sreda, 27. julij 2011

CFL po četrtem tednu

Končani so že štirje tedni. Lanski prvak je doživel prvi poraz. Ena ekipa ostaja neporažena, ena brez zmage. Dvomov o resnični kvaliteti ekip skoraj ni več.

Zahodna divizija
Edmonton je znova dokazal, da bodo letos kandidati za finale. Pred sezono so jim strokovnjaki pripisovali zadnje mesto, v prvih štirih tekmah so bili odlični v napadu in obrambi. Trenutno so brez dvoma najboljša ekipa v ligi. Calgary ima precej težav. Napad ne more več dosegati rezultatov iz lanske sezone, delajo ogromno napak, obramba ni najboljša. Za zdaj povprečna ekipa in zasluženih 2-2. Saskatchewan je z zmago proti Montrealu močno presenetil. Napad je deloval dobro, obramba je bila zanesljiva. Končno smo videli to ekipo tako kot smo jo pričakovali pred sezono. Verjetno se jim bo hitro uspelo vrniti v sredino lige. BC je bil znova blizu, a znova poraz. Od štirih tekem so kar tri izgubili v zadnjih trenutkih tekme. Kvaliteta ekipe je gotovo boljša od 0-4, a brez zmag je vse to zelo malo vredno.
EKIPA ZMAGE PORAZI
Edmonton 4 0
Calgary 2 2
Saskatchewan 1 3
BC 0 4

Vzhodna divizija
Montreal je več kot pol tekme odigral brez prvega podajalca in izgubil. Calvillo sicer v prvem polčasu ni blestel, a če bi ostal v igri, bi skoraj gotovo ohranil ekipo blizu. Nekaj porazov bo, vendar Montreal bo skoraj gotovo zmagovalec divizije. Winnipeg je presenetil z napadom. Tokrat je ta del ekipe pokazal več kot v prejšnjih treh tekmah skupaj. Obramba je najboljša v ligi. Z igro iz zadnje tekme lahko računajo na vrh lige, vendar nisem prepričan, da se bo to zgodilo. Hamilton je zabeležil dve zaporedni zmagi, napad se je vendarle prebudil. Igra je dobra, sedaj potrebujejo še eno zmago, da se prebijejo bližje vrhu. Toronto je razočaral. Želje pred sezono so bile velike, vendar na igrišču rezultatov ni. Tokrat se je poškodoval še prvi podajalec in tu je že tretji poraz.
EKIPA ZMAGE PORAZI
Montreal 3 1
Winnipeg 3 1
Hamilton 2 2
Toronto 1 3


0 x komentirano:

Objavite komentar