ponedeljek, 28. november 2011

Po petih letih naslov Lionsom

Z 99. Grey Cupom se je v Vancouvru končala sezona CFL lige. Zmage so se veseli domači BC Lionsi, ki so 34-23 premagali Winnipeg Blue Bomberse. Lionsi so vodili celo tekmo, štiri minute pred koncem je na semaforju kazalo že 31-9. Blue Bombersi so se vrnili z dvema hitrima TD-jema, bilo je 31-23, vendar so nato neuspešno izvedli kratki začetni udarec in Lionsi so tekmo varno pripeljali do konca. Bo porazu v finalu lige NHL se Vancouver le veseli zmage v profesionalni ligi.

Sezona je bila vsekakor v znamenju preobratov in porazov favoritov. Winnipeg je lani končal pri 4-14, letos pa predvsem z obrambo naredil neverjeten preobrat. Pri 10-8 so osvojili divizijo, v finalu vzhoda pa prepričljivo odpravili Hamilton (19-3). BC je sezono začel 0-5, od takrat naprej pa igral odlično, končal pri 11-7, v finalu zahoda so premagali Edmonton (40-23). V 99-letni zgodovini se je šele prvič zgodilo, da je 0-5 ekipa v isti sezoni prišla vse do konca.

In favoriti? Saskatchewan je že kmalu po začetku sezone spoznal, da prvič po 10 letih končnice ne bo. Montreal, najboljša ekipa zadnjih letih, je sezono začel eksplozivno, kasneje je bilo nekaj težav, v končnici so razpadli. Edmonton je cel redni del presenečel z odličnim napadom, v finalu zahoda je odpovedala dokaj solidna obramba. Med boljše ekipa zadnjih let lahko uvrstimo tudi Calgary, ki letos ni izstopal in tako izpadel že v prvem krogu končnice.

Čez eno leto bo na vrsti 100. Grey Cup, gostil ga bo Toronto.


0 x komentirano:

Objavite komentar