četrtek, 10. november 2011

BCS vse bližje

Le še nekaj tekem nas loči do konca rednega dela letošnje sezone in izvedeli bomo, kateri dve ekipi se bosta pomerili v tekmi za državnega prvaka. Znano je, da je LSU že tam. Le kakšno ogromno presenečenje bi lahko to preprečilo. Sledijo tri ekipe, ki imajo vse solidne možnosti. Poglejmo, kakšno je stanje. V spodnji tabeli je pri vsaki ekipi napisano trenutno število točk na BCS lestvici in spored v preostanku rednega dela sezone.
ekipatočkew11w12w13
Okla. ST0,9447@TT@ISUvs.Oklahoma
Alabama0,8836@MSUvs.GS@Auburn
Stanford0,8749vs.Oregonvs.Calvs.ND
Oklahoma State ima toliko prednosti, da sama odloča o svoji usodi, vendar jo v zadnjem tednu čaka izjemno težka tekma proti Oklahomi. Če bodo Cowboysi zadnjo tekmo izgubili, bosta v bitki za tisto drugo finalno mesto Alabama in Stanford. Razlika med tema dvema ekipama je trenutno zelo majhna, vendar ima Stanford precej težji spored in v primeru treh zmag dajem več možnosti Lucku in kolegom za uvrstitev v finale. Poleg tega bi Stanford v tem primeru igral še finale konference Pac-12, kjer si bo nabral še nekaj točk. Alabama finala konference ne bo igrala in glede na ta spored bistveno v točkah ne bo napredovala.

Da se bo vse to zgodilo, mora Stanford najprej premagati Oregon, kar bo vse prej kot lahka naloga, vendar mislim, da jim lahko uspe.

Če se bo vse to zgodilo, se lahko zgodi, da bo končna razlika v BCS točkah med Alabamo in Stanfordom tako majhna, da bo odločalo nekaj glasov tistih, ki vsak teden glasujejo za lestvice, ki se upoštevajo pri BCS-u. Koga bi torej ti raje videli v finalu? Mislim, da je tudi tu Stanford v prednosti.


0 x komentirano:

Objavite komentar