nedelja, 20. november 2011

Napoved zmagovalcev, W11, nedelja

Sedaj smo že navajeni. Začetek tedna v četrtek, nadaljevanje v nedeljo. Ta teden je gostujoči napovedovalec Slavko (twitter: @lavkeri). Tokrat so proste štiri ekipe, od naslednjega tedna naprej bodo vsi igrali vsak teden.

Bengals @ Ravens

Jure: So si Ravensi prejšnji teden res privoščili poraz v Seattlu? To jim mora biti dovolj veliko opozorilo, da je treba iti v vsako tekmo na polno. Bengalsi imajo za sabo solidno sezono, vendar jim vseeno še nekaj manjka, Ravensi bodo dobili to srečanje.

Slavko: Na papirju najbolj negotov dvoboj tedna. Kljub izjemnim Steelersom so še oboji v igri za zmago v diviziji, povsem možno je, da vse tri ekipe iz te divizije napredujejo v končnico. Ravensi so izjemno bipolarna ekipa, ki po čustvenih tekmah nerazumno padejo. Na drugi strani je Andy Dalton tisti novinec, ki brez medijskega pompa niza izjemne igre (kar ne moremo trditi za Cama Newtona). V vsakem tednu je vsaj en "upset", v tem tednu stavim, da bo eden od teh delo Cincinnatija.

Jaguars @ Browns

Jure: Oboji zelo težko uspešno zaključujejo napade. Verjetno bo zmagal tisti, ki bo na koncu naredil eno napako manj, naj bodo to Jaguarsi.

Slavko: Srečanje dveh ekip z razmerjem zmag 3-6, ki bi moralo biti glede na kakovst še slabše. Brownsi so "manj slabi" in jim napovedujem četrto zmago.

Panthers @ Lions

Jure: Obe ekipi sta začeli sezono nad pričakovanji, nadaljevali pa precej slabše. Panthersi so kar nekaj tekem izgubili v končnici, prejšnji teden je bilo vse odločeno precej prej. Lionsi potrebujejo to zmago, kasneje bo spored kar zahteven. Zmaga ostaja doma.

Slavko: Detroit je po odličnem začetku sezone v prostem padu. Ta se bo tokrat vsaj za nekaj časa končal, saj je Carolina sila povprečna ekipa, ki ima ogromno težav v obrambi. Levi morajo v lovu na wild card tekmo nujno dobiti, kar kljub težavam podajalca Matthewa Stafforda ne bi smelo biti pretežko.

Buccaneers @ Packers

Jure: Vse drugega kot visoka zmaga Packersov bi bilo ogromno presenečenje. V Green Bayju si napake enostavno ne bodo privoščili, zmaga ostaja doma.

Slavko: Težko verjamem, da bo Green Bay zdržal do konca sezone brez enega samega poraza. A zmagoviti niz se proti Tampi Bay nikakor ne bi smel končati. Bucsi so po lanski izjemni sezoni izgubili kompas. Zaskrbljujoč je predvsem odnos pri velikih zaostankih (obramba je na gostovanju pri 49-ersih prejela kar 48 točk). Zato ni pravo vprašanje, kdo bo zmagal, ampak koliko minut pred koncem bo Aaron Rodgers svoje mesto prepustil Mattu Flynnu.

Bills @ Dolphins

Jure: Še nekaj tednov nazaj se je zdelo nemogoče, a je res: Billsi so izgubili zadnji dve tekmi, Dolphinsi so zmagali zadnji dve. Ta tekma je priložnost za goste, da dokažejo, da še niso povsem razpadli. Proti Miamiju ne bi smelo biti pretežko, zmaga za Buffalo.

Slavko: Buffalo ima na svojem računu kar tri zmage več, a kot kaže, je svoj vrhunec sezone že dočakal z epskim povratkom pri zmagi nad New Englandom. Miami je boljši kot kaže razmerje zmag (2-7). Prejšnji teden je padel še izjemno dolg niz domačih porazov, zato ne vidim ovire, da ne bi še enkrat razveselil svoj navijačev.

Raiders @ Vikings

Jure: Še ena zelo težka odločitev. Lahko verjamem Raidersom, da bodo sestavili dve zaporedni dobri tekmi? Zelo težko, vendar tudi Vikingsi niso ekipa, ki bi ji lahko zaupal. Recimo, da bo v AFC West končno nekdo malce potegnil, zmaga za Oakland.

Slavko: Oakland ima za dvoboj kar štiri dneve več časa, kar zna biti jeziček na tehtnici. V izjemno izenačeni diviziji AFC zahod bo vsaka zmaga pomembna. Carson Palmer se je z novimi igralci že dobro spoznal, zato jim napovedujem šesto zmago v sezoni.

