ponedeljek, 18. julij 2011

CFL po tretjem tednu

Tretji teden je precej razočaral. Videli smo eno zelo zanimivo tekmo, ki ni bila odločena vse do zadnjih sekund. Calgary je s preobratom ob koncu dosegel drugo zmago. Ostale tri tekme so bile odločene veliko prej, končne razlike so bile 14, 23 in 30 točk. Edmonton je nadaljeval odlično sezono z zanesljivo zmago proti BC-ju, Hamilton je povozil Saskatchewan, Montreal pa brez večjih težav odpravil Toronto. Tokrat smo zvedeli še nekaj več o letošnji sezoni. Nekateri rezultati so potrdili pričakovanja, drugi ravno obratno.
GOSTI REZULTAT DOMAČI
Calgary 21-20 Winnipeg
Toronto 17-40 Montreal
Saskatchewan 3-33 Hamilton
BC 17-33 Edmonton

Zahodna divizija
Edmonton se še vedno drži zelo dobro. Vse tri tekme je dobil z visoko razliko. Napad deluje odlično, obramba v prvih dveh tednih ni bila deležna toliko pozornosti, a sedaj je jasno, da je tudi ta del ekipe odlično pripravljen. Calgary se po uvodnem porazu vse bolj približuje vrhu lestvice. Obramba ima še nekaj težav, napad je tretji najboljši v ligi in za zdaj je ta ekipa tam, kamor so jo strokovnjaki uvrščali pred sezono. BC je tokrat razočaral. Prva dva poraza sta bila tesna, napad je v obeh tekmah igral dobro. Tokrat je bil ta del igre povsem nerazpoznaven in Lionsi so zgledali kot 0-3 ekipa, vendar mislim, da se bodo pobrali v naslednjih tednih. Napad mora igrati kot v prvih dveh tekmah in zmage se bodo hitro nabirale. Saskatchewan nadaluje s šokantno slabo sezono. Obramba je katastrofalna, napad si lahko zasluži oceno višje, a tokrat je bil tudi ta nedorasel. Zmaga ta teden bi bila čudež, čaka jih Montreal. Najboljša ekipa zahodne konference zadnjih dveh sezon je v ogromnih težavah.
EKIPA ZMAGE PORAZI
Edmonton 3 0
Calgary 2 1
BC 0 3
Saskatchewan 0 3

Vzhodna divizija
Montreal igra vrhunsko. Trenutno ni ekipe v ligi, ki bi jim bila kos. Napad se premika brez težav, obramba ni najboljša, a naredi dovolj, da je bila končna razlika drugi teden zapored visoka. Sedaj bi bilo idelano, če bi lahko videli tekmo Montreala in Edmontona, vendar bo ta dvoboj šele v sedmem tednu. Winnipeg je igral po pričakovanjih. Obramba znova briljantno, napad precej slabo. Podajalec Winnipega je vrgel dve prestreženi podaji, ena je bila vrnjena za TD. Če tu ne bi bilo izgubljenih žog, bi zmaga verjetno ostala doma. Če se napad ne bo izboljšal, bo to po dobrem začetku verjetno vse slabša sezona. Toronto je prve tri tekme igral v gosteh. Dosegel je eno zmago, tokrat ni bil kos odličnemu Montrealu. Izkupiček 1-2 je realnost glede na okoliščine, sedaj bo treba doseči nekaj zmag doma. Hamiltonu se je tokrat odprlo. V prvih dveh tekmah le 26 točk skupaj, tokrat 33 v eni tekmi. Videti bo treba še vsaj eno tekmo, da ugotovimo ali je to posledica slaba obrambe Saskatchewana ali česa drugega.
EKIPA ZMAGE PORAZI
Montreal 3 0
Winnipeg 2 1
Toronto 1 2
Hamilton 1 2


0 x komentirano:

Objavite komentar