sobota, 19. november 2011

NCAA, week 12, dan 2

V četrtek sem napovedal, da bomo ta teden predvsem čakali na kakšno veliko presenečenje. Niti slučajno nisem pričakoval, da bomo že pred prvo sobotno tekmo priča takemu mega presenečenju. Padla je druga ekipa v državi, vse kaže na veliki finale med LSU in Alabamo. Spodaj pregled za vseh najboljših 25 in komentar dogajanja za tiste, ki so že opravili z dvanajstim tednom.

#1 LSU: @ Ole Miss. Verjetno bo tekma odločena sredi prve četrtine.

#2 Oklahoma State: @ Iowa State. Nekaj težav je bilo že takoj na začetku, kasneje so Cowboysi našli svoj ritem. V zadnjem delu tekme so domači znova igrali zelo dobro in izvlekli podaljške, kjer so dosegli neverjetno zmago. Oklahoma State tako tudi letos ni zdržala pod pritiskom neporažene sezone. L, 31-37.

#3 Alabama: vs. Georgia Southern. Prelahka.

#4 Oregon: vs. #21 USC. Zanimiv dvoboj. USC je dokaj solidna ekipa, morda bo zanimivo, do presenečenja vseeno ne bi smelo priti. Bodo pa Trojansi zelo motivirani, bowla letos ne igrajo, to bo za njih zadnja resna tekma letos.

#5 Oklahoma: @ #23 Baylor. Baylor je komaj premagal Kansas. To pove vse.

#6 Arkansas: vs. Mississippi State. Sezona razočaranj za Mississippi State, Arkansas je trenutno v zelo dobri formi, zmaga bo ostala doma.

#7 Virginia Tech: vs. North Carolina. Tudi tokrat nič novega, Hokiesi so igrali precej povprečno in nakoncu tesno zmagali. W, 24-21.

#8 Clemson: @ North Carolina State. Clemson je že uvrščen v ACC finale. Verjetno bodo dobili tudi to tekmo, čeprav v zadnjih tednih niso več tako dobri kot na začetku.

#9 Stanford: vs. California. Ravno pravi tekmec za lepo zmago po porazu, ki je Stanfordu odnesla Pac-12 finale.

#10 Boise State: @ San Diego State. Boise State tudi letos ni dosegel velikega cilja, ta zmaga ne bo velikega pomena.

#11 Georgia: vs. Kentucky. Georgia trenutno igra dovolj dobro, da jih Kentucky ne bo presenetil. S to zmago si bodo Bulldogsi zagotovili SEC finale.

#12 Houston: vs. Southern Methodist. Morda tokrat malce več dela kot sicer, a zmaga vseeno ne bi smela biti vprašljiva.

#13 Kansas State: @ Texas. Texas igra zelo spremenljivo letos. Realno je Kansas State boljši in bi to moral dobiti.

#14 Michigan State: vs. Indiana. Zelo pomembna tekma za Michigan State, ki branijo prvo mesto v diviziji. To morajo dobiti in tudi bodo.

#15 Wisconsin: @ Illinois. Wisconsin se še bori za Big Ten finale, to tekmo morajo dobiti. Illinois v zadnjih tednih ne igra dobro, gostje bi morali zmagati.

#16 Nebraska: @ #22 Michigan. Zelo zanimiva tekma, obe ekipi še upata na finale konference, poraženec bo ostal praznih rok. Zgodi se lahko karkoli, več možnosti dajem Nebraski.

#17 TCU: vs. Colorado State. Po veliki zmagi proti Boise State, mora TCU sedaj dokončati delo. Za začetek sledi zmaga proti Colorado State.

#18 South Carolina: vs. Citadel. Lahka.

#19 Penn State: @ Ohio State. Penn State nadzira svojo usodo v diviziji, ta tekma verjetno ne bo odločala o ničemer, a bo pomembna za dvig samozavesti pred odločilno tekmo naslednji teden.

#20 Southern Miss: @ UAB. Malce nepričakovan poraz, vendar ni usoden. Southern Miss je še vedno na poti v finale konference USA, kjer bo na razpolago vstopnica za BCS. L, 31-34.

#24 Georgia Tech: @ Duke. Georgia Tech je zapravila možnosti za ACC finale, tokrat si bodo le malce izboljšali pozicijo na lestvici.

#25 Florida State: vs. Virginia. Še ena tekma v ACC, ki ne odloča o ničemer.


0 x komentirano:

Objavite komentar