Cowboys @ Redskins

Jure: Redskinsi razpadajo, Cowboysi igrajo vsak teden bolje. V zadnjih letih smo sicer že velikokrat videli, da je Romo sposoben zapraviti tudi tako tekmo, a tokrat se to ne bi smelo zgoditi. Dallas bo zabeležil šesto zmago.

Slavko: Washington je po štirih tekmah celo vodil v svoji divizji, nato je nanizal kar pet porazov. Težave na mestu podajalca, dobra forma Dallasa in vse boljši tekač DeMarco Murray so več kot dovolj veliki razlogi, da Dallas vknjiži novo zmago.

Cardinals @ 49ers

Jure: San Francisco je izjemno presenetil. S tako igro bi moral zmagati vse tekme znotraj divizije. Tokrat bodo gostili Arizono, ki je dobila zadnji dve tekmi, vendar se tokrat za niz končuje. Zmaga bo ostala doma.

Slavko: San Francisco je največje presenečenje sezone. Z razmerjem 8-1 je bye-week v končnici skoraj zagotovljen. V najbolj skromni diviziji celotne lige zdaj prihaja poslastica za njihove navijače, v zadnjih sedmih tednih sledi kar pet divizijskih obračunov. Čas za nabiranje zmag se začne to nedeljo.

Seahawks @ Rams

Jure: Ramsi so letos veliko razočaranje, Seahawksi so začeli slabo, v zadnjih tednih pa pokazali, da niso tako slabi kot se zdi. To je še ena tistih tekem, kjer se lahko zgodi karkoli. Zmago napovedujem Seahawksom.

Slavko: Še eden od obračunov z dna prehrenjevalne verige. Sam Bradford je eno večjih razočaranj te sezone, a Ramsi se počasi le pobirajo, v Stevenu Jacksonu imajo odličnega tekača. St. Louisu tako po šestih porazih napovedujem še tretjo zmago na zadnjih štirih tekmah.

Titans @ Falcons

Jure: Atlanta je letos naredila že ogromno napak, ritma iz prejšnjih dveh sezon nikakor ne najdejo. Tennessee ima lepo priložnost, da dohiti Houston v diviziji. Da se to zgodi, mora danes zmagti. Gostovanja v Atlanti letos niso tako zahtevna kot prejšnja leta, Titansom bo uspelo.

Slavko: Za kako usodno se bo izkazala napaka trenerja Atlante Mika Smitha v podaljšku 10. tedna proti New Orleansu? Tennessee mora po poškodbi Matta Schauba vohati kri, prvo mesto v diviziji še ni povsem izgubljeno. Če bo Chris Johnson začel nizati trimestne jardaže (kar mu je prejšnji teden uspelo šele drugič v sezoni), bodo Titansi postali resen kandidat za vrh divizije. Zato jim napovedujem zmago v vedno neugodnem Georgia Domu.

Chargers @ Bears

Jure: San Diego je bil pred sezono eden od favoritov za visoka mesta, igra v zadnjem mesecu je zelo slaba. Chicago v tem obdobju igra zelo dobro, še bolje kot lani, ko so zmagali severno divizijo. Doma Bearsi ne bi smeli imeti večjih težav in bodo tako dosegli še eno zmago.

Slavko: San Diego je po štirih zaporednih porazih v sila neugodni situaciji. O slabih igrah Philipa Riversa je bilo prelito preveč gnojnice. Chicago je vroč in v lovu na wild card potrebuje zmage. V dvoboju proti San Diegu je nesporni favorit, a na vodi čutim še eno presenečenje. San Diego bo podobno kot prejšnja leta v novembru obrnil krivuljo s presenečenjem v vetrovnem mestu.

Eagles @ Giants

Jure: Začenja se končnica za Eaglese, naslednji poraz bo že pomenil, da je sezone konec. Cilji pred sezono so bili veliki, tokrat bodo Giantsi poskrbeli, da bodo lahko v Philadelphii že začeli razmišljati o naslednji sezoni. Brez Vicka Eaglesi v New Yorku nimajo kaj iskati.

Slavko: Eli Manning dokazuje, da je iz pravega testa, šampionski prstan se na njegovi roki ni znašel po naključju. Na drugi strani Michael Vick in druščina doživljajo streznitev, od sanjske ekipe ni ostal niti S. Teorija jih sicer še pelje v končnico, a kar pet izgubljenih tekem v zadnji četrtini nakazuje, da v ekipi ni prave kemije. Zmago napovedujem New Yorku.


0 x komentirano:

Objavite komentar