četrtek, 14. julij 2011

CFL, week 3

Tretji teden lige. Razporeditev moči v novi sezoni je približno znana. Po dveh tednih se velike razlike na lestvici še niso naredile, vendar pa se tri ekipe, ki so izgubile obe prejšnji srečanji, zavedajo, da morajo čimprej do prve zmage. Ta bi pomenila dvig z dna lestvice in prinesla nekaj miru celotni ekipi. Tokrat spored precej bolj prijazen kot prejšnji teden, štiri tekme v treh dneh, ena še pred polnočjo.

15. julij ob 2.00: Calgary (1-1) @ Winnipeg (2-0)
Winnipeg je s precej šibko igro v napadu in malce boljšo v obrambi dobil prvi dve tekmi. Vse se jim je poklopilo v pravih trenutkih, vendar pa tokrat morda niti to ne bo dovolj. Nasprotnik bo Calgary, ki ima več težav v obrambi. Napad je prejšnji teden pokazal, da je lahko vrhunski. Lahko se zgodi, da obramba Winnipega onemogoči tudi Calagary, vendar mislim, da so ti v vzponu. Zmaga za Calagary.

16. julij ob 1.30: Toronto (1-1) @ Montreal (2-0)
Toronto je doslej igral precej spremenljivo. Nekaj minut super, nekaj minut zanič. Obe tekmi doslej sta bili odločeni v zadnjih minutah. Glede na prikazano je 1-1 ravno prav. Montreal je večino časa igral vrhunsko, v prvih dveh tednih ni bilo boljše ekipe v ligi. A sezona je dolga, vseh tekem ni mogoče zmagati, Toronto lahko pripravi presenečenje.

16. julij ob 22.00: Saskatchewan (0-2) @ Hamilton (0-2)
Dvoboj dveh ekip brez zmage. Obe si takega začetke niti približno nista predstavljali. Saskatchewan je doslej igral solidno v napadu in katastrofalno v obrambi. Hamilton ravno obratno. V napadu so zapravili ogromno priložnosti. Obe ekipi potrebujeta zmago, prednost dajem Saskatchewanu, ki tako slabo tretjič zapored enostavno ne more igrati.

17. julij ob 1.00: BC (0-2) @ Edmonton (2-0)
Pred sezono so Edmontonu napovedovali dno lestvice, BC naj bi se gibal malce nad povprečjem. Sedaj je vse skupaj ravno obratno. Edmonton preseneča z učinkovitim napadom, BC je bil obakrat blizu, a je vsakič malce zmanjkalo. Verjetno bo v tej tekmi doseženih veliko točk, zmagovalca pa je precej težko napovedati. Bolj se nagibam k BC-ju.


0 x komentirano:

Objavite komentar