nedelja, 13. november 2011

Napoved zmagovalcev, W10, nedelja

Po nekaj dneh premora se bo danes nadaljeval deseti teden letošnje sezone. Tako kot v četrtek je tudi danes gostujoči napovedovalec Tomaž (tomce). Ta teden so v akciji vse ekipe, torej nas danes čaka 14 tekem in ena jutri.

Saints @ Falcons

Jure: Falconsi so po začetnih težav našli svoj ritem in zmagali tri zapored. Sedaj jih čakajo Saintsi, ki niso več tako prepričljivi kot na začetku. Vseeno mislim, da bo tokrat Brees pokazal, katera je najboljša ekipa v diviziji in Falconsi bodo četrtič poraženi (Saints -0.5).

Tomaž: Dvoboj za prvo mesto v diviziji NFC South. Pričakujem nekaj eksplozivnih dolgih podaj na Jonesa in Whitea, pomešanih z močno dozo Michaela Turnerja, ki bo Breesa dovolj dolgo zadržala na sidelineu, da bo zmaga ostala v Atlanti (spread: Falcons +0.5).

Titans @ Panthers

Jure: Po zelo lepem začetku se manjko Chrisa Johnson pri Titansih vse bolj pozna. Panthersi so imeli lepe možnosti za zmago v vseh tekmah, vendar imajo ogromno težav v zaključkih tekem. Tudi tokrat bo nekaj podobnega, Titansi bodo proti obrambi Caroline dosegli dovolj točk za zmago (Titans +2,5).

Tomaž: Titansi so po dobrem štartu nanizali tri poraze v zadnjih štirih tekmah, Panthersi pa kljub rookie senzaciji Camu Newtonu le stežka vknjižijo zmago. Chris Johnson bi proti katastrofalni run obrambi Panthersov končno lahko odigral spodobno tekmo, a to ne bo dovolj. Tesna zmaga za Carolino (spread: Panthers -2.5).

Steelers @ Bengals

Jure: Bengalsi imajo za sabo fantastično prvo polovico sezone, vendar jih sedaj čaka nekaj resnih tekem. Prva bo že danes, ko v goste prihajajo Steelersi. Proti tej obrambi Dalton in Green ne bosta imela toliko uspeha in Steelersi bodo dosegli divizijsko zmago (Steelers -3.5).

Tomaž: Bengalsi so eno prijetnejših presenečenj sezone. Obramba deluje odlično, napad na čelu z rookijema Daltonom in Greenom pa ne zaostaja veliko. Kljub temu zmago namenjam bolj izkušenim Steelersom, ki so s svojo obrambo običajno prevelik zalogaj za mlade QBje (spread: Steelers -3.5).

Rams @ Browns

Jure: Kdo ve kakšni Ramsi se bodo prikazali tokrat. Vem, da Brownsom ne gre zaupati. Imajo sicer tri zmage, a nobena od teh ni proti dobri ekipi. Ramsi se bodo veselili druge zmage (Rams +2,5).

Tomaž: Slabše 3-5 ekipe kot so Brownsi, ne pomnim. Zmago namenjam Ramsom, ki se kljub zgolj eni zmagi, zdijo boljša ekipa (spread: Rams + 2.5).

Bills @ Cowboys

Jure: Po zelo lepem začetku so Billsi svojim navijačem vlili nekaj upanja, vendar sedaj vse kaže na še eno zelo povprečno nadaljevanje. Na gostovanju pri Cowboysih ne bo nič lažje. Dallas je sicer spooben narediti kakšno veliko napako ali dve. Tokrat teh napak ne bo veliko in zmaga bo ostala doma (Cowboys -5.5).

Tomaž: Dvoboj ekip, ki še vedno upata na končnico. Billsi so bili prejšnji teden na domačem terenu konkretno pretepeni in to nedeljo jim ne bo nič lažje. Cowboysi nujno potrebujejo zmago, če hočejo obdržati stik z Giantsi, in verjamem, da jim bo po tesni končnici to tudi uspelo (spread: Bills +5.5).

Jaguars @ Colts

Jure: Tekma, ki zanima le navijače obeh ekip in oboji bodo navijali za Jaguarse. Če ne danes, kdaj? Napad Jaguarsov dosega zelo malo točk, Coltsem bo uspelo (Colts +2,5).

Tomaž: Coltsi so katastrofalni, Jaguarsi malo manj. MJD bo v nedeljo z naskokom najboljši igralec in bo Jagsom pritekel tretjo zmago (spread: Jags -2.5).

Broncos @ Chiefs

Jure: Tekma, o kateri je skoraj nemogoče kaj pametnega napisati. Zgodi se lahko karkoli, podaljški ali visoka zmaga katerekoli ekipe. Recimo, da se bodo po katastrofi prejšnji teden Chiefsi tokrat zbrali in odigrali kot je treba (Chiefs -3,5).

Tomaž: O njegovi blaženosti Timu Tebowu je bilo napisano vse in še več, poleg tega se mi niti ne sanja, kaj lahko od te tekme pričakujem. Kovanec je izbral Chiefse (spread: Broncos +3.5).

