sreda, 20. julij 2011

10 vprašanj za SEC

O college footballu že nekaj časa nisem pisal. Do začetka sezone je še nekaj več kot 40 dni. Prvi vikend v septembru se bo začelo. Vsako soboto vsaj 12 ur nogometa, poleg tega še nekaj tekem ob četrtkih. Predolgo že čakamo. Pri FOX Sports so predstavili 10 najbolj zanimivih vprašanj za konferenco SEC. Tokrat bom predstavil svoje poglede na ta vprašanja, danes prvih pet.

Ali bo ekipa iz SEC državni prvak?
Zelo verjetno. Kvaliteta je v tej konferenci še vedno največja, drugje pa imajo vse več težav. Texas je lani igral zelo slabo in preskok do prvaka države je enostavno prevelik. Oregon je bil že lani z magično sezono prekratek. Ohio ST ima letos ogromno težav in na visoko uvrstitev lahko pozabijo. Oklahoma je verjetno edina, ki bi lahko ogrozilia ekipo iz SEC. Gotovo bo še kaka presenetljiva ekipa blizu. 80 % dajem možnosti za odgovor DA.

Ali bo Florida dosegla več kot sedem zmag v rednem delu?
Za 8 zmag lahko zgubi le 4-krat. Na sporedu so Alabama, LSU, Auburn, Georgia, South Carolina, Florida ST. Ostalih šest tekem je lažjih. S tako neprepričljivo igro kot lani je 8 zmag nedosegljivih. Gotovo bodo letos spremembe, a vse skupaj še vedno ne bo dovolj. NE, 75 %.

Ali bo South Carolina prvak vzhoda?
Največji konkurent bo Georgia, medsebojna tekma bo na sporedu 10. septembra. Verjetno bo na koncu zelo tesno, vendar letos malce več možnosti dajem Bulldogsom. NE, 55 %.

Kateri SEC igralec bo dobil Heismanovo nagrado?
To je zelo težko vprašanje. Velikokrat se vse take napovedi pred sezono porušijo že po nekaj tednih. Nekaj zanimivih kandidtov znotraj SEC je, vendar tudi v drugih konferencah je precej dobrih igralcev. Landry Jones (QB Oklahome) bi ob dobri sezoni svoje ekipe lahko prišel zelo blizu. Noben, 65 %.

Ali bo Arkansas konkurenčen v zahodni diviziji?
Verjetno ne. Zdi se, da se bosta letos LSU in Alabama udarila za prvo mesto v tej divziji. Arkansas bo brez Malletta dovolj dober, da se bo boril za tretje mesto. NE, 85 %.


0 x komentirano:

Objavite komentar