petek, 11. november 2011

NCAA, week 11

Pred nami je že 11. teden. Happy Valley bo zaradi znanih razlogov deležen ogromne pozornosti, vendar se bo prava tekma tedna odvila na povsem drugam koncu ZDA. Srečala se bosta Stanford in Oregon. Povsem možno je, da bo to tista tekma, ki jo bomo omenjali vse do aprila, ko bo Andrew Luck prvi izbor na naboru. Poglejmo, kaj tokrat čaka najboljših 25 ekip v državi.

#1 LSU: vs. Western Kentucky. Prelahko.

#2 Stanford: vs. #7 Oregon. Zelo pomembna tekma. Zmagovalec bo prvak divizije in bo igral v finalu konference. Oboji so še brez poraza znotraj Pac-12, Stanford je brez poraza tudi izven konference in zmaga tu bi jih še približala velikemu BCS finalu. Domači teren, Andrew Luck, mislim, da bo Stanfordu uspel ta veliki met.

#3 Alabama: @ Mississippi State. Kako se bo Alabama pobrala po prvem porazu letos? Ta tekme ne bi smela biti pretežka.

#4 Oklahoma State: @ Texas Tech. Morda je to letošnja past za Cowboyse. Texas Tech je sposoben zmagati, vendar bo moral igrati kot proti Oklahomi, ne kot zadnji dve tekmi.

#5 Boise State: vs. #24 TCU. Srečali se bosta zadnja leta najboljši ekipi izven BCS-a. TCU je letos malce nazadoval, tu bo težko iztržil pozitiven rezultat.

#6 Oklahoma: bye.

#8 Arkansas: vs. Tennessee. Soliden začetek za Volse, zadnje tedne so precej švoh. Arkansas ne bi smel imeti velikih težav, čeprav nas je nekajkrat že razočaral proti slabšim ekipam.

#9 Virginia Tech: @ #21 Georgia Tech. Pomembna bitka znotraj ACC. Zmagovalec bo na vrhu divizije in zelo blizu finalu konference. Več možnosti dajem Jacketsom, Hokiesi me še vedno niso prepričali.

#10 Clemson: vs. Wake Forest. Še ena bitka znotraj ACC za vrh divizije. Clemson ima en poraz in pritiska neporažene sezone ni več. To tekmo bi morali dobiti.

#11 Houston: @ Tulane. Še enkrat veliko točk za Houston in zanesljiva zmaga.

#12 Georgia: vs. #20 Auburn. Bulldogsi so prevzeli vodstvo v diviziji, sedaj morajo sezono le še mirno pripeljati do konca. Auburn jim lahko povzroči nekaj težav, vendar bo glede na trenutno formo Georgie zmaga ostala doma.

#13 Penn State: vs. #17 Nebraska. Kak teden za Penn State. Kdo ve, kako se bo vse skupaj odvilo. Dejstvo je, da je Penn State še brez poraza znotraj konference in finale ni več daleč. Nebraska se še bori za vrh in nujno potrebuje to zmago. Karkoli napovedati je zelo težko, vsaj začetek tekme je "must see TV." V normalnih okoliščinah bi stavil na domače.

#14 Kansas State: vs. Texas A&M. Še ena težka tekma za Kansas State, ki pa jo lahko dobijo. Z zmago bi potrdili, da odličen začetek sezone ni bil naključen.

#15 Michigan State: @ #25 Iowa. Pomembna tekma za vrh divizije v Big 10. Spartansi niso najbolj prepričljivi, Iowa je tole sposobna dobiti.

#16 Wisconsin: @ Minnesota. Za Minnesoto sta dva solidna tedna, vendar si Wisconsin še enega spodrsljaja ne bo privoščil.

#18 South Carolina: vs. Florida. Dve ekipi, ki zelo težko karkoli naredita v napadu. Verjetno bo zelo tesno, malo točk. Zmaga gre tistemu, ki bo ob koncu naredil napako manj.

#19 Texas: @ Missouri. Missouri je zelo spremenljiv letos. Enkrat igrajo res dobro, drugič slabo. Texas ima nekaj več možnosti, vendar je tu vse odprto.

#22 Cincinnati: vs. West Virginia. Tekma znotraj Big East, ki odloča o vrhu razpredelnice. West Virginia je nekoliko padla v zadnjih tednih. Tokrat imajo lepo priložnost, da dokažejo, da niso tako slabi.

#23 Southern Miss: vs. UCF. Lepa sezona, še ena zmaga za domače.


2 x komentirano:

Komaj čakam Alabama - Mississippi State

Razen, če se navijač katere od ekip. Drugače me ta tekma pretirano na zanima.

Objavite komentar