nedelja, 20. november 2011

NCAA, week 12, dan 3

Neverjetno. Šok, šok in šok. Prvič po desetih letih so izgubile tri od prvih petih z lestvice v istem tednu. Napisal sem v napovedniku tedna, da bomo čakali kakšno presenečenje. Kaj takega si nisem niti približno predstavljal. LSU in Alabama sta trenutno potnika v finale. Nekaj možnosti ima še Arkansas, vendar mora najprej premagati LSU.

uspešnost rangiranih ekip: 18/25
uspešnost rangiranih ekip proti ostalim: 15/19

#1 LSU: @ Ole Miss. Odločeno je bilo po nekaj minutah. W, 52-3.

#2 Oklahoma State: @ Iowa State. Nekaj težav je bilo že takoj na začetku, kasneje so Cowboysi našli svoj ritem. V zadnjem delu tekme so domači znova igrali zelo dobro in izvlekli podaljške, kjer so dosegli neverjetno zmago. Oklahoma State tako tudi letos ni zdržala pod pritiskom neporažene sezone. L, 31-37.

#3 Alabama: vs. Georgia Southern. Gostje so se zelo dobro upirali, Alabama je kljub temu nadzirala srečanje od začetka do konca. W, 45-21.

#4 Oregon: vs. #21 USC. USC je na začetku odigral fenomenalno v obrambi, v nadaljevanju takega tempa niso več zdržali in Oregon se je povsem približal. Na koncu je odločil zgrešeni FG in Trojansi so dosegli največjo zmago v zadnjih dveh sezonah. Oregon se je tako dokončno poslovil od možnosti za BCS finale. L, 35-38.

#5 Oklahoma: @ #23 Baylor. Kakšna tekma. Vse se je odločalo ob koncu. Baylor je imel 14 točk prednosti, vendar je Oklahoma izenačila manj kot minuto pred koncem. Le 45 sekund je bilo dovolj, da je Baylor sestavil odličen napad, nekaj sekund pred koncem je za TD podal Griffin in Oklahoma je izgubila. L, 38-45.

#6 Arkansas: vs. Mississippi State. Arkansas je nadaljeval z igro zadnjih tednov. Še ena suverena zmaga. W, 44-17.

#7 Virginia Tech: vs. North Carolina. Tudi tokrat nič novega, Hokiesi so igrali precej povprečno in nakoncu tesno zmagali. W, 24-21.

#8 Clemson: @ North Carolina State. Clemson doživlja pravi razpad. Prejšnji teden so se rešili, tokrat je bila luknja pregloboka. L, 13-37.

#9 Stanford: vs. California. Precej zanimivo srečanje, ki ga je Stanford dobil veliko težje od pričakovanj. W, 31-28.

#10 Boise State: @ San Diego State. Boise State je po porazu v prejšnji tekmi tokrat začel izjemno hitro in zanesljivo zmagal. W, 52-33.

#11 Georgia: vs. Kentucky. Georgia je bila tokrat precej manj prepričljiva kot smo se navadili v zadnjih tednih. Na koncu vendarle zmaga in uvrstitev v finale konference. W, 19-10.

#12 Houston: vs. Southern Methodist. Brez težav je Houston tudi po tej tekmi ostal neporažen. W, 37-7.

#13 Kansas State: @ Texas. Texas je znova prikazal zelo malo v napadu, Kansas State je še enkrat več slavil v tej zanj zelo dobri sezoni. W, 17-13.

#14 Michigan State: vs. Indiana. Brez težav, visoka zmaga in uvrstitev v finale konference. W, 55-3.

#15 Wisconsin: @ Illinois. Illinois je igral zelo dobro, vendar je Wisconsin boljša ekipa in na ramenih Balla so Badgersi dosegli pomembno zmago. W, 28-17.

#16 Nebraska: @ #22 Michigan. Michigan je še enkrat več igral zelo zanesljivo v obrambi, hkrati pa dosegel veliko točk. Nebraska je pokazala, da je letos zelo spremenljiva ekipa. L, 17-45.

#17 TCU: vs. Colorado State. Prepričljiva igra od začetka do konca in TCU je tretjič zapored prvak konference. W, 34-10.

#18 South Carolina: vs. Citadel. Brez večjih težav. W, 41-20.

#19 Penn State: @ Ohio State. V prvem polčasu sta obe ekipi igrali neverjetno dobro v napadu, na koncu sta obrambi pokazali nekaj več in Penn State je zadržal priborjeno prednost. W, 20-14.

#20 Southern Miss: @ UAB. Malce nepričakovan poraz, vendar ni usoden. Southern Miss je še vedno na poti v finale konference USA, kjer bo na razpolago vstopnica za BCS. L, 31-34.

#24 Georgia Tech: @ Duke. Georgia Tech je imela precej več dela kot smo pričakovali, na koncu šteje le zmaga. W, 38-31.

#25 Florida State: vs. Virginia. V tekmi s precej malo točk je dolgo kazalo na slavje domačih, a so igralci Virginie dosegli TD manj kot dve minuti pred koncem. Florida State je tako še enkrat več izgubila v tej zelo ponesrečeni sezoni. L, 13-14.


0 x komentirano:

Objavite komentar