lestvice. Trenutno sta to LSU in Oklahoma State.

BCS finale
New Orleans, 10. januar, 2.30

Rose Bowl
Kot že omenjeno zgoraj, to tekmo igrata prvaka konferenc Pac-12 in Big Ten. Trenutno sta v najboljšem položaju Oregon in Michigan State.

Rose Bowl
Pasadena, 2. januar, 23.00

Fiesta Bowl
Če bi se sezona končala danes, bi prvak konference Big 12 postala Oklahoma State in bi igrala v velikem finalu, oraganizatorji bi tako morali poiskati zamenjavo, to bi bila Oklahoma, ki je trenutno na drugem mestu v Big 12. Fiesta Bowl ima letos prvi izbor za eno od prostih ekip. Houston je zanimiva opcija, vendar bodo verjetno raje izbrali Stanford.

Fiesta Bowl
Glendale, 3. januar, 2.30

Sugar Bowl
Tudi Sugar Bowl bi izgubil prvaka konference, s katero je povezan. V tej tekmi bi tako igrala Alabama. Organizatorji te tekme letos izbirajo drugi eno od prostih ekip. Houston ali Cincinnati? Mislim, da se bodo zelo hitro odločili.

Sugar Bowl
New Orleans, 4. januar, 2.30

Orange Bowl
Clemson je trenutno najvišje v ACC in bi tako igral v tej tekmi. Drugo mesto bi zasedel edini še nerazporejeni prvak BCS konferenc, Cincinnati.

Orange Bowl
Miami, 5. januar, 2.00


0 x komentirano:

Objavite komentar