ponedeljek, 11. julij 2011

CFL po drugem tednu

Drugi teden letošnje sezone je že dal nekaj več odgovorov glede stanja ekip po dolgem obdobju brez tekem. V petek smo videli dve zelo zanimivi tekmi, ko je bilo vse do zadnjih sekund vprašanje o zmagovalcu povsem odprto. Toronto je v prvi tekmi večino časa zaostajal, na koncu je imel nekaj lepih priložnosti, a Winnipeg je zadržal vse napade gostov. V drugi tekmi je Calgary pričakovano zmagal, a BC je bil le eno uspešno izvedbo akcije za dve točki oddalejn od izenačenja. V soboto sta bili obe tekmi precej bolj enostranki. Montreal je še poglobil krizo v Saskatchewanu, Edmonto pa je z zmago proti Hamiltonu nakazal, da bo letošnja sezona precej boljša od lanske.
GOSTI REZULTAT DOMAČI
Toronto 16-22 Winnipeg
Calgary 34-32 BC
Montreal 39-25 Saskatchewan
Hamilton 10-28 Edmonton

Zahodna divizija
Edmonton je najprijetnejše presenečenje sezone. Pred sezono je veljal za najslabšo ekipo, sedaj ima za sabo dve visoki zmagi in le eno izgubljeno žogo. Igra je dobra v napadu in obrambi. Novopostavljeni trenerski štab si boljšega začetka ni mogel želeti. Calgary je znova pokazal, da sodi v vrh, a še vedno nekaj manjka. Znova so ob koncu tekme nasprotnikom dopustili preveč prostora. Tokrat je bila majhna razlika na njihovi strani in sedaj imajo prvo zmago. V prihodnje pričakujem še malce več od te ekipe. BC ne igra slabo, vendar še vedno nima zmage. Že drugič zelo tesen poraz proti odlični ekipi. Montreal in Calgary sta ekipi, ki ju ni lahko premagati. S prikazanim so Lionsi gotovo lahko zadovoljni, sedaj bo treba začeti zbirati še zmage. Saskatchewan je največje presenečenje v negativnem smislu. Lani je ta ekipa izgubila le dve tekmi doma celo leto, letos že dva poraza doma po dveh tednih. Obramba je predvsem po zraku zelo šibka, napad večinoma nima idej. Za ekipo, ki je bila v zadnjih dveh sezonah v finalu, je to nesprejemljivo. Časa za izboljšave ni veliko, sezona je v polnem teku.
EKIPA ZMAGE PORAZI
Edmonton 2 0
Calgary 1 1
BC 0 2
Saskatchewan 0 2

Vzhodna divizija
Winnipeg še naprej preseneča. Najslabša ekipa lanske sezone je pri dveh zmagah. Nobena od njiju ni bila lepa, a zmaga je zmaga. Obramba je naredila veliko dela doslej, tokrat so uspešno ustavili kar nekaj poskusov Toronta v zadnji četrtini. V nadaljevanju bo le obramba verjetno premalo, napad bo moral pokazati več. Montreal po pričakovanjih nabira zmage. V prvi tekmi so imeli nekaj slabih minut, drugače pa je ta ekipa odigrala dve zelo dobri tekmi. Tudi letos jih bo zelo težko ustaviti. Napad po zraku je fantastičen. Toronto igra dobro, čeprav se zdi, da so zmožni še več. Nekaj napadov odigrajo odlično, potem sledi slaba četrtina ali dve. Potrebujejo malo več konstantnosti, na splošno sta za njimi dve dobri tekmi, naslednji tedni bodo povedali več o tej ekipi. Hamilton je v napadu zelo neučinkovit. V obeh tekmah so zapravili ogromno priložnosti, kar je glede na lasnko sezono veliko presenečenje. Obramba igra solidno, vendar s tem napadom letos ne bodo prišli daleč. V naslednji tekmah bomo videli, če lahko popravijo ta del igre.
EKIPA ZMAGE PORAZI
Winnipeg 2 0
Montreal 2 0
Toronto 1 1
Hamilton 0 2


0 x komentirano:

Objavite komentar