četrtek, 7. julij 2011

CFL, week 2

Štiri tekme v 27 urah. Tak je najkrajši opis drugega tedna lige CFL, ki se bo začel jutri. Znova štiri zanimivi dvoboji. Ene ekipe bodo poskušale dokazati, da je bil prvi teden le trenutek slabosti, druge, da prva tekma ni bila le splet srečnih naključij. Vsekakor zelo pomemben teden za ekipe, ki so v prvo doživele poraz. Razlika med 1-1 in 0-2 je precejšnja. V nedeljo bodo neporažene največ tri ekipe.

9. julij ob 1.30: Toronto (1-0) @ Winnipeg (1-0)
Oboji so proti pričakovanjem dobili prvo tekmo, oboji v gosteh. Tokrat tekma v Winnipegu, kjer bodo domači morali pokazati še več kot v prvi tekmi. Takrat jih je rešila obramba s TD-jem po prestreženi podaji. Kljub prednosti domačega terena se lahko zgodi, da tokrat tudi odlična obramba ne bo dovolj. Prednost dajem Torontu, ki je v prvo na trenutke igral zelo všečno.

9. julij ob 4.30: Calgary (0-1) @ BC (0-1)
Tekma dveh poražencev. BC je začel slabo, potem pa našel svoj ritem, a je bila razlika iz prvega polčasa prevelika. Če bodo domači ponovili predstavo iz drugega polčasa, se lahko zgodi marsikaj. Calgary si še enega poraza skoraj ne bi smel prvoščiti. Toliko napak skoraj ne morejo ponoviti, zato jim dajem nekaj več možnosti za uspeh.

9. julij ob 22.00: Montreal (1-0) @ Saskatchewan (0-1)
Ponovitev lanskega finala. Montreal v prvo ni igral fantastično, a je prišel do zmage. Tokrat bodo morali v gosteh pokazati malce več. Saskatchewan je začel precej pod pričakovanji, predvsem obramba bo morala biti boljša. Posnetek zadnje tekme Montreala ponuja precej rešitev, a dokler prvaki ne bodo poraženi, bodo vsakič favoriti.

10. julij ob 1.00: Hamilton (0-1) @ Edmonton (1-0)
Odličen dvoboj glede na trenutni položaj. Hamilton je pred sezono veljal za eno boljših ekip, vendar se na prvi tekmi to ni potrdilo. Tiger-Catsi niso igrali slabo, a svojih priložnosti niso izkoristili in poraz je bil neizbežen. Edmonton je šokiral z odlično predstavo v napadu, tokrat bodo morali potrditi, da so tega sposobni več kot enkrat. Zgodi se lahko karkoli, zaradi domačega terena ima Edmonton malce več možnosti.


0 x komentirano:

Objavite komentar