sobota, 26. november 2011

NCAA, week 13, dan 1

Pa je odločeno, v velikem finalu za naslov državnega prvaka bomo videli dve odlični obrambi, vsekakor lahko znova pričakujemo manj kot 20 točk na tekmi. LSU in Alabama morata sicer prej odigrati še po eno tekmo, vendar ne eni ne drugi ne bi smeli imeti velikih težav s svojimi nasprotniki. Spodaj pregled za vseh najboljših 25 in komentar dogajanja za tiste, ki so že opravili s trinajstim tednom.

#1 LSU: vs. #3 Arkansas. Arkansas je začel zelo dobro, neverjetno hitro povedel 14-0, kasneje je LSU pokazal svojo premoč in bil v preostanku tekme boljši kar 41-3. LSU bo tako igral v finalu konference SEC, Arkansas pa bo največji osmoljenec BCS sistema. Iz vsake konference gresta v BCS bowle lahko največ dve ekipi in tako bodo Hogsi igrali v dokaj nepomembnem bowlu. W, 41-17.

#2 Alabama: @ Auburn. Iron Bowl, veliko rivalstvo znotraj Alabame. Dejstvo je, da je Auburn precej povprečna ekipa letos in zmaga domačih bi bil velik šok.

#4 Oklahoma State: bye.

#5 Virginia Tech: @ #25 Virginia. Bitka za vstopnico v finale konference. Glede na videno letos bo tekma grda, zmagali bodo Hookiesi.

#6 Stanford: vs. #24 Notre Dame. Eni in drugi so letos dosegli manj od pričakovanj. To bo dobra priložnost, da pokažejo svojo pravo kvaliteto. Notre Dame letos dela več napak, zmago namenjam domačim.

#7 Houston: @ Tulsa. Na začetku je kazalo na zelo zanimivo srečanje, v nadaljevanju je Houston pobegnil in se ni več oziral nazaj. Houston bo igral v finalu konference USA, z zmago bi si zagotovil mesto v BCS bowlu. W, 48-16.

#8 Boise State: vs. Wyoming. Lahka.

#9 Oklahoma: vs. Iowa State. Po še enem razočaranju bo tokrat Oklahoma igrala bolje, Iowa State je za letos svoje opravila.

#10 Oregon: vs. Oregon State. Še enkaj let nazaj je bila to zelo zanimiva tekma. Letos so domačini nekaj razredov boljši.

#11 Georgia: @ #23 Georgia Tech. Prejšnji teden so imeli Bulldogsi kar nekaj težav. Tokrat bomo videli, če je bil to le en slabši teden.

#12 USC: vs. UCLA. UCLA ima še možnosti, da postane prvak divizije, vendar bo Trojanse zelo težko premagati.

#13 Kansas State: bye.

#14 Michigan State: @ Northwestern. Michigan State je že v finalu konference, tudi to tekmi bi morali dobiti.

#15 Wisconsin: vs. #21 Penn State. Zmagovalec bo igral v finalu Big Ten. Oboji imajo dobro obrambo, v napadu je Wisconsin boljši in bo dobil to pomembno tekmo.

#16 TCU: bye.

#17 Michigan: vs. Ohio State. V zadnjih letih je bila to vedno zelo pomembna tekma za vrh lestvice. Letos je drugače, pomembna je le iz rivalskega stališča, Michigan bi po nekaj letih tokrat moral zmagati.

#18 Baylor: vs. Texas Tech. Bo Griffin spet odigral dolično? Z obrambo Baylor tekem ne zmaguje, čeprav proti Texas Tech morda sploh ne bo težko.

#19 South Carolina: vs. #20 Clemson. Oboji imajo kar veliko zmag, igra v zadnjih tednih je zelo švoh. Razultat ne bo veliko spremenil, Clemson je že v finalu ACC.

#22 Nebraska: vs. Iowa. Iowa je znova pokazala zelo malo v napadu. Nebraska ni blestela, a naredili so dovolj za zmago. W, 20-7.


0 x komentirano:

Objavite komentar