torek, 5. julij 2011

Torkov komentar #9

Julij je tradicionalno zelo miren mesec v svetu ameriškega nogometa. Zatišje pred nevihto, ki nastopi v obliki training campov konec meseca. Letos čakamo na konec lockouta, ki bi ta mesec zelo poživil. Danes nekaj o tem in o spremembah na rosterju Seattla.

4. julij
Četrti dan julija je velik praznik v ZDA. V normalni sezoni ta dan označuje obdobje, ko so vsi mini campi končani. Igralci dobijo še nekaj prostih tednov do konca meseca, ko se začne zares. Training campi takrat odprejo svoja vrata, prve tekme predsezone so blizu in misli igralcev, trenerjev in navijačev so uprte k prvim tekmam septembra. Letos je zaradi lockouta drugače. Pa skoraj štirih mesecih rešitve še ni, do prvega training campa je ostalo le še 18 dni. Večina še vedno verjame, da bo sredi tega meseca vse urejeno in se bo sezona 2011 lahko začela, vendar dokler se to ne zgodi, je negotovost velika. Vse bolj se približujemo 1. avgustu, ko bo odpadla tekma v Londonu, če lockouta še ne bo konec. 7. avgusta bi se morala začeti letošnja predsezona, a izvedba prve tekme je vsak dan manj verjetna.

Menjava v Seattlu
Seahawksi iščejo podajalca, ki bi v naslednjih letih vodil to mlado ekipo. Na zadnjih dve draftih je bilo nekaj priložnosti, a se pri tej ekipi niso odločili za to pot. Sedaj bi radi na severozahod ZDA pripeljali Kevina Kolba. Zaradi lockouta nobenih govoric ne moremo potrditi, a ponudba je verjetno že pripravljena in čaka na začetek sezone. Hasselbeck bo tako odšel in Tennessee se je v zadnjem tednu večkrat omenjal kot možna naslednja postaja na športni poti tega QB-ja. Pri Titansih bodo izkušenega podajalca vsekakor potrebovali. Ne verjamem, da bo Locker pripravlejn na NFL od prvega tedna. Hasselbeck je dovolj dobra izbira. Dokler se Locker ne razvije v solidnega podajalca, tako ali tako Titansi nimajo veliko možnosti.

Pretekli teden na strani
Končuje se drugi del glasovanja za Power Rankings. Še en dan in znani bodo vsi četrtfinalni pari, ki bodo predstavljeni v naslednjih dneh. Poleg tega je na voljo prvo glasovanje za potezo tedna. Preberete si lahko tudi komentarje prvega tedna lige CFL. V prihodnjem tednu bo glavna tema drugi teden CFL, čakali bomo na premike med lastniki in igralci in še kaj se bo našlo.

Posti zadnjega tedna:
Poteza tedna
CFL po prvem tednu
Edmonton šokiral lanske podprvake
100 najboljših
Neodvisne ekipe
Sodniki in pravila
MNF na ESPN America
Winnipeg in Toronto presenetila v gosteh
Najbolj priljubljene ekipe
Montreal vodil celo tekmo
Doslej brez preobratov
CFL Power Rankings
Glazer: Lockout bo še nekaj časa trajal
CFL 2011
Ostale konference


0 x komentirano:

Objavite komentar