Redskins @ Dolphins

Jure: Še teden dni nazaj se je govorilo o 0-16 sezoni, danes imajo Dolphinsi lepo priložnost za drugo zaporedno zmago. Redskinsi imajo vse več težav, vendar kakšno tekmo še lahko odigrajo. Obramba bo naredila dovolj, da bo Washington vpisal prvo zmago v petih tekmah (Redskins +3,5).

Tomaž: Toilet Bowl na praznem Sun Life Stadiumu. Impotentni Redskinsi po 3-1 štartu nezadržno tonejo in v nedeljo bodo doživeli še peti zaporedni poraz. Dolphinsi se z drugo letošnjo zmago dokončno poslavljajo od Andrewja Lucka (spread: Dolphins -3.5).

Cardinals @ Eagles

Jure: Zdelo se je že, da so se Eaglesi pobrali po katastrofalnem začetku, a znova so doživeli poraz in imajo le tri zmage pri svojem imenu. Cardinalsi so ekipa, ki bi jo domači morali premagati. Eaglesi bodo 4-5 (Cardinals +13,5).

Tomaž: Eaglesi imajo zgolj eno zmago več kot Cardsi, a je razlika v kakovosti med ekipama bistveno večja. Zmaga Eaglesov, ki so tudi moj survival pick'em izbor (spread: Cards +13.5).

Texans @ Buccaneers

Jure: Texansi so končno tam, kjer so si želeli biti že nekaj sezon zapored. Proti vsaki ekipi lahko dosežejo kar nekaj točk, obramba je zelo dobra. Bucsi so letos prikazali precej manj kot lani in še enemu porazu se tu ne bodo izognili (Texans -3,5).

Tomaž: Obeta se Arian Foster & Ben Tate show. Zraven prištejmo še odlično obrambo Texansov, mlahavi napad Bucsov in žličico vegete, pa je recept za blowout na dlani (spread: Texans -3.5).

Ravens @ Seahawks

Jure: Ravensi so letos že dvakrat odigrali zelo slabo proti slabšim ekipam. Za sabo imajo poraz proti Jaguarsom in en katastrofalen polčas proti Cardinalsom. Sedaj vedo, kako se takih tekem ne igra in bodo tokrat v prednosti od začetka do konca (Ravens -7,5).

Tomaž: Na prvi pogled tole deluje kot klasična letdown tekma za Ravense, a so Seahawksi napadalno prešvohotni, da bi Ravense ujeli na krivi nogi. Zmaga za goste iz Baltimorja (spread: Ravens - 7.5).

Lions @ Bears

Jure: Lionsi so začeli odlično, zadnje tekme so precej slabše. Bearsi so začeli povprečno, zadnje štiri tekme igrajo zelo dobro, v napadu najbolje odkar je Cutler v Chicagu. V Detroitu nekaj tednov nazaj so izgubili predvsem zaradi lastnih neumnih napak. Tokrat bo teh manj in zmaga ostaja doma (Bears -2,5).

Tomaž: Lionsi so perfektno začeli sezono, a so rahlo pokvarili vtis z dvema zaporednima porazoma. Bearsi so medtem stopnjevali formo in prejšnji teden odigrali najboljšo tekmo letos. Pričakujem, da bodo z dobrimi predstavami nadaljevali in na domačem terenu porazili divizijske rivale iz Detroita (spread: Bears -2.5).

Giants @ 49ers

Jure: Bitka za drugo mesto v konferenci. Obe ekipi sta dosegli precej več od napovedi pred sezono, oba QB-ja skupaj imata letos sedem povratkov v zadnji četrtini. Obeta se tesna tekma, na koncu bodo Giantsi dosegli nekaj točk več (Giants +3,5).

Tomaž: Spopad ekip, ki so ju strokovnjaki pred začetkom sezone prehitro odpisali. Giantsi bodo omejili run igro 49ersov, fenomenalna obramba in Alex Smith pa ne bosta dovolj za zmago. Pomembna zmaga za ekipo iz New Yorka, na čelu z letos zelo zanesljivim Elijem (spread: Giants +3.5).

Patriots @ Jets

Jure: Skoraj vsi napovedujejo zmago Jetsov, vendar Patriotsev jaz še ne morem odpisati. Prevečkrat smo že videli, da so se pobrali, ko tega morda nismo pričakovali. Jetsi imajo dobro obrambo, a Brady lahko še vedno doseže dovolj točk. Tri tekme zapored ne bodo izgubili (Patriots +1,5).

Tomaž: Spopad za AFC East. Jetsi so zadnje čase trn v Bradyjevi peti in tokrat ne bo nič drugače. Jetsi igrajo odlično obrambo in po začetnih težavah tudi napad deluje bolje. Zdi se neverjetno, da bi Patsi izgubili trikrat zapored, a zmago kljub temu namenjam Gang Greenu (spread: Jets -1.5).


0 x komentirano:

Objavite komentar