petek, 25. november 2011

Arkansas @ LSU

Letos spremljamo fantastično bitko za naslov državnega prvaka. Boise State, Oklahoma, Oklahoma State, Clemson, Stanford in Oregon so bili vsi nekaj časa resni kandidati za nastop v velikem finalu. Vsem omenjenim je spodletelo, ostale so še tri ekipe. LSU, Alabama in Arkansas ostajajo v tej bitki. Danes ob 20.30 po našem času bo Arkansas poskušal premagati LSU, ki letos še nima poraza.

Imamo torej dve možnosti. Če LSU zmaga, je vse jasno. LSU bo prvak konference SEC in bo igral proti Georgii. Bulldogsi so sicer odigrali zelo dobro v zadnjih tednih, vendar boljši od LSU vseeno niso. LSU in Alabama bi tako ostala na prvih dveh mesti in bi se v ponovitvi tekme stoletja pomerila v velikem finalu za državni naslov. Na desni trenutna lestvica.

Precej bolj zanimivo bo, če LSU danes izgubi. Arkansas je v zadnjih tekmah igral odlično morda jim danes vendarle uspe, čeprav je LSU doma skoraj nepremagljiva ekipa. Če se to vendarle zgodi, bodo LSU, Alabama in Arkansas vsi izenačeni na vrhu divizije. Izenačeni bodo po vseh kriterijih in odločala bo BCS lestvica. Pravilo pravi, da je v takem primeru prvak divizije tista ekipa, ki je zmagala medsebojno tekmo med tistima dvema, ki sta višje na lestvici. LSU bi zaradi poraza padel na tretje mesto, Arkansas in Alabama bi bila na prvih dveh mestih. Alabama je v medsebojni tekmi premagala Arkansas in tako bi Alabama igrala v finalu konference, v velikem finalu za naslov državnih prvakov bi se srečala Alabama in Arkansas.

Obstaja sicer možnost, da Auburn še pred koncem rednega dela premaga Alabamo ali da Georgii uspe veliki met in dobijo finale konference SEC. Res je, videli smo že večja presenečenja, tudi letos, a precej malo verjetno je tole.

Izredno pomembna tekma nas torej čaka danes. Zmagovalec bo z nogo in pol že v tekmi za naslov državnega prvaka, poraženca čaka "le" Sugar Bowl.


1 x komentirano:

Objavite komentar