ponedeljek, 4. julij 2011

CFL po prvem tednu

Za nami je zelo zanimiv uvodni teden letošnje sezone lige CFL. Videli smo štiri izenačene tekme, največja končna razlika je bila 14 točk. Edmonton je proti vsem pričakovanjem premagal Saskatchewan. Čeprav je bila v zadnji četrtini razlika že 22 točk je večina vse do zadnjih minut pričakovala povratek domačih, kar se ni zgodilo. Tekmo tedna smo videli v petek, ko je Calgaryju v zadnji četrtini uspel velik preobrat (iz 16-6 na 17-21), a je na koncu slavil Toronto s FG-jem v zadnji minuti. Največ obrambe smo videli na tekmi med Winnipegom in Hamiltonom, ko ekipi dolgo nista mogli doseči točk. To obdobje je trajalo dokler ni obramba gostov prestregla žogo in jo vrnila v končno cono. V četrtek je sezono začel Montreal, ki si je hitro nabral visoko prednost, na koncu pa skoraj celo zalogo zapravil, BC je imel dovolj časa, vendar jim v ključnih trenutkih ni uspelo sestaviti dobrih akcij.

GOSTI REZULTAT DOMAČI
BC 26-30 Montreal
Winnipeg 24-16 Hamilton
Toronto 23-21 Calgary
Edmonton 42-28 Saskatchewan

Zahodna divizija
Edmonton je presentljivo edina ekipa z zmago v diviziji. Treba bo počakati še nekaj tekem, da vidimo, če je bil to le preblisk ali bo igra te ekipe pod novim trenerjem res precej boljša. Calgary je izgubil, a ostaja eden od favoritov sezono. Rahlo poškodovani kicker je zdrešil kar 3 FG-je, kar je bilo preveč. Bilo je še nekaj drugih napak, ki jih ne bodo več smeli ponavljati. BC je začel slabo, v drugem polčasu pa pokazal, da bodo letos več kot konkurenčni. Saskatchewan je v obrambi igral zelo slabo. Če bodo uspeli popraviti ta del igre, bodo kmalu začeli zbirati zmage.
EKIPA ZMAGE PORAZI
Edmonton 1 0
Calgary 0 1
BC 0 1
Saskatchewan 0 1

Vzhodna divizija
Winnipeg ni navdušil, vendar je v pravem trenutku odigral dobro in dosegel lepo zmago. Montreal je zmagal, čeprav je bil drugi polčas na obeh straneh žoge precej slab. Toronto je po lani precej napredoval in tokrat nakazal, da se ne bodo ustavili. Zmaga proti Calgaryju pomeni veliko. Hamilton je začel dobro, potem pa delal veliko napak in v pomembnih trenutkih ni izkoristil svojih priložnosti. Za zdaj je težko reči, v katero smer bo šla njihova sezona.
EKIPA ZMAGE PORAZI
Winnipeg 1 0
Montreal 1 0
Toronto 1 0
Hamilton 0 1


0 x komentirano:

Objavite komentar