torek, 22. november 2011

Torkov komentar #29

V 29. Torkovem komentarju nekaj o Giantsih, o dramatičnih zadnjih sekundah med Jagsi in Brownsi, o treh zmagah Dolphinsov in poškodbi Cutlerja.

Še en kolaps Giantsov?
Skoraj neverjetno, Giantsi vsako leto pod Coughlinom igrajo fantastično v prvi polovici sezone in veliko slabše v drugi polovici. Pred sezono 2004 sta v New York prišla Coughlin in Manning. Od takrat so Modri vsako leto začeli 5-2 ali bolje, nobeni drugi ekipi v NFL ni to uspelo. Precej drugače je v drugi polovici in tudi letos kaže na nadaljevanje tega trenda. Pravzaprav sta si do tega trenutna zadnji dve sezoni zelo podobni. Najprej 6-2, nato pa dva zaporedna poza, eden od teh proti ekipi, ki ji nihče ni pripisoval veliko možnosti. Lani so bili to Cowboysi, letos Eaglesi, obe tekmi pa sta bila v New Yorku. Lani so nato Giantsi odgovorili s tremi zaporednimi zmagami. Kmalu bomo izvedeli, kako bo letos.

sezonaprva polovicadruga polovica
20045-31-7
20056-25-3
20066-22-6
20076-24-4
20087-15-3
20095-33-5
20106-24-4
20116-20-2
skupaj47-1724-34

Jaguarsi z napačno taktiko
Tekma med Jaguarsi in Brownsi je potekala točno tako kot sem si mislil, da bo. Malo točk, majhna razlika in zmaga tisti ekipi, ki bo naredila napako manj. Jaguarsi so imeli žogo tri sekunde pred koncem, en yard od končne cone pri rezultatu 10-14. V ekipi imajo enega najboljših RB-jev v ligi, a so se na presenečenje vseh odločili za akcijo z Gabbertom, ki je letos eden slabših QB-jev v ligi, čeprav je ta imel žogo eno akcijo prej in ni naredil nič dobrega. Tudi v zadnji akciji je bilo podobno in Jaguarsi so naredili to napako več, Brownsi so slavili. Takih napak si trenerska ekipa v NFL enostavno ne sme privoščit.

Preporod Dolphinsov
Katere ekipe imajo trenutno tri ali več zaporedne zmage? Dallas, Green Bay, Chicago, San Francisco, Houston, Denver in Miami. Kdo bi si mislil, da bo Miami v tej druščini? Tudu Denver ni nihče pričakoval tukaj, a pustimo tokrat Tebowa pri miru. Dolphinsi torej zadnje tri tekme igrajo zelo dobro, prej pa so bili nekajkrat zelo blizu, trikrat so izgubili za tri točke ali manj. Z malce sreče bi torej lahko bili 6-4 in blizu vrha divizije, a ta računica sedaj ni pomembna. Končnice seveda ne bo, vendar se Miami vseeno ne predaja. Moore dokazuje, da lahko dobro igra, ko ima vsaj približno spodobno ekipo okoli sebe. Obramba je prav tako zelo uspešna v tem obdoboju, v zadnjih treh tekmah niso dopustili niti enega TD-ja. Že čez dva dni bodo imeli lepo priložnost, da se pokažejo pred očmi cele Amerike (in sveta), ko bodo na Thanksgiving gostovali pri Cowboysih.

Konec za Cutlerja
Še en QB, ki je bil na poti, da popelje svojo ekipo v končnico, je bil prisiljen predčasno končati sezono. Obstaja sicer možnost, da se Cutler vrne cez šest do osem tednov, vendar bo sezona Bearsov sedaj šla v povsem drugo smer. V zadnjem mesecu je Cutler igral daleč najbolje odkar je pri Bearsih, ki so bili še v nedeljo gotovi potniki v končnico. Sedaj bo precej težje. Imajo sedem zmag, vendar bodo kljub odlični obrambi težko prišli do 10-6. Letos je NFC precej boljša konferenca od AFC in manj od 10-6 bo skoraj gotovo premalo za Wild Card.

Orton na voljo
Ko sem skoraj končal s tem prispevkom pa je udarila novica, da so Denver Broncosi odslovili Ortona, ki je še nekaj sezon nazaj igra za Chicago. Težko bi postal prost v bolj primernem času. Šokiran bom, če Bearsi ne bodo poslali ponudbe, vendar pa je postopek precej bolj zapleten. Do jutri zvečer imajo ekipe čas, da pošljejo zahtevo za Ortona. Dobila ga bo tista, ki ima trenutno najmanj zmag. Kansas City bi lahko poslal to zahtevo, ki je prav tako nedavno ostal brez prvega QB-ja. Morda pa tudi kakšna ekipa, ki se bori za končnico in bi rada preprečila odhod Ortona v Chicago.


0 x komentirano:

Objavite komentar