sobota, 5. november 2011

Tekma leta

Pa je tu, dan tekme leta. V finalu pred finalom se bosta srečala Alabama in LSU. Letos je v teku šesta sezona odkar je na sporedu pet BCS bowlov. Eden od teh je tekma za državnega prvaka in v vsaki od prejšnjih petih sezon je prvak konference SEC igral v finalni tekmi in kasneje tudi postal državni prvak.

Vsi ti prvaki so potrebovali nekaj sreče (tudi proti slabšim ekipam), da so se prebili do finala. Letos je z Alabamo in LSU precej drugače. Oboji zmagujejo z visokimi razlikami, nihče jim ne more blizu in sedaj se bosta ekipi pomerili v bitki, ki bo skoraj gotovo določila potnika v veliki finale. To bi lahko preprečilo le ogromno presenečenje v naslednjih tednih.

Od vseh ostalih ekip je zelo malo takih, ki bi lahko v finalu proti zmagovalcu današnje tekme kaj naredili. Nekaj upanja sem polagal v Oklahomo in Wisconsin, vendar sta obe moštvi že doživeli poraz in sanj o finalu je konec. Zmagovalec tekme leta bo zmagal tudi v tekmi za državnega prvaka. Zato je ta tekma tako pomembna.

Kdo bo zmagal? Oboji so odlični v obrambi, brez težav pa dosegajo kar nekaj točk. Kaj bo tokrat prevladovalo, je težko napovedati, skoraj gotovo bo tekma zelo tesna. Verjetno bo rezultat vseeno dokaj nizek. Ne bom presenečen, če bo tekmo odločila ena dobra poteza v zadnjih minutah. Zaradi prednosti domačega terena malce prednosti pripisujem Alabami.

Čeprav je verjetnost precej majhna, ne gre spregledati možnosti, da bi obe ekipi igrali še enrkat, v tekmi za državnega prvaka. Če bo končna razlika na tej tako pričakovani tekmi res majhna, poraženec ne bo izgubil veliko točk na BCS lestvici, a bo vseeno moral čakati na poraze nekaterih neporaženih ekip. Verjetnost, da se to zgodi je majhna, vendar ta scenarij ni izključen. Več bomo vedeli v noči na ponedeljek, ko bo objavljena nova BCS lestvica.


0 x komentirano:

Objavite komentar